Az állandó torlódás és balesetveszély hosszú évek óta nem kevés bosszúságot okoz az autósoknak Székesfehérváron az Auchan-körforgalomnál, amely neuralgikus pontja a helyi és a városon áthaladó közlekedésnek. Ezért is örömteli, hogy készül a mindig rendkívül túlterhelt körforgalom kapacitásbővítésének terve. A Magyar Közút Nonprofit Kft. által megbízott szakemberek bemutatták annak a csomópont-hálózatnak az elképzelését, amely megoldást jelenthetne az óriási forgalom elvezetésére, illetve a torlódás miatti állandó balesetveszélyes helyzetekre is.
 
A két körforgalmi csomópont az M7-es autópálya, a 63-as és a 8-as út becsatlakozása, valamint a Sóstói Ipari Park és a bevásárlóközpont működése miatt is kiemelt fontosságú. A Magyarország Kormánya által is támogatott átalakításáért fogott össze a város, a közútkezelő, valamint az ott működő cégek.
 
A tervekről Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András tájékoztatott: - Több helyen két, illetve három sávon lesz megközelíthető a csomópont, a gyalogosok közlekedését jelzőlámpák könnyítik majd, és a terület buszközlekedése is korrekcióra kerül. A tervezők megkezdték az egyeztetést az érintett vállalatokkal, a tervek engedélyeztetése még az idén várható. A beruházás a mostani becslések szerint több mint 800 millió forintba kerül majd, melynek előteremtése szintén folyamatban van.- emelte ki a városvezető. A beruházás kivitelezése 2020-ban kezdődhet.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2020. szeptember 21. hétfő 14:48,
Máté és Mirella napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com