Augusztus 20.-a a keresztény államalapítás, illetve Szent István és az új kenyér ünnepe, a legrégebbi magyar nemzeti ünnep. Velencén még ennél is több, ugyanis 2004-ben ekkor nyerte el a városi rangot a település. Az idei esztendőben is ünnepeltek kicsik és nagyok, volt is mit, hiszen - az utóbbi időszakban kiváltképp - évről-évre épül, szépül a település. Mindennek tetejébe idén egy impozáns Trianon Emlékművet is avathatott Velence Városa augusztus 19-én. Richter Ferenc szobrász-kőfaragó mester alkotását maga a készítő és Koszti András polgármestere leplezte le az egész ünnepi programsorozat nyitányaként a Hősök parkjában.

Bővebben: Emlékműavatás, ünnep Velencén

Augusztus 19-én, hétfőn kerül megrendezésre Velencén a város hagyományos születésnapi rendezvénye, immár a tizenötödik. Az események jelentős része a Velence Korzó főterének színpadán lesz, ahol a közös tortaszelésre és ünneplésre kb. 19.45 órakor kerül sor Koszti András polgármester vezérletével, majd nyárzáró bulira és tűzijátékra (21.00) is sor kerül, ezeket azonban számos remek, egész családnak ajánlható programelem és a "legszebb konyhakertek" pályázat helyi eredményhirdetése is megelőzi. Az egész délutánt kitöltő programok előtt, délelőtt 11.00 órakor egy másik jeles eseményre is sor kerül: Velence új Trianon Emlékművét, Richter Ferenc alkotását leplezik majd le a Szabad Színház csoportjának ünnepi műsorával kísérve a Hősök parkjában. A programokon való részvétel ingyenes!
Új kerékpárút-szakasz, felújított orvosi rendelő, új láncfűrésszel faragott, különleges utcabútorok, újjáépített gyalogos, valamint kerékpáros híd a "holland" lakópark és a Tóbíró strand között, valamint a "csúcsdísz a karácsonyfán": a Testnevelési Egyetem Vízisport- és Rekreációs Központjának átadása. Ezek mind csak az elmúlt félév elkészült beruházásai Velencén. Alighanem sokan végtelenül boldogok lennének, ha ennyit tudhatnának magukénak több év alatt... És még nincs vége! Júniusban kezdődött, mostanra pedig gyakorlatilag befejeződött a Meseliget Óvoda óvárosi főépületének energetikai felújítása.

Bővebben: Megújult a Meseliget Óvoda

Immár hagyománynak mondható Velencén, hogy a helyi önkéntes tűzoltó egyesület (VÖTE) nyári táborba invitálja a hivatás iránt érdeklődő, általános iskolás korosztályú gyermekeket. Az idén, augusztus első teljes hetében gyűltek össze az ifjoncok, hogy a helyi Civilház bázisán és különböző külső helyszíneken szerezzenek kalandos tapasztalatokat tűzoltásról, katasztrófavédelmről, életmentésről.

Bővebben: Tűzoltótábor Velencén

Magyarország Kormányának június végi döntése, valamint több tóparti település polgármesterének összefogása okán az idény nyáron gyakorlatilag két hetente irtják a május végétől június végéig elviselhetetlen mértékben elszaporodott szúnyogokat. A sűrű gyérítés meghozta eredményét: dacára annak, hogy az időjárás még mindig kedvez a vérszívók szaporodásának, érezhetően ugrásszerűen javult a helyzet, már nem kell este 7-kor pánikszerűen bemenekülni a négy fal közé, a szúnyoghálók mögé. Az eredményesség ellenére a gyérítés folytatódik, ezekben a napokban éppen a Velencei-tónál. Július 24-én Gárdony, Pákozd, Sukoró és Nadap, 25-én Velence, Kápolnásnyék és Zichyújfalu térségében zajlik a légi kémiai irtás. (Fotó: Horváth-Szabó Nóra)

1. oldal / 118

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. augusztus 22. csütörtök 05:12,
Menyhért és Mirjam napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.