Közel 1500 végzős középiskolást köszöntöttek ma Székesfehérváron a Városi Ballagáson. A megyeszékhely mind az 59 érettségiző osztálya részt vett a közös ünneplésen, amelyen dr. Cser-Palkovics András polgármester ünnepi gondolatokkal búcsúzott a város nevében a ballagó diákoktól. A maturálók nevében Nagy Boglárka, a Vasvári Pál Gimnázium végzős tanulója, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke idézte fel a legszebb középiskolai emlékeket.

Különösen nagy meglepetést és örömöt tartogatott a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnázium 12/C osztálynak ez nap, hiszen az ünnepségen hirdették ki a Fehérvár Médiacentrum által meghirdetett tablóverseny győztesének nevét. Székesfehérvár polgármestere a 12/C osztályfőnökének és diákképviselőinek adta át a város 100 ezer forintos díját, amellyel hozzájárultak a bankett költségeihez.

A Városi Ballagás ünnepi műsorában, valamint a köszöntő beszédekben egyszerre volt jelen múlt, jelen, jövő. Közös városi ballagásokat már 1959 óta rendeznek Székesfehérváron. Értékei, hagyományai között különleges helyet foglal el az, hogy Fehérvár diákváros, mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester. „Ahogy a diákokban, a tanárokban, a szülőkben, úgy a városban is sok-sok élmény és emlék él, amit a fiataloknak köszönhetünk. Azt a hangulatot, amit csak a fiatalok tudnak megadni a város mindennapjaiban. Ez néha hangos, de hozzátartozik a városhoz és hozzátartozik a fiatalok mindennapjaihoz is, hiszen megadja a fiatalságnak azt a sok-sok szép emlékét, ami végigkíséri az életünket.” 

A polgármester kiemelte: a Versünnepnek, a Fehérvár Hangjának, a nemzeti ünnepeinknek köszönhető, hogy találkozhattunk a fiatalokkal és élő kapcsolat alakulhatott ki rengeteg diákkal. „Elbúcsúzni nem könnyű, és abban reménykedem, hogy nem végleges a búcsú. Akik most elmennek, visszatérnek majd Székesfehérvárra. Egy olyan városba, amely szereti és büszke is a fiataljaira, igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a diákok mindent megkapjanak, ami az életükhöz szükséges. Sok sikert kívánok mindenkinek a jövő héthez, az egész város Nektek fog szurkolni, hogy Ti kevésbé izguljatok, majd mi izgulunk helyettetek!” - zárta beszédét Székesfehérvár polgármestere.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. január 17. csütörtök 13:55,
Antal és Antónia napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.