Mindössze a szavazásra jogosultak 24,6%-a járult az urnákhoz az érvényességhez szükséges 50%+1 fő helyett, így nem vezethetett eredményre az a helyi népszavazás, amellyel azt kívánták elérni a referendum kezdeményezői, hogy a velencei önkormányzat Képviselő-testülete építsen be a Helyi Építési Szabályzatba (HÉSZ) egy általános építkezési tilalmat a Velence Korzó teljes területére vonatkozóan, ami által megakadályoztak volna mindenféle beruházási szándékot a kedvelt turisztikai célponton. Ez a kezdeményezés így elbukott, s a vonatkozó jogszabály értelmében ebben a kérdésben újabb népszavazás már nem is írható ki.

Bővebben: Elbukott a velencei népszavazás

8Kancellári Találkozónak adott otthont a Testnevelési Egyetem velencei Vízisport és Rekreációs Központja. Az eseményen az állami fenntartású egyetemek kancellárai, továbbá meghívott vendégként - a program egy részén - Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Dr. Vidoven Árpád közigazgatási államtitkár, L. Simon László országgyűlési képviselő és Koszti András polgármester vett részt. Az összejövetelen a felsőoktatás aktualitásait vitatták meg a jelenlévő kancellárok és a meghívott vendégek.
Az elmúlt hetek csapadékos, majd napos időjárása okán rendkívüli mértékben elszaporodtak a szúnyogok a Velencei-tó térségében. A már-már elviselhetetlen szúnyoginvázión a központi gyérítés sem segített jelentősen, így a tókörnyéki települések közül Gárdony (Agárd, Dinnyés), Kápolnásnyék, Pákozd, Velence, Vereb és Zichyújfalu polgármesterei példás hatékonysággal és gyorsasággal összefogtak, önkormányzati költségen soron kívüli gyérítést kértek az illetékes Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságától, amely a szúnyoggyérítést koordinálja országszerte. - tájékoztatott Velence polgármestere, Koszti András.

Bővebben: Összefogással irtják a szúnyogokat

Sűrű és minőségi programokkal folytatódik a Velencei Egészségfejlesztési Iroda (EFI) felvilágosító, ismeretterjesztő előadás-sorozata, továbbá a projekthez kapcsolódó egyéb események is sűrűsödnek júniusban. A dr. Ferencz Péter vezette stáb különböző mérésekkel, tesztekkel jelen lesz június 12-én, szerdán a Tour de Hongrie profi kerékpáros körverseny velencei rajtjánál. A felvezető programok alatt bárki szívesen fogadnak standjuknál 10.00 és 14.00 óra között. Ezt követően 17-én Szabadegyházán iskolás táborozó gyermekek számára rendeznek egészségnapot, majd ugyanezen a napon 17.00 órakor Pákozdon a Művelődési Házban  "A cukorbetegség kezelése és megelőzésének lehetőségei" címmel dr. Németh Attila belgyógyász főorvos előadására kerül sor. Június 24-én újra Velence lesz a helyszín, a Szakrendelő Nappali Kórházába (Balatoni út 65., II. emelet) várják az érdeklődőket 17.00 órakor Gazdagh Melinda gerinctréner, rehabilitációs edző előadására, melynek fókuszában a gerinctorna áll majd.

Bővebben: EFI: egészségnap és előadások

Az EFOTT SPECIAL X Vasovski Symphonic a fesztivál vasárnapi napján megvalósuló egészestés szuperprodukció, amely során az elektronikus zenét a klasszikus hangzással, közismert nagy dalokat pedig kiemelkedő hazai énekesekkel párosítanak. Ez a 2019-es EFOTT merész újítása! Adott egy DJ-set, jelen esetben a crossover műfaj legismertebb lemezlovasáé, Mr. Vasovskié, amelyre hangszeresek (hegedűvel, szaxofonnal, gitárral stb.) rájátszanak, elismert művészek pedig hozzáénekelnek. Röviden így lehet összefoglalni azt a 1,5 órás produkciót, amellyel a július 9-15. között Velencén megrendezésre kerülő EFOTT készül közönségének.

Bővebben: EFOTT: Innovatív szuperprodukció

1. oldal / 115

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. június 26. szerda 12:20,
János és Pál napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.