A Városházán tartotta alakuló ülését az új Fehérvári Szenátus. A testület teljesen megújult tagsággal, ám változatlan feladatkörrel, továbbra is Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármesterének tanácsadó csoportjaként látja el munkáját a jövőben. A Fehérvári Szenátus 2011 márciusában alakult meg a szakmájukban kimagaslóan teljesítő, tiszteletre méltó, ismert és elismert polgárokból. A polgármester tanácsadó testületének feladata, hogy javaslatok, vélemények, kritikák megfogalmazásával elősegítse a város fejlődését többek között a gazdaság, a kultúra, az oktatás és a sport területén.
 
Az újjászerveződött testület kedden, a Városházán tartotta meg alakuló ülését. A Fehérvári Szenátus elnöke továbbra is dr. Cser-Palkovics András polgármester, társelnökei dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója és dr. habil Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja, tagjai pedig dr. Busics György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetének igazgatója, Horváth Tamás, az Arconic-Köfém Kft. nyugalmazott vezérigazgató-helyettese, Sohonyai Edit író, Dr. Szarvas József, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház baleseti sebészetének osztályvezető főorvosa és Tóth Dániel György (DJ Pixa) producer, dalszerző.
 
A Szenátus a tervek szerint havonta ülésezik, és megvitatja a várost érintő stratégiai kérdéseket, fejlesztéseket, illetve minden olyan közügyet, amely érinti, érdekli Székesfehérvár polgárait. Minden ülésnek lesz egy-egy törzstémája, de ettől eltérő, illetve saját maguk által választott ügyek megbeszélésére is javaslatot tehetnek a csoport tagjai. A személyi összetétel sok  területet lefed, ami lehetővé teszi, hogy egy-egy témát a tagok különféle szemszögből vitassanak meg, fogalmazzanak meg építő jellegű kritikát és tegyenek javaslatokat.
 
(Fotó: Molnár Artúr)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. április 3. péntek 03:48,
Buda és Richárd napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com