Ma már jó néhány fokkal magasabb volt a hőmérséklet, mint az elmúlt szűk egy hétben, így még mindig nem érte el a biztonságos jégen tartózkodáshoz szükséges 10 cm-es határt a Velencei-tó jégvastagsága. Mivel a felmelegedés folytatódik, nagyon úgy tűnik, hogy a tavon - miként a Balatonon is - már csak a következő télen lesz esély a korcsolyázásra. A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Fejér Megyei Szakaszmérnökségének  Velencei-tavi Tófelügyelősége arról tájékoztatott, hogy a jég vastagsága az Agárdi Tófelügyelőség előtti nyílt vízterületen 2021. február 17-én 7.10-kor mértek szerint 9,0 cm. A jég sportolásra nem alkalmas. Az előrejelzések szerint a következő napokban már a 10 fokot is meghaladhatja a nappali csúcsérték, a jövő hét elején pedig még 15 foknál is melegebb ígérkezik, miközben már éjszaka is csak ritkán süllyed negatív tartományba a hőmérséklet.
Hiába repkedtek erőteljesen a mínuszok az elmúlt napokban, még mindig nem biztonságos a Velencei-tó jegére lépni. Az ehhez szükséges 10 cm-es jégvastagság sehol sincs meg, s mivel a következő napokban erőteljes enyhülés várható, valószanűleg nem is lesz. A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Fejér Megyei Szakaszmérnökségének Velencei-tavi Tófelügyelősége arról tájékoztatott, hogy ma reggel több helyen is mérték a jégvastagságot, ám a 8 cm-t sehol sem haladta az meg, sőt több olyan része is van a tónak, amely be sem fagyott.

Bővebben: Velencei-tó: akad, ahol 8 cm-es a jég, de van, ahol be sem fagyott

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Fejér Megyei Szakaszmérnöksége Velencei-tavi Tófelügyelőségének tájékoztatása szerint a Velencei-tó jégvastagsága az Agárdi Tófelügyelőség előtti nyílt vízterületen ma reggel (2021. február 13-án 7.08-kor) mértek szerint 5,0 cm. A jég sportolásra nem alkalmas! A rendkívüli hideg okán a jég gyorsan vastagodik, a biztonságos jégen tartózkodáshoz szükséges 10 cm-t hétfőre biztosan el is éri. Bármennyire is csábító, egyelőre ne lépjünk a tó jeges felületére!
Bár a jég vastagsága a Velencei-tavon ma reggelre 5 cm-re hízott a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Fejér Megyei Szakaszmérnöksége Velencei-tavi Tófelügyelőségének tájékoztatása szerint, ez sem éri még el a biztonságos jégen tartózkodáshoz szükséges 8 centimétert, s a melegedő időjárás okán egy darabig valószínűleg nem is fogja. Mindezen felül egy másik problémára is ráirányította a figyelmet Temesi Mihály tófelügyelő. Egy olyan problémára, amely nem csak télen, nyáron is gondot okozhat. A jégre dobált kövek generálják ezt a problémát, ugyanis rendkívül balesetveszélyesek.

Bővebben: A jégvastagság mellett a jégre dobált kövek is gondot okoznak

Bár az interneten a közösségi felületeken terjednek olyan videók és fotók, melyeken a Velencei-tó jegén tartózkodó, csúszkáló emberek látszanak, a jégfelület vastagsága nem teszi lehetővé a sportolást, biztonságos jégen tartózkodást. Temesi Mihály, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Fejér Megyei Szakaszmérnökségének Velencei-tavi Tófelügyelője arról tájékoztatott, hogy a tó jegének vastagsága az Agárdi Tófelügyelőség előtti nyílt vízterületen ma (2021. január 17-én) 7.10-kor mértek szerint 1,5-2,0 cm közötti, melyet vékony hólepel borít. A jég sportolásra nem alkalmas. Mindez azt jelenti, hogy még igen messze van a biztonságos, 8-10 cm-es jégvastagságtól a Velencei-tó, mint ahogy minden természetes vízfelület. Ne keressük a veszélyt, ne lépjünk a jégre!

Bővebben: Veszélyes a Velencei-tó jegére lépni, nem alkalmas sportolásra!

1. oldal / 124

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. március 6. szombat 03:05,
Leonóra és Inez napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com