A MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében került sor kilencedik alkalommal a társadalmi felelősségvállalás, az önzetlen segítségnyújtás újévköszöntő városi jótékonysági estélyére. Az esemény bevételét és az Adventi Futáson befolyt adományt Székesfehérvár Önkormányzata a Szent Kristóf Ház, valamint a „Fehérvár Travel” Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért szervezet támogatására ajánlja fel. A IX. Székesfehérvári Jótékonysági Estélyen hagyományosan dr. Cser-Palkovics András polgármester és a rendezvény háziasszonya, Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes mondtak köszöntőt.
 
Székesfehérváron kilencedik alkalommal rendezték meg az újévköszöntő Jótékonysági Estélyt, amellyel a város nevelési-oktatási, egészségügyi, illetve szociális intézményeit támogatják. Az idei ünnepi rendezvény teljes bevételét az Adventi Futás felajánlásaival együtt a Szent Kristóf Ház, valamint a „Fehérvár Travel” Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért szervezet támogatására ajánlja fel a város. „Bízom benne, hogy a kilencediket jövőre követheti a tizedik.” – a nemes célt szolgáló ünnepi rendezvényen dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönetet mondott a szervezőknek, az est fellépőinek, a támogatóknak, a szponzoroknak. Két céllal álmodták meg a rendezvényt: az új esztendő és a társasági élet, a báli szezon elindítása mellett kiemelt jótékonysági eseménye a városnak. Az idei kedvezményezettekkel kapcsolatban kifejezte, hogy fantasztikus döntés született: a Fehérvár Travel Alapítvány maga is a közösséget támogatja a kezdetektől, és a város „mecénásainak” a példaértékű, további támogatókat ösztönző szerepét hangsúlyozta. A szép hagyományokkal bíró Szent Kristóf Ház pedig tovább bővülhet, gyarapodhat: „Akik találkoztak már a Szent Kristóf Ház fiataljaival, azok pontosan tudják, hogy őszinte szeretet árad belőlük és példát mutatnak nekünk. Amikor pedig segítünk nekik, akkor az őszinteségüket is segítjük.” – fogalmazott a polgármester.
 
Az est háziasszonya, Miklósa Erika a karitatív rendezvény kezdeményezőjeként köszönetet mondott a polgármesternek, a városnak a társadalmi szerepvállalásért, és hogy Székesfehérváron a kezdetektől volt a jótékonysági estélyhez bizalom, támogatás és partnerség: már ez meghatározza a város szellemiségét. A Fehérvár Travel alapító ügyvezetője, Ribi Péter a 12 éves alapítvány megalakulásáról felidézte, hogy a rendszeres jótékonysági támogatások célja vezérelte a szervezet létrehozását. Az Alapítvány elnöke, Igari Antal azt a mottót idézte, ami a tevékenységüket a kezdetektől jellemzi: „Lemondani a feleslegről, amikor másoknak a szükséges hiányzik, nem jótett, hanem kötelesség.” Az alapítvány által támogatott Szent Kristóf Házban szükség van a befogadóhely bővítésére, és az autista klub is fejlődik: többek között ez is az előttük álló időszak megoldandó feladatai közé tartozik.

Magyar László, a Szent Kristóf Ház intézményvezetője arról beszélt, hogy a sugárzó emberi hozzáállás és támogató szeretet szólítja meg leginkább a perifériára szorult embereket, és a közös találkozások viszik előre a közösséget – utalva Miklósa Erika és dr. Cser-Palkovics András támogató hozzáállására. A Ház tíz éve alakult az Egyházmegyei Karitász segítségével, és „különleges képességgel rendelkező fiatalokat” segít. Nagy az igény erre a munkára, és a támogatást az intézmény fejlesztésére, illetve egy kerekesszékes  speciális szállítóautó beszerzésére szeretnék fordítani, tette hozzá.Az estély Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes és Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész fellépésével folytatódott: a nyitányban az újévet idéző Strauss A denevér című operettjéből adták elő a Kacagó áriát és egy Cziffra György-átiratot.A vacsora után borárverés kezdődött Miklós Csabi borász vezetésével: a bál kezdetéig több millió forint gyűlt össze, amit a borárverés licitjei 6.770.000 forinttal egészítenek ki. A rendezvényen a Cserta Band(a) zenélt, az estélyt Lengyel Zsófia válogatott parasportoló konferálta.
 
(Fotó: Molnár Artúr)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. július 4. szombat 10:20,
Ulrik napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com