A MOL Aréna Sóstó novemberi átadásakor alighanem minimum körbenevették volna azt az illetőt, aki azt mondja; alig fél évvel később újra Felcsút lesz a fehérvári labdarúgó csapat otthona. Valóban képtelenségnek tűnt, mégis valósággá vált, miután kiderült, hogy az újraépített, egyébként gyönyörű és európai szintű stadion főépületének vízhálózatában egy bizonyos "Pseudomonas aeruginosa" nevű - elsősorban bőr-, húgyúti-, légúti- és szisztémás fertőzéseket okozó - baktérium jelenlétét mutatták ki (tehát nem fekáliás szennyezésről van szó, mint ahogyan sokan tudni vélték a különböző közösségi felületeken és weboldalakon...). Közleményében a tulajdonos önkormányzat gyors intézkedést és megoldást helyezett kilátásba, miközben a Vidi elöljárói bejelentették, hogy ők biztosra mennek, így az EL első két fordulójában visszatér Felcsútra, korábbi "albérletébe" a csapat.
 
"Amint a vizsgálatok baktérium-jelenlétet (Pseudomonas aeruginosa) mutattak a MOL Aréna Sóstó vízhálózatában, a létesítmény üzemeltetője, a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. azonnal intézkedési tervet állított össze a helyzet megoldására, amit az illetékes hatóság jóváhagyott. Ez alapján elindították a teljes hálózat fertőtlenítését, külső forrásból – ballonos és üveges formában – biztosítják a kollégák és látogatók számára a vizet, illetve kézfertőtlenítő berendezéseket is kihelyeztek. Ezen túl a szakemberek által javasolt műszaki eszközök – köztük a fertőtlenítőszert folyamatosan adagoló berendezések, illetve az egészségügyi tanúsítvánnyal rendelkező szűrők – beszerelésre kerültek. A baktérium a főépület vízhálózatában van jelen, a stadion többi részében – a lelátókon, a Sóstó Látogatóközpontban – nincs! A szurkolókat, látogatókat semmiféle veszély nem fenyegeti. Az óvintézkedések mellett így a rendezvények megtartására alkalmas a létesítmény. Labdarúgó-mérkőzések rendezésére az öltözőblokk kivételével – ahol szintén folyamatban van a helyzet megoldása – alkalmas a stadion, és várhatóan az öltőzők használhatósága is biztosított lehet az első tervezett hazai mérkőzés időpontjáig." - áll Székesfehérvár Önkormányzatának közleményében.
 
Akár így lesz, akár nem, a Vidi vezetői nem vártak, ők is közleményt adtak ki, melyben bejelentették, hogy mivel nem garantált a megoldás az első EL meccsig (addig még majdnem 3 hét van!!), a felcsúti Pancho Arénában lesz az FK Zeta elleni, sőt, továbbjutás esetén a második kör Vidi meccse is, azaz még legalább másfél hónapig nem játszik saját otthonában a piros-kék egylet. Kellő szakértelem híján nem formálhatunk véleményt az ügyben, ám egy neve elhallgatását kérő szakember elmondta, hogy az adott vízhálózati szakasz fertőtlenítése és egy újabb vízminőségi vizsgálat nem tart ennyi ideig, 1-2 hét alatt bőven orvosolható a probléma. Ez azt sejteti, hogy a Vidi illetékesei talán kissé elhamarkodottan döntöttek, nem kis bosszúságot okozva szurkolóiknak, akik most újra mehetnek Felcsútra kedvenceik meccsét nézni, vagy maradnak otthon, a tv előtt...
 

Nézzük, mit lehet tudni a "bűnösről": A világhálón található leírás alapján a pseudomonas megtalálható bárhol a környezetünkben, különösen a nedves közegben és a földön. Gyakran elhalt szerves anyagokban, növényeken. Tekintettel arra, hogy a baktérium ilyen széles körben megtalálható, a vele való találkozás szinte elkerülhetetlen. Nehezíti a helyzetet az, hogy túléli még a legrosszabb körülményeket is, száraz környezetben szintén jól "elvan". Leggyakrabban a levegőben lévő kis cseppeken keresztül, tehát belégzés útján kerül a szervezetbe. De bekerülhet a pseudomonas közvetlen érintkezéssel fertőzött kéz, vagy tárgy érintésével, sőt élelemmel is. A kórokozó a az orr-garat leoltásból, vagy a köpetből mutatható ki.