Székesfehérvár főkertésze, Spanyárné Halász Szilvia nyerte idén az "Év Főkertésze" díjat a Magyar Önkormányzati Főkertész Egyesület szavazásán. Az elismerést a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny - amelyen Fehérvár fődíjat kapott - budapesti gáláján a MÖFÖSZ elnökétől, Kirrné Feicht Ágnestől vette át a megyeszékhelyen 27 éve, 1992 óta főkertészként - és már évek óta városüzemeltetési igazgató-helyettesként is - tevékenykedő szakember. A kertészmérnök és környezetvédelmi szakmérnök a Virágos Magyarország alapítása óta részt vesz a versenyben, annak egyik országos, illetve regionális vezetője, zsűritagja.
 
Spanyárné Halász Szilvia elkötelezett tagként sokat tesz a környezetszépítő célok népszerűsítése érdekében, a bekapcsolódó települések felkészítésében, Székesfehérvár is számos korábbi elismerést köszönhet neki. 2008-tól nemzetközi zsűritagja az „Entente Florale Europe” versenyének. A főkertész a díj átvételét követően elmondta: óriási megtiszteltetés számára, hogy a város magas elismerései mellett egyéni díjban is részesítette a szakma. Ahogy fogalmazott, a munka itt nem áll meg: jövőre az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében Székesfehérvár és Orfű mérkőzhet meg 9 ország közel 15 ezer településével.
 
Spanyárné Halász Szilvia, valamint Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Bozai István városgondnok sajtótájékoztatón mutatta be a díjakat, és köszönték meg a városszépítő munkában résztvevők tevékenységét. A polgármester beszámolt arról is, hogy az idei Virágos Székesfehérvár pályázatra a vártnál jóval többen jelentkeztek, ami jelzi a sikerességét. Az idei évben 4203 pályázat érkezett az önkormányzat és a Székesfehérvár Városgondnoksága által kiírt környezetszépítő akcióra, amely több mint kétszerese a tavalyi pályázóknak. 137 intézmény, 300 társasház, valamint 4000 családi ház és lakás felvirágoztatását vállalták a lakóik. Ez 37.566.066 forintba kerül majd, de úgy gondolom, hogy ha van olyan költség, amely megéri, akkor ez az, hiszen az eredmény egy élhető, szerethető, zöld és virágos környezet!” – emelte ki a városvezető.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. május 29. péntek 23:00,
Magdolna napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com