Idén is csatlakoztak a Ne petárdázz, vigyél tápot! című figyelemfelhívó kampányhoz a Fehérvár Enthroners játékosai. Székesfehérvár amerikaifoci-csapata több mint másfél tonna, hetekre elegendő kutya- és macskatápot adományozott a HEROSZ Fehérvári Állatotthonának. A csapat arra ösztönöz másokat is, hogy a petárdák helyett vásároljanak állateledelt, mellyel segíthetik a menhelyeket.
 
Az erős szilveszteri hanghatásokat a kutyák – a kitűnő hallásuk miatt –  még fokozottabban, az emberekhez képest többszörös erősséggel érzékelik. Ilyenkor megrémülnek, elmenekülnek otthonról, soha nem találnak haza vagy baleset áldozatai lesznek. Kész szerencse, ha egy állatotthonban kötnek ki, ahol gondoskodnak róluk, a gazdáik pedig rájuk találhatnak és hazavihetik őket. A Ne petárdázz, vigyél tápot! akcióval arra ösztönzik a józan belátású, az állatok sorsát a szívükön viselő embereket, hogy a pirotechnikai eszközök vásárlására szánt pénzt inkább költsék a hontalan állatokra, és segítsék élelemmel a menhelyeket.
 
A tavaly első ízben megrendezett akcióval az elkóborolt állatokra, a veszélyekre és az emberek felelősségére hívták fel a figyelmet. A Fehérvár Enthroners játékosai  idén 1.540 kilogramm kutya- és macskatápot adományoztak a HEROSZ Fehérvári Állatotthonának, ahol jelenleg 86 kutyát és 46 cicát gondoznak. Ez a nagy mennyiségű adomány több mint másfél hónapra lesz elegendő a kölyök- és felnőtt állatok ellátására.
 
Papp Péter, a csapat játékosa elmondta, a tavalyihoz hasonlóan idén is nagy lelkesedéssel szervezték meg az akciót. Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft-től egy raklapnyi tápot kaptak, illetve a felnőtt csapattagok, valamint az utánpótlás játékosok és szüleik is hoztak adományt. „Nagy öröm, hogy minimális invitálásra, egyetlen Facebook-posztra sikerült a rengeteg adományozót összehívni. Jó dolog, hogy senkit sem kellett noszogatni, hiszen egy olyan ügyről van szó, melyet mindannyian szívesen segítettek!” – fogalmazott az akció ötletgazdája.
 
A Fehérvári Állatotthon nevében Dr. Berey Attila, a HEROSZ országos elnöke mondott köszönetet. „Ez az akció szép példája annak, hogy a látszat bizony csal, a kemény legények szíve a helyén van! A játékosok nem csak a pályán tudnak kemények lenni, hanem akkor is, amikor segítséget kell nyújtani a menhelyre bekerült állatoknak.” - mondta, majd hozzátette, az adományozás nyomán felszabaduló pénzt más fontos célokra, például gyógyszerekre és karbantartásra tudják felhasználni az Állatotthonban.
 
(Fotó: Simon Erika)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. március 29. vasárnap 10:38,
Auguszta napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com