Ahogy mondani szokták: vannak akik jó dolgukban nem tudják, mit csináljanak, s vannak olyanok is, akik azt hiszik, egy születésnap, vagy bármi más egyéni "nagy nap" feljogosítja őket arra, hogy a város egyik legsűrűbben lakott övezetében éjjel negyed 11-kor felébresszék a már pihenőket, illetve halálra rémisszék a környék több száz, talán ezres számot is elérő házi kedvencét, főként kutyáját, akik köztudottan rettegnek a durrogástól, petárdázástól, tűzijátékozástól... Tegnap éjjel Székesfehérváron a Sarló utcában és a környéken élők riadhattak fel egy (?) felelőtlen ember miatt, aki úgy gondolta, 5 perces masszív durrogatással hívja fel mindenki figyelmét arra, neki van mit ünnepelnie.
 
A különböző közösségi felületeken azonnal megindult a témázgatás, és - főként - a nem éppen dicsérő jelzők osztogatása, s bár e pillanatig nincs minden kétséget kizáróan hitelt érdemlő verzió az okokról, nagyon valószínű, hogy egy születésnapot ünneplő banda az egyik Sarló utcai tízemeletes panelépület tetején (!!) bulizott, majd ott rendezett tűzijátékot. Tény - magam is a közelben tartózkodtam -, a hanghatás akkora volt, hogy azonnal mindenki felugrott aki pihent, s azt kémlelte, vajon honnan jön a hétköznap nem megszokott, s nem is illendő durrogtatás. Gyorsan hozzá kell tenni azt is, hogy egy panelház tetején bulizni eleve nem lehet, mert szabálytalan és életveszélyes, maga a tűzijáték pedig ebben az időszakban tilos - a birtoklása is és a használata is, hiszen itt nem a legálisan tartható és használható, hanem a hagyományos "nagy" tűzijátékoknál megszokott elemek játszották a főszerepet, teljesen egyértelműen -, mindezek tetejébe hatalmas szerencse, hogy a panelek tetején található kátrányborítás nem kapott lángra!
 
Nem érdemes a témát tovább ragozni, ám egy biztos: akárki is volt ennek az értelmi szerzője és megvalósítója, annyi minimum járna neki, hogy az ő háza előtt, az ablaka alatt rendezzenek hasonló meglepetés durrogtatást - halmazati büntetésként legalább hetente egyszer -, csak, hogy rögzüljön belé is, milyen bosszantóan kellemetlen (jajj, de óvatosan fogalmaztam...) tud ez lenni, főképp éjnek idején, hétköznap. Egyébként pedig a tréfát félretéve, a kiszabható 150 ezres büntetés mellett minden létező és lehetséges büntetést meg kellene kapnia az illetőnek, mert a felelőtlensége, ön- és közveszély okozása nem mérhető százezres, de milliós bírsággal sem!
 
 

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. december 10. kedd 13:54,
Judit napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.