Február 16-án első alkalommal került sor Velencén kifejezetten a jegyeseket, házasodni készülőket megszólító esemény. Az I. Velencei Esküvőkorzó délutántól késő éjszakába nyúlóan rengeteg hasznos és ingyenes programmal várta azokat, akik szeretnék összekötni életüket. A már-már tavaszi, napsütéses idő és a hiánypótló rendezvény sokakat csalt a Korzó épületébe és a partra egyaránt. Volt is mit szemügyre vennie a sürgő-forgó sokadalomnak, ugyanis a legszebb esküvői ruhaköltemények mellett egy gondosan előkészített mennyegző minden nélkülözhetetlen - vagy éppen luxus - kelléke megtalálható volt Igari Balázs esküvőmentor és szervezőtársai jóvoltából.

Bővebben: Siker az első Esküvőkorzón

Mint arról már beszámoltunk, a kivitelező a vállalási határidő előtt elkészült a Velencei 1. sz. Családorvosi Körzet betegeit ellátó orvosi rendelő régóta várt felújításával. A Fő utcai épületben hosszú évek óta gyógyító Dr. Szabó Irén befejezte a visszaköltözést is, így február 18-tól már a régi-új rendelőben várja a körzet betegeit. A beruházásért sokat - és végül eredményesen - lobbizó polgármester, Koszti András örömét fejezte ki, hogy a korábbi, rendkívül leromlott állapotban lévő ingatlan új, minden igényt kielégítő osztályú köntöst kapott.

Bővebben: Megújult a rendelő Velencén

Évértékelő munkaértekezletet tartott február 13-án a velencei Wenckheim-kastély házasságkötő termében a Velencei-tavi Központi Háziorvosi Ügyeleti szolgálatot működtető Velencei-tavi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Közhasznú Nonprofit Kft. A tanácskozásra - a házigazda település, Velence első embere, Koszti András mellett - meghívást kaptak a térség polgármesterei, Dr. Varga Erika járási tisztifőorvos és munkatársa, Szakácsné Kerbel Tímea igazgatási szakügyintéző, Reszegi Imre a Fejér megyei Mentőszervezet vezető mentőtisztje, Budai Imre OMSz megyei irányítócsoport-vezető, a Tó környékén területi ellátási kötelezettség vállalása mellett dolgozó háziorvosok, valamint az ügyeleti szolgálatban résztvevő külsős orvosok.

Bővebben: Évet értékeltek a tókörnyéki orvosok

A Velence Korzó dísztermében került sor február 7-én a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny regionális projektzáró eseményére, amelyen a rangos megmérettetés 2018-as, 25 éves jubileumi szezonját értékelték a verseny szervezőbizottságának vezetői dr. Csemez Attila elnök és Spanyárné Halász Szilvia alelnök, főzsűri-tag, területi vezető, székesfehérvári főkertész vezetésével. A programra meghívást kaptak a régió díjazott településeinek polgármesterei, képviselői, akik 10-15 perces prezentációkkal illusztrálták eredményes virágosító, illetve környezetszépítő tevékenységüket.

Bővebben: Velencén zárták a virágos projektet

A méltán híres, magas nívójú Japán nemzetközi természetművészeti eseményen, a Tsukuba-Art-Center Artist in Residency programján vett részt a közelmúltban a Nemzetközi Velencei-tavi Symposion alapítója, művészeti vezetője, Péter Ágnes, aki nem tétlenkedett, egy ágakból font "áramló kört" alkotott polgármesteri asszisztenciával a Tsukuba-hegyen. A Munkácsy Mihály-díjas képzőművész, főiskolai docens volt a rendezvény fővendége. Ágnes a hazatérése óta azon munkálkodik, hogy a vele együtt alkotó, rendkívül gondos házigazdának bizonyult japán művészeket vendégül tudja látni a nyár végén esedékes, általa gardírozott velencei eseményen. Alább a velencei művész-tanár beszámolóját olvashatjuk.

Bővebben: Tóparti fővendég alkotott Japánban

1. oldal / 108

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. február 18. hétfő 23:59,
Bernadett napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.