Készenléti alapot hoznak létre Székesfehérváron, amelyhez tízmillió forintot ajánl fel a Denso Gyártó Magyarország Kft. Ezt hétfőn délután Szincsák Attila ügyvezető igazgató jelentette be Székesfehérvár polgármesterével közös sajtótájékoztatóján. Dr. Cser-Palkovics András egy másik adományról is szólt: a Videoton Holding Zrt. is csatlakozott, és szintén tízmillió forintot ajánl fel a létrejövő alapba. A kezdeményezés célja, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezést támogassák.
 
Még múlt héten hívta egyeztetésre a székesfehérvári nagyfoglalkoztatókat dr. Cser-Palkovics András. A polgármester a koronavírus-járvány terjedése elleni védekezésről egyeztetett a cégekkel a megelőző intézkedések, valamint az esetleges forgatókönyvek tekintetében. ezen az egyeztetésen kezdeményezte a Denso egy készenléti alap létrehozását a városban. Ezt a rendkívüli helyzet előálltakor a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, az egészségügyi alapellátás, illetve a védekezésben résztvevők használhatják fel a koronavírus-járvány megfékezésére végzett tevékenységükhöz.
 
Dr. Cser-Palkovics András a közösség nevében megköszönte a felajánlásokat, és hozzátette: Székesfehérvár közössége ismét jelesen vizsgázik összefogásból. A polgármester elmondta, hogy az önkormányzat már létrehozta az adományszámlát, ahová bárkinek lehetősége van adományozni a kórház számára. Azt kérte, hogy a közlemény rovatban minden esetben kerüljön feltüntetésre a cél, ezúttal a KORONAVÍRUS ELLENI VÉDEKEZÉS. Az adományszámla száma: 12023008-00153647-06700001, kiemelte továbbá a lakosságot természetesen tájékoztatják majd az összegyűlt összeg felhasználásáról is.
 
A kialakult helyzetben minden felajánlás fontos, és szerencsére a tapasztalatok azt mutatják, hogy van is erre szándék a cégek és magánszemélyek részéről. A mai nap folyamán például egy nagyobb mennyiségű eszközfelajánlás érkezett a Hungrana Kft. részéről, akik kézfertőtlenítő szert adományoznak – ez a fehérvári háziorvosok és egészségügyi intézmények számára jelent nagy segítséget majd a mindennapi működés során. Az önkéntes segítségnyújtásra irányuló felajánlások kapcsán elhangzott, hogy ezek leginkább az idősek mentesítésére irányulnak, és jelenleg kidolgozás alatt van ennek a rendszere, amelyet közzé fognak tenni a napokban.
 
(Fotó: Molnár Artúr)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. március 29. vasárnap 11:43,
Auguszta napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com