A Corvinus Egyetem közel másfél milliárd forint támogatást nyert el Székesfehérvári Campusának infrastrukturális fejlesztésére és tudásközpontjának kialakítására az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében. Az épület teljes gépészeti és esztétikai rekonstrukción esett át, szem előtt tartva mind a kor, mind a környezetvédelmi és energiatakarékossági elvárásokat. Az általános oktatási célú tantermeken kívül egy 150 fős, két 80 fős előadótermet és konzultációs szobát alakítottak ki. Az EFOP 3.4.3 pályázati forrásból valósult meg a többcélú labor és a konferenciatermek is. A tetőtérben kapott helyet a campus könyvtára. Az épületet együtt tekintette meg Hinek Mátyás projektmenedzser vezetésével dr. Pavlik Lívia kancellár, dr. Lánczi András rektor, dr. Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester, valamint az egyetem oktatói és hallgatói.
 
„A város felsőoktatási történetét tekintve az egyik - ha nem a legnagyobb - fejlesztés, ami készül, és meghatározza Székesfehérvár következő évtizedeinek fejlődését is.” - emelte ki dr. Cser-Palkovics András. A polgármester elismeréssel szólt a kivitelezők munkájáról, hiszen nehéz feladatot vállaltak. „Egy nagyon szép, patinás, régi, rossz állapotú ingatlanból kellett egy XXI. századi ingatlant varázsolni úgy, hogy közben az értékeit megőrzi. Ez sikerült, gyönyörű lett az épület. A bejárás során láthattuk, hogy milyen jól megfér, milyen jól kiegészíti egymást a régi és az új. A modern eszközökkel felszerelt épületben a hallgatónak, oktatónak, kutatónak egyaránt jó dolga lesz.” Ez a beruházás, a város és ez egyetem közötti együttműködés nagyon szép hitvallás arról, hogy a Corvinusnak itt, Székesfehérváron van jövője, és várjuk a hallgatókat, kutatókat.” A polgármester hozzátette, az infrastrukturális részt, az épület környezetének parkosítását, a parkolók kiépítését az önkormányzat biztosítja, és elkezdődött a campushoz kapcsolódó sportcsarnok és kollégium építése is.
 
A Corvinus Egyetem rektora. Dr. Lánczi András kiemelte, hogy az idén megújuló egyetem átalakulása egy nemzeti vállalkozás. Ennek itt, Székesfehérváron ez az új épület egy jelentős eleme, köszönhetően a várossal való jó együttműködésnek, a gazdasági szereplőkkel közösen elindított duális képzéseknek.
 
(Fotó: Simon Erika)