A magyar hatóságok a jövőben nem fogják engedélyezni a szennyvíziszap külföldről történő behozatalát - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely a heti kormányinfón, július 18-án. Mint mondta, a magyar kormány a környezetvédelem oldalán áll, és nem kér "más szennyeséből", ezért úgy döntött, a magyar szennyvíziszap bőven elegendő a magyar termőföldnek, nincs szükség külföldi szennyvíziszap behozatalára. Hozzátette: az ezzel kapcsolatos engedélyek felülvizsgálatát megkezdik.
 
Székesfehérvár polgármestere, Dr. Cser-Palkovics András, a bejelentést követően közösségi oldalán kommentálta az elhangzottakat: - Stop a külföldi szennyvíziszapnak. Megnyugtató hír a kormányinfón. A nyugodt munka megint meghozta gyümölcsét! Az elmúlt hetek egyeztetései után a kormány döntött: nem enged be külföldről származó szennyvíziszapot Magyarországra, így természetesen nem lehet majd horvát, szlovén, olasz szennyvíziszapot kezelni Székesfehérváron sem. A kormányinfón elhangzottak szerint a jogszabályok módosítása mellett az eddig kiadott engedélyek is felülvizsgálatra kerülnek.
A tárgyalóasztalok mellett végzett munka megint eredményes volt, a miniszterekkel, államtitkárokkal folytatott egyeztetések megnyugtató eredményre vezettek. Egy városvezető dolga nem a pártpolitikai alapú hangulatkeltés, hanem a problémák megoldása. Örülök és köszönöm, hogy a kormány határozott döntésével megnyugtató módon kerül pont egy fehérvári embereket joggal foglalkoztató kérdésre, ráadásul úgy, hogy közben a környezetünkért is tehetünk! - írta közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. december 10. kedd 13:53,
Judit napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.