Újabb szakasza újul meg Székesfehérvár egyik legforgalmasabb útjának. A projekt keretében 520 méter hosszan, a Berényi út Vértanú utca és Cserkész utca közötti szakaszának felújítása történik meg. A fejlesztés célja, hogy a város főbb útvonalain mindenhol megfelelő tempóban, biztonságosan lehessen közlekedni, az itt közlekedő járművek kevesebb káros anyagot bocsássanak ki, az autók ne amortizálódjanak nagyobb mértékben, és a közlekedésbiztonság is fő szempont a megvalósításnál. Jelenleg az előkészítő munkálatok, az ideiglenes forgalomterelés tervezése, egyeztetése, ütemezése zajlik. Amint meglesz a közútkezelői hozzájárulás, kezdődhet az építkezés.
 
A TOP-6.1.5-15 kódszámú, a „Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” elnevezésű konstrukcióból támogatott beruházás 2019. II. negyedévére valósul meg. A projekt keretében nyújtott vissza nem térítendő európai uniós támogatás összege 518,00 millió forint. Az ezzel a projekttel párhuzamosan futó ivóvíz, szennyvíz, és csapadékcsatorna, valamint további út felújítása kapcsán az alábbi kereszteződések lesznek érintettek: Berényi út-Nefelejcs u.; Berényi út-Móricz Zs u.; Berényi út- Olaj u.; Berényi út-Cserkész u.; Berényi út-Mikszáth Kálmán u.-Széna tér; Szekfű Gy. utca- Virág Benedek u.
 
A Berényi út fejújításának II. ütemében az alábbi fejlesztések valósulnak meg: 2x1 forgalmi sávot alakítanak ki, minden becsatlakozó utcánál külön balra kanyarodó sávot biztosítanak, befogadó sávokat és a gyalogos átkelőhelyeknél középső terelőszigeteket alakítanak ki. A jelenlegi forgalmi sávon lévő autóbusz megállóhelyeket felváltják az autóbusz öblök, hogy a közlekedés zavartalan lehessen. Irányhelyes kerékpársávokat alakítanak ki, melyre a kerékpáros forgalom a becsatlakozó utcák burkolatára festett burkolati jelekkel lesz átvezetve. A felújítás során (a Csutora utca és a Nefelejcs utca között és a Cserkész utca csatlakozásánál két új középszigetes gyalogos-átkelőhely épül, és a gyalogosok biztonsága érdekében az új gyalogos-átkelőhelyeknél kialakítják a közvilágítást is. A Berényi útra csatlakozó Csutora utcában - a gyermekorvosi rendelő mögött - 9 db új parkoló kerül kialakításra. Ezen a szakaszon a vízvezeték felújítása is megvalósul.
 
(Fotó: Simon Erika)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. március 23. szombat 08:02,
Emőke napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.