Sokak régi vágya teljesült azzal, hogy megújult, csúszdával és élménymedencével bővült a Székesfehérvári Strandfürdő. Az 1930-as években épült létesítmény fejlesztése tavaly ősszel kezdődött, melynek során a burkolatok jelentős része, a közmű és zöldfelület egésze megújult. A cikk publikálásának időpontjában még nem biztos, de nagyon valószínű, hogy az "újratöltött" strand június 30-án, szombaton nyithat. Legfeljebb néhány napos késedelmet szenvedhet az ügymenet.
 
A két legnagyobb munka, a háromcsúszdás medence és a pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence megépítése volt. Újdonság lesz, hogy a gyermekmedence – Bory Jenő 1922-ben készült Huszár születik című szobra mellett – vizes játszótérrel, egy úgynevezett spray parkkal egészült ki, de új padok, pergolák és 200 napozóágy is várja majd a vendégeket.
 
Az utolsó bejáráson dr. Cser-Palkovics András polgármester a következő fontos információkkal szolgált: „Ahogy azt láthatjuk, a munkálatok még folynak, azonban elindultak az engedélyeztetési folyamatok, hogy minden adott legyen a szombati nyitáshoz. Köszönhetően a tervezőknek és a Városgondnokságnak, sikerült kialakítani a város szívében egy otthonos, igazi pihenőövezetet, ahol a családok modern környezetben, megfelelően kikapcsolódhatnak a nyári időszakban. Külön öröm számomra, hogy a strand értékes faállományát, köztük az 1934-ben, még Csitáry G. Emil polgármestersége idején ültetett platánfát is sikerült megmenteni. A 700 millió forintos, teljes mértékben önkormányzati beruházás a városi strand szempontjából mindenképpen értéknövelő befektetés volt."
 
Új, teraszos büfé is épült, s további fontos újítás, hogy visszakerül a főbejárat a Szabadságharcos út – Mátyás király körút kereszteződésében található Bauhaus-stílusú, boltíves, régi árkádsorhoz, melyet szintén teljesen felújítottak és esti díszvilágítással szereltek fel. A megújult, bővített létesítmény minden bizonnyal nagy sláger lesz a fehérváriak és a környékbeliek között a következő hetekben.
 
(ÖKK, Média24, fotó: Molnár Artúr, Bácskai Gergely)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. március 23. szombat 07:22,
Emőke napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.