Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője vehette át pénteken a Velencei-tavi Turisztikai Évadnyitón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől és Tessely Zoltán miniszterelnöki biztostól a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány által egy esztendővel ezelőtt életre hívott Velencei-tóért Díjat. Az elismerés átadása előtti méltatásban elhangzott, hogy Csonki István rutinos, remek vízügyi szakember, akinek szívügye a Velencei-tó, amelynek éppen zajló partfal-rekonstrukciójáért is sokat tett a tervezés, előkészítés és a kivitelezés során egyaránt. A díjátadót követően Fábry Sándor felvezetésével sor került egy rendhagyó kiállításmegnyitóra, amelynek egyik főszereplője, Győrfi Pál egy őt és Lady Gagát ábrázoló képi alkotást vehetett át, végül pedig Rákossy Balázs államtitkár főszereplésével felavatták a Nyéki Sörfőzde épületét, amely után megkezdődött az I. Nyéki Sörfesztivál.

Bővebben: Csonki Istváné a Velencei-tóért Díj

Fesztiválbérleteket kaptak ajándékba a kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 12.b osztályának tanulói. A diákokat az EFOTT szervezői lepték meg a jegyekkel miután meglátták az osztály rendhagyó EFOTT-os tablóját.

Bővebben: VIP osztály az EFOTT-on

42 évnyi aktív óvodapedagógusként végzett tevékenység után nyugdíjba vonult a Velencei Meseliget Óvoda vezetője, Serhókné Varjas Edit, akinek búcsúztatójára a Hotel Juventusban került sor tegnap este, ahol pályatársai, kollégái, barátai köszöntötték egyénileg és közös meglepetés műsorral. Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, a térség országgyűlési képviselője egyéb elfoglaltsága miatt személyesen nem tudott részt venni a búcsúztatón, de munkatársa a nevében köszöntötte a hosszú éveken át szakértőként is tevékenykedő kiváló óvodapedagógust. Edit asszonynak ezúton is gratulálunk példamutató munkásságához! Kívánjuk, hogy teljenek aktívan és jó egészségben a pihenés évei.
A magyar kormány által elindított gazdaságvédelmi akcióterv bértámogatási programjának keretében közel 2 millió forint támogatásban részesült a velencei GOMI Plusz Kft, amely ez által 12 alkalmazottja munkáját tudja megőrizni. A támogatói okiratot György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára és Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos adta át ma a sajtó jelenlétében a cég tulajdonosának, Görgicze Zoltánnak. A koronavírus okozta járványhelyzet után ez a bértámogatási program is jelentős mértékben hozzájárul a Velencei-tó környéki turizmus újraindulásához.

Bővebben: Munkahelymegőrző bértámogatást kapott a velencei cég

A koronavírus-járvány okán áprilisban - talán kicsit elhamarkodottan - sorra jelentették be a nagyobb hazai fesztiválok szervezői, hogy az adott eseménysorozat idén elmarad. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) illetékesei azonban kivártak, majd amikor egyértelműen elindult lefelé a járványgörbe, kihirdették, hogy nem marad el, "csak" július közepéről augusztus végére (08.26-08.30.) "csekkolják" át az egyik legnépszerűbb és legnagyobb látogatottsággal bíró honi bulifolyamot. Most már azt is tudjuk, hogy nem csak a legnagyobb magyar sztárok lépnek fel a Velence és Sukoró határán elhelyezkedő fesztiválterület nagyszínpadán, a nemzetközi elit is képviselteti magát.

Bővebben: Flo Ridával hangol az EFOTT

1. oldal / 123

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2020. október 21. szerda 18:19,
Orsolya napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com