Az egyik napról a másikra beköszöntött zord, késő őszi időjárás okán több székesfehérvári programot kellett elhalasztani szeptember 22-én, ám a veterán autók szerelmeseit semmi sem akadályozhatta meg abban, hogy elstartoljanak a Total Chrono Classic versenyén. Több mint 100 párját ritkító oldtimer és különleges youngtimer autó indult a koronázóvárosból Balatonlellére. A mezőnyben fel lehetett fedezni különféle amerikai, angol, francia, német és olasz járműcsodákat. A Csónakázó-tó partján startra váró gépjárműveket Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő és dr. Cser-Palkovics András polgármester rajtoltatta el.
 
- Gyönyörűek ezek az autók, történelmet sugallnak és – ahogy lehetett hallani a székesfehérvári csapattól – jókedvet, mosolyt, egy szép napot adnak azoknak, akik ebben részt vesznek, illetve azoknak, akik a rajtnál, az egyes állomásokon, vagy a célban megnézik ezeket a járműveket.  Érdekesség, hogy éppen az Autómentes Napon vagyunk, de azt gondolom, vannak kivételek. Ezek a gyönyörű régi autók csodálatosak, örülök, hogy minden évben visszatérnek Székesfehérvárra, jó utat nekik! – mondta Székesfehérvár polgármestere.
 
A szervezők idén minimális mértékben módosítottak az útvonalon, így a résztvevők a fehérvári rajt után Fejér és Veszprém megye útjain haladva, Várpalotán, Berhidán és Balatonakarattyán át értek el Somogyba, ahol érintették Szántódot, Kaposvárt és Fonyódot, hogy aztán késő délután befussanak a lellei jachtkikötőbe.
 
(Fotó. Simon Erika)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. június 25. kedd 21:32,
Vilmos napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.