Az olasz Manuel Belletti nyerte a Tour de Hongrie keszthelyi befutóját, és az első szakasz után az összetettben is átvette a vezetést. A magyar versenyzők közül Dina Márton tudta leginkább tartani a lépést az élbollyal, így az első etap után ő ölthette magára a legjobb magyarnak járó fehér mezt. Csütörtökön jön a Fejér megyei versenynap; 13.00 órakor a Velence Korzóról startol a legrangosabb honi profi kerékpáros körverseny 2. szakaszának mezőnye, hogy - többek között -  Csákvár, Felcsút, Oroszlány és Mór érintésével, közel 200 km megtétele után Székesfehérváron, a Zichy ligetnél érjen célba, kb 17.40-kor, várhatóan jelentős számú nézőközönség biztatása közepette.

Bővebben: TdH: Velencéről Fehérvárra tekernek

A rendkívül hangulatos élőzenével, slágerfeldolgozásokkal igen sikeres Madarak zenekar, a gyermekek legnagyobb kedvence, az Alma együttesből lett Kifli zenekar (júniustól az alapító-énekes viszi tovább a régi nevet új tagokkal, a másik négy ex-Almás pedig Kifliként folytatja, részben az Almás repertoárból válogatva, részben pedig új dalokkal), valamint a Velencén és környékén igen kedvelt sláger-retro lemezlovas, DJ Smash főszereplésével ünnepli egy hét múlva, augusztus 19-én a 14. születésnapját Velence. A tóparti települést 2004-ben nyilvánították várossá, erre emlékeznek a Velence Korzón kiváló, egész délutánt kitöltő programokkal, melyeket a zenés műsorelemek mellett sok egyéb más esemény is kiegészít majd, így  "A legszebb konyhakertek" verseny helyi díjkiosztója (Koszti András polgármester idén 13 arra érdemes konyhakert tulajdonosnak gratulál majd) és a záró, 21.00 órakor kezdődő, mindig látványos tűzijáték.
Bármennyire is gondolják sokan az ellenkezőjét, a magyar Velence és olasz névtestvére között mindeddig nem volt semmiféle hivatalos kapcsolat. Ez nem a Fejér megyei település mindenkori vezetésén múlott, ugyanis időről időre megpróbálkoztak a lagúnák világhírű fővárosának "elcsábításával", ám ez nem sikerült. A gondolák paradicsoma meglehetősen divatos, talán a világ legdivatosabb városa ebben a tekintetben, közel másfél ezer (!) kisebb-nagyobb szintű kapcsolata van különböző településekkel a nagyvilágban. Ennek megfelelően igencsak válogatós már az ottani képviselő-testület és vezetőség, nem fogad el partnernek akárkit.

Bővebben: Eredményes velencei küldetés

Nem akármilyen kuriózummal készül Richter Ferenc velencei szobrász-kőfaragó mester a Tour de Hongrie profi kerékpáros körverseny második, augusztus 16-i, Velence-Székesfehérvár szakaszának rajtjára. A településen és azon kívül is több értékes alkotást készítő, köztiszteletnek örvendő mesterember egy "őskerékpáros" szobrot formázott meg az elmúlt hetekben. Az ötletes és remek kivitelű alkotás a rajtceremónia előtti órákban a Velence Korzón felállítandó színpad mellett lesz elhelyezve, ahol bárki szelfizhet majd vele, illetve a könnyebb testsúlyú hölgyek és gyermekek akár még fel is ülhetnek az ősbringás kétkerekűjének vázára.

Bővebben: TdH: ősbringás a velencei rajtnál

Immár másfél évtizede együtt ünnepli Velence és Kápolnásnyék az Anyatejes Táplálás Világnapját. A két település védőnői fognak össze évről évre és szerveznek kiváló, előadásokkal, prezentációkkal, termékbemutatókkal egybekötött babás-mamás programot. Idén augusztus 3-án a kápolnásnyéki művelődési házban ismét színvonalas eseményt hozott össze segítőivel minden emberpalánta életének első és legfontosabb tápláléka köré fonódva Papp Judit és Torma Csabáné velencei, valamint Szita Ildikó kápolnásnyéki védőnő. Polyákné Gulyás Erika megyei szakfelügyelő védőnő megnyitóját követően a két érintett település polgármestere, Koszti András és Podhorszki István köszöntötte a jelenlévő és folyamatosan érkező családokat, anyukákat, kismamákat és kisbabákat.

Bővebben: Anyatejes táplálásról, összefogással

1. oldal / 100

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2018. augusztus 20. hétfő 08:34,
István napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.