Mesés kiskertek címmel május 24-én, a Zichy ligetben került sor a II. Székesfehérvári Gyermek Kertépítő Versenyre, melyen - ahogy egy esztendővel korábban - összesen 23 helyi óvodás csoport épített kiskerteket hatalmas lelkesedéssel, komoly érdeklődés mellett. Az ovisok feladata az volt, hogy egy 200×120 centiméteres, előkészített virágágyásba egy általuk kigondolt és kivitelezett fantáziakert épüljön, melynek témáját bármelyik közismert meséből meríthették a kis versenyzők, akik remek munkát végeztek, alaposan feladták a leckét a zsűrinek. Végül a Rákóczi Utcai Óvoda Telhetetlen méhecskék című produkciója lett a győztes.
 
Fehérvár Mosonmagyaróvár példáját követte, ahol eddig már kilenc ilyen vetélkedő volt Apró kezek, csodakertek elnevezéssel. A verseny célja, hogy a gyerekek megismerjék a kertészkedés alapjait, örömüket leljék a munkában, és szeressék, tiszteljék a természet értékeit. A versenyt közös felkészülés előzte meg a szülőkkel és az óvodapedagógusokkal, így a felnőttek az idei versenyen már nem segíthettek az apróságoknak.

A megnyitón Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András úgy fogalmazott, hogy nagy öröm sok gyermeket és óvodát látni a Zichy ligetben. Különleges, hogy a versenyt nem csak Székesfehérváron, de Kanadában is figyelemmel kísérik, hiszen a várost meghívták egy nemzetközi megmérettetésre, melynek részét képezi a Mesés kiskertek vetélkedő is. A cél, hogy Fehérvár minél zöldebb, minél virágosabb legyen, és ebben a gyerekek is fontos szerepet vállalnak.

A zsűri (Lobitz Ákos, a mosonmagyaróvári verseny ötletgazdája, Megyesi Éva, a Kertészet és Szőlészet szaklap újságírója, Dr. Bocsi Andrea, a CiB - Communities in Bloom, azaz Virágos közösségek - nemzetközi verseny európai és hazai koordinátora, Sohonyai Edit meseíró és Kiss Tibor kertészmérnök, a vetélkedő egyik támogatója) egyhangú döntése alapján a versenyt a Rákóczi Utcai Óvoda Telhetetlen méhecskék című produkciója nyerte (ez az intézmény viszi tovább a vándorserleget a 2020-as vetélkedőre), megelőzve a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodájának az Élet az erdőben című kertjét, valamint a Rákóczi Utcai Óvoda Mancz János Tagóvodájának Bogyó és Babóca című alkotását.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. szeptember 23. hétfő 15:52,
Tekla és Líviusz napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.