Több mint 12000 maszkot, 1600 köpenyt, 200 sapkát és az Infektológiai osztály minden dolgozójának két garnitúra aláöltözetet varrt és adott át a Szakképzési Centrum a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak, amelyet a Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégium ruhaipari szakoktatói, önkéntesek és a Macher Zrt. összefogásában készítettek.
 
Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta: március közepén kezdődött a varrás és még mindig gőzerővel dolgoznak azon, hogy minél több maszk és köpeny kerüljön a kórházhoz. „Az Infektológiai Osztály iránymutatásával készültek a felszerelések, amiket nemcsak a fertőzött betegek számára adtak át, hogy a továbbfertőzést megakadályozzák, hanem az osztály dolgozói is kaptak. Jelenleg összesen tizenöten varrnak, az oktatók mellett több régi diák, önkéntes, illetve kisgyermekes szakoktató is beszállt a kezdeményezésbe, ők otthon dolgoznak.”
 
A főigazgató fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, amit véleménye szerint pedagógusként példamutatással lehet átadni a felnövekvő generációnak, annak érdekében, hogy a későbbiekben felnőttként már ne csak járványhelyzetben, hanem a hétköznapokban is észrevegyék azokat a lehetőségeket, ahol segíteni lehet, ahol segíteni tudnak.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. június 3. szerda 23:57,
Klotild és Cecília napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com