Nem volt éppen az újjávarázsolt stadion és a Sóstó Természetvédelmi Terület közvetlen szomszédságába való az ipari szennyvíztisztítással foglalkozó Ózon Kft. telephelye, ezért sokan jogos örömmel fogadták a hírt, miszerint Székesfehérvár Önkormányzata megvásárolta a területet. Jelenleg már bontják is, a jövőben pedig egészen más jellegű szerepet kap. A terveket sajtónyilvános bejáráson ismertette dr. Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester és Halenár István, az SHS Építő Kft. építészmérnök ügyvezetője.

A bruttó 31 millió 115 ezer forint értékű, kormányzati forrásból megvalósuló tereprendezés során elbontják a romos állapotú épületeket, a közműveket, a burkolatokat és a szikkasztó aknát. Ugyancsak visszabontják az ingatlan körüli kerítést, helyette újat építenek, eltávolítják a növényzetet és a keletkező hulladékot is. A bontásra szerződés szerint hat hónapos határidő áll rendelkezésre, de a tervek szerint ennél hamarabb végez a kivitelező.
 
- Az értékét tekintve nem nagy, de mégis fontos beruházás kezdődött el a területen. Ha körbenézünk, megállapítjuk, hogy nagyon komoly területrendezés zajlott itt az elmúlt években, felépült az új stadion és rehabilitáltuk, megmentettük a Sóstó Természetvédelmi Területet, ami a város történelmének eddigi legnagyobb környezetvédelmi beruházása. Mindez kiegészül néhány, szintén környezetvédelmi munkával – emelte ki a bejáráson dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki hozzátette; az Ózon Kft. régi telephelye már az Önkormányzat tulajdonában van, a környezetet terhelő ipari tevékenységet megszüntették. Egy füves zónát alakítanak itt ki olyan közfunkcióval, amely illeszkedik a Sóstóhoz és a stadionhoz, erről azonban csak később hoznak döntést.
 
(Fotó: Molnár Artúr)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. augusztus 10. hétfő 01:38,
Lőrinc napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com