Változik a vásárlási rend a Városi piacon és a Jancsárkert termelői és biopiacon. A szombattól életbelépő kijárási korlátozás szerint az élelmiszerüzletet, drogériát, piacot vagy gyógyszertárat délelőtt 9 és 12 óra között KIZÁRÓLAG a 65 éven felüliek látogathatják. Ennek megfelelően új szabályok lépnek életbe a város két piacán.
 
Magyarország Kormánya március 28-tól – április 11-éig kijárási korlátozást vezet be az indokolatlan közterületen való tartózkodás megszüntetésére, a koronavírus elleni eredményes küzdelem érdekében. A rendelet szerint holnaptól az élelmiszerüzletet, drogériát, piacot vagy gyógyszertárat délelőtt 9 és 12 óra között KIZÁRÓLAG a 65 éven felüliek látogathatják. Ettől eltérő idősávban a 65 éven felüliek ezeket az üzleteket NEM LÁTOGATHATJÁK!

A szabályozás már érinti a holnapi piacnapot is. A Városi Piacot két irányból, a Plaza felől, illetve a Mátyás király körút felöli bejáratokon keresztül lehet megközelíteni, ahol felügyelik a beléptetést. Bozai István, a piacot működtető Városgondnokság vezetője arról tájékoztatott: a piacon reggel 5 és 9 óra között a 65 éven aluliak, 9 és 12 óra között a 65 éven felüliek, 12 és 14 óra között ismét a 65 éven aluliak vásárolhatnak. A beléptetés felügyelete a következő két hétben a Városi Piac nyitvatartási idejében mindennap, azaz keddtől szombatig él.

A Jancsárkert termelői és biopiacon szórólapokkal hívják fel a figyelmet, megállítótáblákkal, valamint a szervezők személyes jelenléttel figyelmeztetnek és ügyelnek a szabályok betartására, tájékoztatott Schultz György. Mint mondta, a piacon 6.30 és 9 óra között a 65 éven aluliakat szolgálják ki, 9 és 12 óra között kizárólag a 65 év felettieket, majd a nyitvatartási idő meghosszabbításával 12 és 12.30 óra között a 65 éven aluliak szerezhetik be az élelmiszereket.

A piacok szervezői azt kérik a vásárlóktól, legyenek türelmesek, és a rendeletben megadott idősávok szerint tervezzék meg a bevásárlást! A legfontosabb, hogy a koronavírus-fertőzés veszélyének csökkentése érdekében mindenki tartsa be a szabályokat!

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. június 4. csütörtök 00:02,
Bulcsú napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com