A Ciszterci Szent István Gimnáziumban folytatódott szeptember 25-én az a felsőoktatási roadshow, mellyel a székesfehérvári egyetemi képzéseket népszerűsítik a végzős középiskolások körében. A megyeszékhelyen három felsőoktatási intézmény – a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Kodolányi János Egyetem – kínál különféle képzéseket. A három intézményben összesen 12 szakon van duális képzés, ami komoly lehetőséget jelent a hallgatók sikeres munkaerőpiaci érvényesülése szempontjából.
 
A felsőoktatási roadshow - amely a következő hónapokban több fehérvári középiskolába és más városokba is eljut majd - keretében a 2019-es felvételi eljárásban választható képzésekről tájékoztatták a hallgatókat a Ciszterci Szent István Gimnáziumban.
- Néhány évvel ezelőtt komoly munka kezdődött el Székesfehérváron, melynek nyomán szeretnénk elérni, hogy egyre erősebb képzéseket kínálhassunk a fehérvári felsőoktatásban, és egyre eredményesebben tudjunk előrelépni. Ebben fontos partnereink vannak!” – hangsúlyozta Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András, aki hozzátette; a város gazdasági életéből fakadnak azok a lehetőségek, melyek kinyitják a kapukat a duális képzésben való részvételre. Ebben Fehérvár vezető szerepet tölt be országosan. „Alapvetően az a célunk, hogy minél több hallgatónak nyújtsunk lehetőséget ösztöndíjjal és egyéb módon azért, hogy a fiatalok Székesfehérváron maradjanak.” – mondta a városvezető.
 
Az eseményen megtudhattuk azt is, hogy újdonságként a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán már nemcsak mesterszakon, hanem gazdálkodási és menedzsment alapszakon is lesz sportközgazdász specializáció. Itt a költségtérítéses oktatás 10 százalékkal olcsóbb, mint Budapesten. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara rendkívül komoly, a fehérvári ipar számára fontos műszaki képzéseket folytat, most pedig országosan is egyedülálló robotikai központot alakítanak ki. A Kodolányi János Egyetemen a humán vonal, kiemelten az előadó-művészeti alapképzések a meghatározóak.
 
A Budai úti területen folyamatban van a közös campus kialakítása kutatásfejlesztéssel, sportberuházással, kollégiummal. Az összegyetemi programok között szerveznek felsőoktatási tanévnyitót, gólyatúrát, gólyabált, sportnapot és felsőoktatási expo-t, az önkormányzati finanszírozású Alba Regia Ösztöndíj pedig szintén komoly motiváló tényezője a fehérvári továbbtanulásnak. Fontos cél, hogy a hallgatói létszámot 3.000-3.500 főre fejlesszék a következő években.
 
A felsőoktatási roadshow ezen a héten a Kodolányi János Középiskolában, majd a Vasvári Pál Gimnáziumban és a Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziumban és Szakközépiskolában folytatódik, de korántsem ér véget. A tervek szerint ugyanis az előttünk álló hónapokban egyéb helyi intézményekbe, továbbá megyén belül Mórra, azon kívül pedig Érdre, Paksra és Siófokra is eljut majd a rendezvény.
 
(Fotó: Simon Erika)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. június 25. kedd 21:36,
Vilmos napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.