Sokak nagy örömére elkészült a Ligetsor felújítása. Székesfehérvár Önkormányzata 494,94 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósította meg a projektet. Megújult az útburkolat, a csapadékvíz elvezetés rendszere, parkolók létesültek és járdák építésével vált kedvezőbbé a gyalogosforgalom. A közlekedők örömére biciklis sávot alakítottak ki és körforgalom is létesült.
 
A Ligetsor felújítása kapcsán a fejlesztés keretében 2017 májusában megkezdődött a meglévő csapadékcsatornák átépítése, valamint az új parkolók csapadékvíz elvezetését biztosító csatornák épültek ki. Ezt követően a korábbi, elhasználódott, elégtelen teherbírású útburkolat teljes egészében megújult, ezzel együtt a kerékpáros forgalom biztosítása érdekében kerékpár sávok létesítése valósult meg mindkét oldalon járdák kiépítésével.
 
A Koronás Park, az általános iskola és az óvoda parkolási igényeinek kiszolgálására új parkolók épültek, kiszolgáló utakkal és járdákkal. A Ligetsor – Szedres köz – buszvégállomás útcsatlakozásába új körforgalmi csomópont épült a korábbi útcsatlakozás helyett. A körforgalomba öt ág csatlakozik be, a meglévő útcsatlakozások alapján. A Vörösmarty Mihály Általános Iskola és a Ligetsori Óvoda előtti téren az aszfalt burkolatokat felváltotta a térkő burkolat, szinteltolásos teraszok épültek. A csapadékcsatornák megújultak, a Koronás Parkban, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Ligetsori Óvoda előtti fejlesztési helyszínen új parkolók, valamint a Ligetsor – Bregyó köz csatlakozásában felépült körforgalom csapadékvíz elvezetését új csatornával oldották meg.
 
A Ligetsor a város kiemelt nagyberuházása volt, és az első azon befejezett projektek között, melyek európai uniós forrás elhasználásával készültek. - mondta a projektzáró sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az út és a környéke tíz évvel ezelőtti állapotához képest számos újítás, rehabilitáció történt lépésről lépésre, legyen szó a Koronás Parkról, a Csónakázó-tóról, a Lakeside Hotelről, a Regionális Atlétikai Centrumról és a Városi Strandról.
 
Ezek a változások minden szempontból felértékelték a városrészt. A polgármester köszönetét fejezte ki a Ligetsor felújításában közreműködő valamennyi intézménynek és szakhatóságnak, és megköszönte a lakók türelmét is.
 
(Fotó: Molnár Artúr)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. március 23. szombat 07:46,
Emőke napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.