A legfrissebb számadatok azt mutatják, hogy nagyon bejött a régen várt felújítás, modernizálás a fehérvári strandon. A Városgondnokság által összeállított statisztikából kiderül, hogy a tavalyi évhez képest közel a kétszeresére nőtt a látogatók száma. Dacára a felújítás okozta kései nyitásnak, két hónap alatt is mintegy negyvenezer felnőtt és gyermek pihent az új padokon, napozóágyakon, élvezve az új vízi játszótér, a pezsgőfürdő és a háromcsúszdás medence adta élményt.
 
- A strand idei szezonját mutató adatok a sikerről szólnak! - összegezte a felettébb beszédes, pozitív statisztikát Dr. Cser-Palkovics András. - Székesfehérvár Önkormányzata minden évben  végzett fejlesztéseket a Városi Strandon, azonban az idei évben – köszönhetően a tervezőknek és a Városgondnokságnak – sikerült kialakítani a város szívében egy otthonos, igazi pihenőövezetet, ahol a családok modern környezetben, megfelelően kikapcsolódhatnak a nyári időszakban. Külön öröm számomra, hogy a strand értékes faállománya, köztük az 1934-ben, még Csitáry G. Emil idejében ültetett platánfát is sikerült megmenteni. A 700 millió forintos, teljes mértékben önkormányzati beruházás a városi strand szempontjából mindenképpen értéknövelő befektetés volt.- mondta Székesfehérvár polgármestere.  

A konkrét számokat nézve; míg a tavalyi évben összesen 20 589, addig az idei kurta idény alatt 38 742 belépő fogyott el.  A családbarát fejlesztéseknek köszönhetően háromszorosára nőtt a családi jegyet és az idénybérletet, kétszeresére a felnőtt és a kedvezményes strand belépőt váltók száma. A megújult boltíves, régi árkádsoron át megközelíthető  háromcsúszdás medence, a pezsgőfürdős, sodrófolyosós élménymedence, a felújított gyermekmedencék mellett a spray parkkal bővült vizes játszótér, új padok, pergolák és 200 napozóágy jövőre is várja a vendégeket. 

A rendkívül kedvező adatok 2019-ben várhatóan tovább javulnak, ugyanis a nyitás napjától a zárásig idén töretlen volt az érdeklődés a strandfürdő iránt, ha pedig jövőre már májusban megnyit a létesítmény, kétségkívül újabb látogatottsági rekord születik majd.

(Fotó: Bácskai Gergely)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. június 26. szerda 12:12,
János és Pál napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.