Közös parkgondozással és flashmobbal kezdődött meg szerdán az Esélyegyenlőség tematikus programsorozat, amely hagyományosan a gyógypedagógiai intézmények, az Önkormányzat, a civil-, valamint az üzleti szféra szereplőinek az együttműködésében valósul meg. A Várfal parkban virágot ültettek, padokat javítottak és festettek a Székesfehérvári Kertbarátok Egyesülete, valamint a Vörösmarty Általános Iskola tanulóinak közreműködésével.

A rendezvénysorozat nyitóeseményén részt vett Székesfehérvár alpolgármestere, Mészáros Attila, Török Szabolcs tankerületi igazgató, dr. Chemez Attila, a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny elnöke, Spanyárné Halász Szilvia alelnök, Székesfehérvár főkertésze, Kosinszky Zsuzsanna az EMMI Társadalmi Kapcsolatok Osztályának képviseletében, a gyógypedagógiai intézmények igazgatói és a témahétben együttműködő szervezetek tagjai.

Mészáros Attila alpolgármester megnyitó beszédében a tavalyi miniszterelnöki elismerés hangsúlyozásával köszönetet mondott a közterületek szépítésében résztvevő főkertésznek, az intézményeknek és a civil szervezeteknek. A városi programok közül a virágosításért kiírt lakossági programról, a nagyobb fejlesztések közül a Sóstó rehabilitációról és az előkészítési-tervezési fázisban álló Fehérvár Tüdeje programok kapcsán azt mondta, hogy mind azt a célt szolgálja: zöldebb és szebb, virágosabb környezete legyen Székesfehérvárnak.

Spanyárné Halász Szilvia főkertész a diákok és a Városgondnokság szakembereinek a parkszépítő munkájáról azt hangsúlyozta, hogy a közös virágültetés nemcsak erre a témahétre korlátozódik. A kezdeményezésnek köszönhető, hogy a Virágos Magyarországért verseny szervezőbizottsága 2013 óta lehetővé teszi, hogy Székesfehérvár díjat adhat át egy olyan településnek – legutóbb Velencének –, ahol példamutatóan sokan vesznek részt a környezetük szépítésében. A tóparti város jó minta ebben a tekintetben minden más település számára.

Török Szabolcs tankerületi igazgató a fenntarthatósági témahéttel egy időben szervezett rendezvény üzenetét emelte ki: a fenntarthatóságra nevelés csak úgy képzelhető el, ha a természetes és épített környezetünket a kezdetektől tudatosan értékelik, becsülik meg a diákok, és maguk is tevékenyen részt vesznek ennek gondozásában. Különösen fontos az üzenet, amikor az Arany János és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola összefogásában valósul meg a kezdeményezés, - mondta.

(Fotó: Igari Balázs)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. január 17. csütörtök 14:33,
Antal és Antónia napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.