Az előttünk álló hétvégén kerül sor első ízben a Velence Korzón Magyarország egyik legnagyobb halhoz kötődő gasztroeseménye, a Nagy Velencei-tavi Halfesztivál. Április 13-14-én egész nap várják a halételek kedvelőit. A rendezvényen bemutatják a Velencei tóban élő halakat, melyeket jellegzetes ízesítéssel készítenek el a halünnepen résztvevő vendéglátó egységek. A fesztiválon az év hala, a vörösszárnyú keszeg kiemelt figyelmet kap, így a látogatók közelebbről is megismerkedhetnek majd a hal elkészítésének variációival. A szervezők szerint az egész családnak érdemes ellátogatni a Korzóra, ugyanis mindenki megtalálja majd a neki való halkülönlegességet és programot.
 
- Közel 100 féle hazai és nemzetközi halétellel, óriásbográccsal, hatalmas vidámparkkal, kézműves utcával várjuk az egész családot! A fesztivállal mindenekelőtt ösztönözni szeretnénk a hazai halfogyasztást és erősíteni a halkultúrát a magyar gasztronómiában. A halfogyasztás évszázadok óta a magyar gasztronómia szerves része, ünnepnapjaink elengedhetetlen eleme. A hal jótékony hatásai köztudottak, a gazdag halhús fogyasztása kihat a szív- és érrendszeri megbetegedések veszélyének csökkentésére. Másik kiemelt célunk felhívni a figyelmet a hazai élővizeink, elsősorban a Velencei tó természeti értékeinek védelmére. A belépés természetesen ingyenes! - tájékoztatott Necz István, a rendezvény főszervezője.