A Polgármesteri Hivatal és intézményeinek munkatársai ma a MOL Aréna Sóstón megkezdték az Önkormányzat által vásárolt mintegy százezer maszk csomagolását. A munkát a fehérvári stadion nagy belső légterű, fertőtlenített helyiségben végzik a következő néhány napon. – jelentette be dr. Cser-Palkovics András polgármester.
 
„Az elmúlt napokban folyamatosan dolgoztunk azon, hogy minden szükséges eszközt beszerezzünk Fehérvár, a fehérváriak számára. A csomagok összeállítása komoly feladat, a kiszállításuk sem kicsi kihívás, de szeretnénk egy hét alatt teljesíteni.” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András.
 
A beborítékolt maszkokat mától kezdődően – várhatóan egy héten belül – a városrészek önkormányzati képviselőinek, körzetfelelőseinek és az önkéntesek közreműködésével juttatják el a fehérváriakhoz, a postaládába bedobva. Minden háztartás két maszkot kap. A borítékok nem névre szólóak, de hivatali pecséttel ellátottak. Az Önkormányzat arra kéri a lakókat, hogy olvassák el a mellékelt tájékoztató levelet, és a védekezés, a közös felelősségvállalás jegyében használják fel a maszkokat!
 
Fontos, hogy a fehérváriakhoz eljuttatott maszkok a vírusok belélegzésétől korlátozottan védenek, viszont a kórokozó kilégzését, tehát terjesztését hatékonyan akadályozzák. Mivel a fertőzöttek akár kétharmada teljesen tünetmentes lehet, de a vírust terjesztheti, ezért – embertársaink megóvása érdekében – azt kérik, hogy bevásárláskor, közösségi térben viseljék a maszkot. A maszk viselése nem pótolja az otthon tartózkodás nyújtotta biztonságot!
 
(Fotó: Molnár Artúr)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. május 29. péntek 01:36,
Magdolna napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com