Újabb programokkal folytatódik a Velencei Egészségfejlesztési Iroda (EFI) eseménysorozata a tókörnyéki településeken. A népszerű gerinctorna foglakozások Hamza Katával (EFI gyógytornász) novemberben minden kedden és pénteken 18:00 órakor kezdődnek a Velencei Szakrendelő tornatermében. Szerdánként 17:30-kor, valamint szombatonként 9:00 órakor Futóklubot is szerveznek a program munkatársai. A vállalkozó szelleműek a Szakrendelő parkolójából startolhatnak a rendelőintézet asszisztense, Patakiné Kertész Anikó vezetésével. Minden kedden 14:30 és 16:00 óra között az agárdi Parkerdőben folytatódnak a NORDIC WALKING foglalkozások Kardos Gáborné testnevelő tanár felügyeletével. Kezdőket is szeretettel várnak, a foglalkozások ingyenesek.

Bővebben: Újabb EFI programok a tókörnyéken

2019. október 10. jeles napként kerül be Velence városának történelemkönyvébe. Ezen a napon két rendkívül örömteli, jövőbe mutató eseményre is sor került: délelőtt az emberi erőforrások minisztere, prof. Dr. Kásler Miklós, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos és Koszti András polgármester helyezte el a már folyó építkezés helyszínén a leendő velencei FINA sportuszoda alapkövét! Az 5 milliárdos beruházás jövő nyárra készül el az Ifi étterem és Resort & Spa közötti területen. Egy nem kevésbé jó hír maradt délutánra is, amikor Tessely Zoltán és Koszti András társaságában a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Zrt vezérigazgatója, dr. Guller Zoltán jelentette be sajtótájékoztató keretében, hogy minden velencei és velencei-tavi szabadstrand egyenként 100-100 millió forintos támogatásból újul meg jövőre, illetve a következő években.

Bővebben: Alapkőletétel: épül a velencei uszoda

Régóta szívén viseli a rászorulók sorsát Velence polgármestere, Koszti András, aki rendszeresen, évente több alkalommal segíti adományokkal vagy éppen anyagiakkal a város nehéz sorsú családjait, lakóit. Csak a közelmúltat tekintve a városvezető a nyáron a Polgármesteri Hivatalon keresztül hirdetett tartósélelmiszer-gyűjtést a helyi és tókörnyéki rászoruló családokat, gyermekeket és nagycsaládosokat támogató alapítvány javára, majd néhány héttel később a speciális oktatási, nevelési igényű gyermekekkel foglalkozó Dr. Ranschburg Jenő EGYMI igazgatójának adott át jelentős mennyiségű száraztésztát. Most, október 6-án ismert társa is akadt a jótékonykodásban: a közel egy éve már velencei lakos válogatott futballista, Kleinheisler László.

Bővebben: Együtt segített a válogatott focista és a polgármester

A Kyokushin karate alapító mestere, Masutatsu Oyama halálának 25. évfordulója alkalmából emlékoszlopot állított a velencei Naga Dojo a Tópart utca, Gárdonyi utca és a Széchelyi út kereszteződésénél. Az alkotás leleplezésére ünnepélyes keretek között október 2-án került sor az érintett Naga Dojo karatékáin kívül Koszti András polgármester, valamint a Kyokushin szakág shibucio-ja (területi vezetője), shihan Halász Károly részvételével.

Bővebben: Emlékoszlop a stílusteremtőnek

Szeptember 21-én kiváló időben, közel 200 mosolygós, csodálkozó, vagy éppen édesdeden szunyókáló kisgyermek volt a főszereplője a jelentős hagyományokra visszatekintő Babák Rózsakertje ünnepségnek Velencén. Ezek a gyönyörű apróságok a település legifjabb lakói, akik a város jövőjét alakítják majd. Az ő tiszteletükre családi segítséggel 1-1 rózsatövet ültettek el a Babák rózsaparkjában, miközben különböző színpadi és szakmai programok, valamint tanácsadások színesítették az eseményeket. A rendezvényen önkormányzati és polgármesteri elismerések átadására is sor került.

Bővebben: Közel 200 baba a rózsakertben

1. oldal / 120

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. december 9. hétfő 08:51,
Natália napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.