A magyar kormány által elindított gazdaságvédelmi akcióterv bértámogatási programjának keretében közel 2 millió forint támogatásban részesült a velencei GOMI Plusz Kft, amely ez által 12 alkalmazottja munkáját tudja megőrizni. A támogatói okiratot György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára és Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos adta át ma a sajtó jelenlétében a cég tulajdonosának, Görgicze Zoltánnak. A koronavírus okozta járványhelyzet után ez a bértámogatási program is jelentős mértékben hozzájárul a Velencei-tó környéki turizmus újraindulásához.

Bővebben: Munkahelymegőrző bértámogatást kapott a velencei cég

A koronavírus-járvány okán áprilisban - talán kicsit elhamarkodottan - sorra jelentették be a nagyobb hazai fesztiválok szervezői, hogy az adott eseménysorozat idén elmarad. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) illetékesei azonban kivártak, majd amikor egyértelműen elindult lefelé a járványgörbe, kihirdették, hogy nem marad el, "csak" július közepéről augusztus végére (08.26-08.30.) "csekkolják" át az egyik legnépszerűbb és legnagyobb látogatottsággal bíró honi bulifolyamot. Most már azt is tudjuk, hogy nem csak a legnagyobb magyar sztárok lépnek fel a Velence és Sukoró határán elhelyezkedő fesztiválterület nagyszínpadán, a nemzetközi elit is képviselteti magát.

Bővebben: Flo Ridával hangol az EFOTT

A járványhelyzet okán sokan lettek munkanélküliek, illetve sokakat küldtek el fizetés nélküli szabadságra. Kivétel ez alól az egészségügy, ami persze teljesen érthető. Ennek megfelelően nem meglepetés, hogy a Velencei Kistérségi Szakorvosi Rendelőintézet ápoló munkakörben erősítené állományát. Dr. Ferencz Péter ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint a Velencei-tavi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Közhasznú Nonprofit Kft. szakképzett ápolót keres heti 40 órás munkavégzésre. Bérezés közalkalmazotti bértábla szerint. Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: 22/589-515 (Dr. Ferencz Péter ügyvezető igazgató), 30/316 0769 (András Tünde vezető asszisztens). Az önéletrajzokat a következő e-mail címre várják: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Újra megnyitotta szabadtéri területeit, múzeumi kávézóját és ajándékboltját a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely. A park egyelőre pénteki, szombati, vasárnapi napokon 10 és 18 óra között fogadja a látogatókat. Az óvintézkedések közé tartozik, hogy egyszerre legfeljebb 150 látogató lehet a parkban, a 65 év felettieknek a teljes területen kötelező a szájmaszk viselése. A KEMPP kizárólag a főbejáraton közelíthető meg és hagyható el, az átmenő forgalom szünetel.

Bővebben: Hétvégén újra látogatható a KEMPP

A járványhelyzet miatt folyamatos a kommunikáció, hogy idős emberek csak akkor mozduljanak ki lakásukból, ha az feltétlenül szükséges. Ehhez képest egy 71 esztendős érdi férfi nemhogy kimozdult, de meg sem állt a Velencei-tó közepéig, csónakkal. Pechjére ott bajba került és a rendőrök mentették ki...  Íme a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos tájékoztatója: A Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 3-án délután segélykérés szerint a Velencei-tó Pap-kert alja nevű vízterületére érkeztek. A helyszínen, a nádasban egy 71 éves érdi lakos tartózkodott, aki az erős szél miatt vízi járművével nem tudott a partra jutni. A vízirendőrök a segítségre szoruló férfi mentését azonnal megkezdték, és a csónakkal együtt a partra szállították. (A kép illusztráció)

1. oldal / 123

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. július 3. péntek 00:15,
Kornél és Soma napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com