Bokrétaünnepséget rendeztek ma délután a Campus Sétány építkezésén, ami a város jelenleg zajló legnagyobb társasház-építkezési programja. A Lövölde Invest Kft. tavaly kezdte meg a 25 ezer m² alapterületű, 199 lakást, garázsszinteket, üzleteket, belső kerteket magában foglaló, 11 szintes lakóépület felépítését. A műszaki átadásra 2019 tavaszán kerül sor, az első lakók ezt követően költözhetnek be Székesfehérvár egyik legjobb fekvésű területén megépült otthonaikba. „Kevés jobb dolog történhet egy város életében, mint a lakásépítés: ez ugyanis nem a máról szól, hanem sokkal inkább a jövőről, a jövőbe vetett bizalomról és hitről.” – fogalmazott köszöntő beszédében dr. Cser-Palkovics András polgármester.
 
Az aktuális ütemtervek alapján folynak a kivitelezési munkák a Campus Sétány I. ütem társasházi lakásépítésén és a társasházat kiszolgáló, a Huszár és a Zrínyi utcákban zajló, Székesfehérvár Önkormányzatával közös együttműködésben készülő külső közművezeték építésén.  Szerdán délután bokrétaünnepséget rendeztek az építkezésen.
 
„Kevés jobb dolog történhet egy város életében, mint a lakásépítés: ez ugyanis nem a máról szól, hanem sokkal inkább a jövőről és a jövőbe vetett bizalomról és hitről.” – fogalmazott a rendezvényen dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntő beszédében, és a városrész rehabilitációjának jelentőségét hangsúlyozta, amely a lakásépítéssel kölcsönhatásban a munkaerőhiány megoldását segíti elő: „Székesfehérvár egy folyamatosan fejlődő város, ami nemcsak a gazdaság teljesítményében, a kulturális élet és a szolgáltató szektor fejlődésében, hanem az emberek életminőségében is megnyilvánul. Kiemelt jelentőségű, hogy új lakások épüljenek a városban, és ezek a különböző városrészekben rendelkezésre álljanak a fiataloknak, vagy a gyermekes családoknak – a különböző igényekhez igazodó méretekben. Ez a beruházás is mutatja, hogy a helyi cégekben van vállalkozó szellem, és hogy elsősorban a magánszektorban van lehetőség ekkora beruházásokra – és az is fontos, hogy ezekre van fizetőképes kereslet.” A polgármester elsősorban a beruházáson dolgozóknak mondott köszönetet a munkájukért – a város és az ide költöző családok nevében is, és külön gratulált a kivitelezőnek az ütemterv tartásáért.
 
A bokrétaünnepségen az építtető részéről Rendek Richárd megköszönte az építésben résztvevő, közreműködő szakemberek munkáját, majd a szalagok felkötését követően az „építőmester” bokrétát helyezett el az épület legmagasabb pontján, messziről is jól látható helyen.
 
(ÖKK, fotó: Simon Erika)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. május 24. péntek 01:26,
Eszter és Eliza napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.