Velence az ország egyik legdinamikusabban fejlődő kisvárosa, nem csak a nyári főszezonban és nem csak a kiváló idegenforgalmi adottságai okán. A sport területén is párját ritkító módon lépett előre az utóbbi néhány esztendőben, amióta Koszti András a település polgármestere. A városvezető elérte azt, hogy a már meglévő - főleg kerékpáros, futó és vízi - tömegsport események mellé nívós versenysport rendezvények is társuljanak, fejlődjön az infrastruktúra, itt létesítsen új képző- és rekreációs központot a Testnevelési Egyetem, valamint hamarosan elkezdődhessen egy kosárlabda központú csarnok építése. Mindezek mellett a városhoz kötődő, itt élő vagy helyi színekben versenyző élsportolókkal is fontos számára a rendszeres kapcsolattartás.
 
Április elején a VeloClass Velence színeiben tekerő, országos csúcstartó, olimpiai kvótaesélyes kerékpáros sprinterrel, Szalontay Sándorral találkozott és egyeztetett, április 24-én pedig a város díszpolgára, a többszörös világ- és Európa-bajnok kenus, Lakatos Zsanett járt nála a Polgármesteri Hivatalban, hogy beszámoljon felkészüléséről, idei terveiről. A látogatás kapcsán a mindig mosolygós, roppant szimpatikus élsportoló elmondta, hogy a felkészülése jól sikerült, hamarosan kezdődnek a versenyek, amelyek közül kiemelkedik az augusztusi, szegedi kvalifikációs vb, amelyen ötkarikás kvótát lehet szerezni.
 
- Kemény, és úgy érzem eredményes felkészülési időszak van mögöttem, maradéktalanul meg vagyok elégedve a saját munkámmal, ahogy edzőm, Martinkó Gábor is. Az idén már teljes mértékben az olimpia lebeg a szemem előtt, a nagyon megerősödött konkurencia ellenére is szeretnék kijutni Tokióba 200 méteren, ezért dolgoztunk eddig és dolgozunk tovább az egész szezonban. A technikám szerencsére kezd visszajönni, "Gábor bá" (Martinkó Gábor, az edző) mondta is, nem hitte volna, hogy ilyen gyorsan menni fog ez. Néhány kiló súlyfeleslegem is volt, amit ledolgoztam, úgyhogy a versenysúlyomnál vagyok, jó erőben is érzem magam, ami szintén pozitív. Meglátjuk, hogy mindez mire lesz elég. - foglalta össze a lényeget Lakatos Zsanett.
 
Velence eddigi legfiatalabb díszpolgára hozzátette: örül annak, hogy a városnak ilyen sportszerető és értő polgármestere van, mint Koszti András, akire mindig lehet számítani, éppen úgy, mint az általa vezetett képviselő-testületre, amely évről-évre anyagilag is támogatja a versenyekre való felkészülését.
 
A versenynaptárt böngészve megállapítható, hogy az idei szezon is igen sűrű lesz. Május közepétől már rangsoroló, válogató, női ICF kenu, majd világkupa viadalra kerül sor, júniusban és júliusban pedig - egyebek mellett - újabb vk-verseny és az Európa Játékok vár a hazai és nemzetközi élmezőnyre. Júliusban vidék- és Budapest bajnokság, illetve magyar bajnokság lesz a menü, augusztusban pedig a már említett szegedi kvalifikációs világbajnokság teszi fel a koronát a versenyszezonra.
 
Ami pedig Velence legfontosabb sporteseményeit illeti: az egyik fő verseny az évről évre egyre népszerűbb, a világ közel 200 országában közvetített Tour de Hongrie profi kerékpáros körverseny lesz, amelynek első szakasza a Korzóról rajtol majd június 12-én 13.00 órakor. Ugyancsak kiemelt verseny az evezőspályán szeptemberben lebonyolítandó Masters Evezős Világbajnokság, amelyen a sportág elmúlt évtizedeinek klasszisai mérik össze tudásukat öt napon keresztül.
 
(Fotó: Igari Balázs)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. február 17. hétfő 05:30,
Donát napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com