Sokéves hagyomány Székesfehérváron, hogy Pünkösdkor virágba borul a Belváros. Idén is  így történt, a megyeszékhely virágkötői látványos kompozíciókkal díszítették fel a középületek kapuit és az emlékműveket. A közönségkedvenc alkotásokat - szavazni a Programszervező Kft. Facebook oldalán lehet hétfőig - értékes ajándékokkal díjazzák. Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan idén ifjú virágkötők, a műfaj iránt érdeklődő iskolák diákjai is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. Az eseményt - melyet dr. Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök nyitott meg -  koncertek és más kísérőrendezvények is színesítették, illetve színesítik a vasárnapi zárásig.
 
- Nekem a pünkösdről mindig az a pozitív, sok mosollyal teli, szeretetteljes hangulat jut eszembe, amit ez az ünnep jelképez – annak, aki hisz, és aki a mindennapjait úgy éli. Az élet tud ilyen szép lenni, tud mosolygós lenni, ha egymással kedvesek vagyunk, és ha engedjük, hogy ezek az érzések átjárjanak bennünket. – fogalmazott köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András polgármester a keresztény kultúrkör legjelentősebb ünnepéről. A virágok magukban hordozzák a természetet, a sokszínűséget, a szépséget, tette hozzá a városvezető, majd köszönetet mondott a virágkötők munkájáért.
 
A magyar kultúrában több szokás is kapcsolódik pünkösdhöz, az egyik ilyen, amikor az ablakokba vagy a ház kerítéslécei közé tűznek zöld ágakat, virágokat, hogy ne csapjon bele a villám. Ezen az alapon kijelenthető: Székesfehérvár teljesen villámbiztos Pünkösdkor, mivel virágba borul a belváros az ünnep tiszteletére. A virágkötők évről évre más tematika köré építik fel hatalmas kompozícióikat, melyeket zenés körséta során is szemügyre vehetnek az érdeklődők. Az idén a színek kavalkádja az a téma, amely az alkotókat inspirálta.
 
(Fotó: Simon Erika)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. augusztus 10. hétfő 02:21,
Lőrinc napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com