Velence az ország egyik legdinamikusabban fejlődő kisvárosa, nem csak a nyári főszezonban és nem csak a kiváló idegenforgalmi adottságai okán. A sport területén is párját ritkító módon lépett előre az utóbbi néhány esztendőben, amióta Koszti András a település polgármestere. A városvezető elérte azt, hogy a már meglévő - főleg kerékpáros, futó és vízi - tömegsport események mellé nívós versenysport rendezvények is társuljanak, fejlődjön az infrastruktúra, itt létesítsen új képző- és rekreációs központot a Testnevelési Egyetem, valamint hamarosan elkezdődhessen egy kosárlabda központú csarnok építése. Mindezek mellett a városhoz kötődő, itt élő vagy helyi színekben versenyző élsportolókkal is fontos számára a rendszeres kapcsolattartás.

Bővebben: Velencéről Tokióba készül a bajnok

Megnyitása óta rendkívül népszerű a nyári főszezonban - főleg az ideérkező strandolók körében - a Velence Korzó lídós, homokos szabadstrandja. Egy-egy kánikulai hétvégén a tízezres számot is meghaladó vendégsereg érkezik az ország számos pontjáról, hogy a tó vízében leljen némi enyhülésre. Bár a főszezon közeleg, egyelőre még nem a fürdőzők sokaságát látja az, aki ezen a szakaszon sétál, a hajók, csónakok, egyéb vízi járművek egyre sűrűsödő jelenléte azonban jelzi: lassan kopogtat a nyár. Akik április 24-én a délelőtti órákban a Korzó partján jártak, egy kissé furcsa járművet láthattak a tóban. Kiderült, hogy a kabinos vízibiciklire hasonlító alkalmatosság a tó medrét pásztázza.

Bővebben: Feltérképezték a Korzó strandját

Sikeresen lezárult az „EURÓPA MI VAGYUNK” projekt első szakasza és megtörtént a Velencei-tó térségében élő legtehetségesebb fiatalok kiválasztása, akik 2019. május 2-5. között egy brüsszeli tanulmányúton vesznek majd részt. A dr. Füredi Szabolcs, az Európai Bizottság munkatársa, egykori Velencei-tó-környéki lakos, a térséghez erősen kötődő szakember által életre hívott Európa Mi Vagyunk elnevezésű projekt elsődleges célja az Európai Unió intézményeinek, azok döntéshozatali mechanizmusának, valamint az egyetemes európai értékek, úgy mint szolidaritás, fenntarthatóság továbbá környezettudatos gondolkodásmód fiatal generációval történő megismertetése volt.

Bővebben: Európa Mi Vagyunk

A kifejezetten őszies, borongós, kisebb esőt is hozó időjárás ellenére sokan érkeztek szombaton a Velence Korzóra, a Nagy Velencei-tavi Halfesztiválra. Necz István és szervezőtársai ígéretükhöz hűen kitettek magukért, ugyanis a halételek szerelmesei megtaláltak mindent, ami szemnek, s szájnak ingere, ami nemzetközi és honi, elsősorban Velencei-tavi halakból készülhet, fókuszálva a 2018-ban az év halának választott vörösszárnyú keszegre. Olyan különlegességekkel várták - és vasárnap estig még várják is - az ingyenes rendezvényre érkezőket, mint pl. a lazacból és tonhalból készült halburger, frissensült vörösszárnyú keszeg lila hagymás krumplisalátával, hortobágyi halas tócsni, filézett pontytepertő snidlinggel és lila hagymával, vagy éppen tenger gyümölcsei fokhagymás lecsóban.

Bővebben: Vasárnap is Nagy Halfeszt Velencén

Az előttünk álló hétvégén kerül sor első ízben a Velence Korzón Magyarország egyik legnagyobb halhoz kötődő gasztroeseménye, a Nagy Velencei-tavi Halfesztivál. Április 13-14-én egész nap várják a halételek kedvelőit. A rendezvényen bemutatják a Velencei tóban élő halakat, melyeket jellegzetes ízesítéssel készítenek el a halünnepen résztvevő vendéglátó egységek. A fesztiválon az év hala, a vörösszárnyú keszeg kiemelt figyelmet kap, így a látogatók közelebbről is megismerkedhetnek majd a hal elkészítésének variációival. A szervezők szerint az egész családnak érdemes ellátogatni a Korzóra, ugyanis mindenki megtalálja majd a neki való halkülönlegességet és programot.

Bővebben: Nagy Halfesztivál hétvégén Velencén

1. oldal / 112

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. április 26. péntek 18:17,
Ervin napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.