A "kígyós suli". Ezen a néven ismeri Székesfehérvár apraja és nagyja a Németh László Általános Iskolát. Azt az intézményt, amely éppen 40. születésnapját ünnepli. Az akkori Velinszky iskola 1978-ban nyitotta meg kapuit, s hamar a város és a megye legjobbjai közé verekedte magát színvonalát, népszerűségét illetően. A jubileumi tanévet most az intézmény közel 700 diákjának közös táncos flashmobja zárta. Az eseményen Ollé Ferencné igazgató köszöntötte az érintetteket és a vendégeket dr. Horváth Miklósné és Molnár Tamás önkormányzati képviselők társaságában.
 
Az évzáró programon elsőként a városismereti verseny négyfős - gyermekek és szülők alkotta - győztes csapatait díjazták, majd Harsági Zsolt testnevelő tanárnak köszönték meg azt a szervezőmunkát, amely megalapozta a suli sikerét a Kihívás Napján, ahol a tanintézmények kategóriájában a Németh László Általános Iskola lett az országos győztes. A díjátadókat követően a már említett közös táncot adták elő az iskola diákjai és tanári testülete, majd jelképesen felvágták a tanulók pontos számát is jelképező 625 szeletes, „kígyós” tortát.
 
40 évvel ezelőtt, 1978. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit a Németh László, egykori nevén Velinszky Lakótelepi Általános Iskola a körzethez tartozó gyerekek számára. A közel hetvenfős tantestület Németh János igazgató irányításával kezdte el az oktató-nevelő mukát, amely megakapozta azokat a sikereket, amelyeket a későbbiekben elért, illetve ma is elér. Első sorban a sport és az irodalom területén városi, megyei és országos versenyeken dobogós ereményeket szállítanak a "kígyós suli" diákjal, akik a színjátszás terén is szép eredményeket tudnak felmutatni.
 
(Fotó: Simon Erika)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. augusztus 10. hétfő 01:27,
Lőrinc napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com