A bőség zavarával küzdhettek a székesfehérvári gyerekek december 6-án és 7-én, ugyanis mindkét napon találkozhattak a Belvárosban a Mikulással, miközben a Szabad Színház társulata több rövid utcai előadásában is Szent Miklós legendáját állította fókuszba, többnyire vidám, a gyermekek és felnőttek számára egyaránt jól fogyasztható módon. A helyszínen tiszteletét tette a finnországi Lappföldön, Rovaniemi városa mellett, az északi sarkkörön élő "igazi" Télapó, Joulupukki is, aki ezúttal saját bevallása szerint rénszarvasok repítette szánja helyett repülővel érkezett, s immár 14. alkalommal járt hazánkban "szolgálaton" kívül, vagy éppen azzal összekötve. Bő egyhetes "haknija" során Budapest és Fehérvár mellett Veszprémbe, Ajkára, Visegrádra, Debrecenbe, valamint Tiszafüredre is ellátogatott.
 
Joulupukki elárulta, hogy hazájában már most nagy hó és hideg van, ezért szinte melege volt a magyar 4-5 fokban. A Világ Mikulása nem véletlenül szeret Magyarországon tartózkodni, ugyanis szerinte a mi gyermekeink igazán jól viselkednek egész évben, megérdemlik a kiemelt törődést, valamint nem utolsó szempont számára az sem, hogy szereti a magyaros ételeket, így általában egy-egy hazánkban eltöltött hét után felszed néhány kilót, amit aztán a világ körüli repkedései során könnyen le is tud adni, felesége, "Télanyó" nagy örömére. Érdekességképpen megemlítendő, hogy Joulupukki lakhelye, Rovaniemi a Fehérvárhoz közeli Veszprém testvérvárosa, Székesfehérváré, Kemi pedig éppen a lappföldi település legközelebbi szomszédja, hasonló távolságban van Rovaniemitől, mint Veszprém Fehérvártól.
 
A finn hószakállú a közös fotózkodás előtt azt kérte a "100 év alatti" fehérvári gyermekektől, hogy jótékonykodjanak, ha van olyan könyvük, játékuk, amelyet szívesen felajánlanak rászorulóknak a MikulásGyáron keresztül, tegyék meg, hogy a nehezebb sorsú családoknak, apróságoknak szebb legyen a karácsonyuk. További információ: http://mikulasgyar.hu/
 
A Mikulás és manói minden tekintetben és formátumban alaposan kiszolgálták a gyerekeket, akik a szaloncukor és egyéb apróságok mellett sok mosolyt és vidámságot kaptak ajándékba a hószakállútól és stábjától. A manók például utcai interjúkban, mikrofonnal érdeklődtek az érkezőktől, hogy ki, mit kér a Télapótól. Persze, kibicnek semmi sem drága... A szülőknek mindenesetre jó iránymutatás volt ez a közelgő ünnepek előtt, hogy mit is rendeljenek a karácsonyfa alá gyermekeiknek.
 
(Fotó: Igari Balázs, Molnár Artúr)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. április 8. szerda 13:27,
Dénes napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com