Ismét remek sikert aratott a velencei illetőségű Katka Gergő Barbecue (KGB) csapata. A fehérvári kötődéssel is rendelkező egység (Turanitz Gergely, Turanitz Katalin, Lencsés Zoltán, Loncsár Endre) a felső-ausztriai Welsben megnyerte a 2. Meat Smoke and Beer BBQ Competition nemzetközi viadalt. A "Sógorok" európai hatókörű, nyílt versenysorozatán 17 csapat indult, a házigazda osztrákokon és a mieinken (még egy magyar csapat volt ott, közepes sikerrel) kívül Hollandiából, Németországból, Svájcból és Szlovákiából érkeztek a legszuperebb barbecue sütő-füstölő egységek.

Bővebben: Újra lecsapott a velencei "KGB"

Nem túlzás azt állítani, hogy a Velence Korzó strandjának sarkában álló, tavaly áprilisban művészi szobrokká faragott, pusztulásra ítélt fák lökték be igazán Varga Norbert pázmándi láncfűrészes fafaragó karrierjét. Akkor szinte minden környékbeli média foglalkozott az ügyes kezű fiatalemberrel, aki azóta számtalan megbízást kapott és teljesített professzionális minőségben itthon és határainkon túl is. Varga Norbert egy év után visszatért Velencére, ahol Koszti András polgármester kérésére a Wenckheim-kastély szomszédságában varázsolt egy, a helyi önkéntes tűzoltók által "elővágott", korhadozó fából egy padon ülő kisfiút, akinek nagypapája olvas éppen mesét. A "Nagyapó mesefája" névre keresztelt, a minap befejezett faremekről az alkotó osztotta meg velünk gondolatait.

Bővebben: Haldoklóból Nagyapó mesefája

Március 20-án került átadásra az új Bence-hegyi kilátó Velencén, amely iránt lankadatlanul hatalmas az érdeklődés. Az ország legnagyobb köztéri szobraként is nyilvántartott objektumot a megnyitása utáni első bő két hétben közel tízezren látogatták meg, ami egyértelműen jelzi, hogy remek döntés volt az egykori, olajfúró toronyból kialakított Vörösmarty-kilátó helyén egy végleges, időtálló kilátótornyot építeni. A tókörnyék páratlan panorámáját - egyelőre díjtalanul - 10-től 18.00 óráig csodálhatják meg az érdeklődők az 1848 cm magas objektum tetejéről, miközben a Wenckheim-kastélyban is érdemes megtekinteni az új és a korábbi kilátóhoz kapcsolódó helytörténeti kiállítást.  (Fotó: Ifj. Kupi László)

Legújabb jó szokásához hűen a felnőtteket - immár hagyományos - meleg étel- és ruhaosztásával, a gyerekeket - a közelgő Húsvét jegyében - nyuszicsomaggal és bejglivel várta vasárnap a Velencei és Velencei-tó Környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítvány a szervezet klubháza előtt. A karitatív akcióból kivette a részét Velence polgármestere, Koszti András is, aki évek óta támogatja a szervezet tevékenységét.

Bővebben: Nyuszicsomaggal és étellel segítettek

Az új Bence-hegyi kilátó avatása után egy nappal Koszti András polgármester megnyitotta azt a kiállítást Velencén, amely a kilátó építésének előzményeit, fázisait és az előd, az egykoron 25 évig a hegy tetején magasodó, olajfúrótoronyból kialakított Vörösmarty kilátó történetét mutatja be sok dokumentummal és fotóval. A Velencei Helytörténeti Egyesület által összeállított tárlat a Wenckheim-kastély helytörténeti kiállításának részét képezi, s hétköznapokon 11-től 16 óráig ingyenesen látogatható. Előzetes egyeztetés alapján azonban más időpontokban is meg lehet tekinteni az értékes és érdekes gyűjteményt a kastély (Tópart u. 52.) kiállítótermében. (Fotó: Igari Balázs)

1. oldal / 92

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

VelcompGarage mini

KNyKK logo

Velence logó

2018. április 20. péntek 20:29,
Tivadar napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.