A múlt heti komoly esőzés, majd az érkező melegedés, a nyári időjárás visszatérte okán alaposan megszaporodtak a szúnyogok. Székesfehérváron különösen harapós kedvükben vannak, így a város polgármestere gyorsan lépett: mivel az országos, központilag finanszírozott szúnyoggyérítési program már lezárult, az önkormányzat költségén kért irtást, amelyet a szakemberek csütörtökön este végeznek majd el. Minderről Közösségi oldalán tájékoztatta a fehérváriakat dr. Cser-Palkovics András.
 
A légi szúnyoggyérítés a napnyugta előtti, késő délutáni órákban kerül majd sor. A polgármester – ahogy az a város honlapján olvasható – hétfőn levélben fordult a szúnyoggyérítési feladatokkal is megbízott Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz. Jelezte feléjük, hogy Székesfehérváron már kifejezetten zavaró mértékű a szúnyoginvázió; felvetésére sajnos az a visszajelzés érkezett, hogy a szúnyoggyérítési terv az idei évre lezárult. Mivel a lakossági jelzések alapján az esti órákban már lehetetlen szellőztetni vagy a szabadban tartózkodni, ezért a város saját költségén, a Városgondnokságon keresztül megrendelte az irtást. Az egyhetes átfutási idő helyett a szúnyoginvázióra és a jó együttműködésre tekintettel gyorsított átfutással, már csütörtökön elvégzik a permetezést (pótnap: szeptember 21. péntek)! 

A Polgármesteri Hivatal munkatársai kedden haladéktalanul megkezdték a város közigazgatási területére bejelentett méhészek kiértesítését telefonon, valamint ezúton is felhívják a méhészek figyelmét arra, hogy tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket. A légi-kémiai irtás során felhasználásra kerülő Coratrin szúnyogirtó szer 0,6 l/ha dózisban kizárólag a rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra és emberre nem veszélyes, valamint a környezetet sem károsítja.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. június 25. kedd 21:55,
Vilmos napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.