Székesfehérváron negyedik alkalommal rendezték meg április 12-én a Szakmák Éjszakája elnevezésű programsorozatot, melynek legfőbb célja, hogy segítse a fiatalokat a sikeres iskola- és pályaválasztásban. A diákok a délutáni "bemelegítés" után ezúttal is egyetlen este, éjszaka alatt végigjárhatták a csatlakozott helyszíneket, hogy megismerjék képzéseiket, kipróbálhassák magukat néhány szakma gyakorlati feladataiban. Az országos sorozathoz kapcsolódva idén tizenegy, a Székesfehérvári Szakképzési Centrumhoz tartozó intézmény mutatkozott be a Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg! mottó jegyében. Az érintett iskolák késő estig várták az érdeklődőket, akik sokféle érdekes programba kapcsolódhattak be az intézményekben.
 
A Székesfehérvári Szakképzési Centrum udvarán kezdődött az eseménysorozat. A megnyitón Mészáros Attila alpolgármester köszöntőjében kiemelte, hogy Székesfehérvár iparát komoly munkaerőhiány sújtja, s ez a helyzet csak komoly összefogással javítható. Ebben a Szakképzési Centrumnak kiemelten fontos lehetőségei és feladatai vannak. Székesfehérvár alpolgármestere egyúttal köszönetet mondott a centrum vezetőinek munkájukért, amelynek eredményei már láthatóak. Arra buzdította a résztvevőket, hogy bátran nézzenek körül, válasszanak olyan szakmát, ami a szívükhöz közel áll, és maradjanak Székesfehérváron, hiszen ez a város számos lehetőséget kínál a fiatalok számára.
 
A népszerű programsorozat központi helyszínén, a Szakmák Utcáján (a Székesfehérvári Szakképzési Centrum udvarán) sokrétű műsorelemek színesítették a délutánt és az estét, így az érdeklődők láthattak autó, divat- és önvédelmi bemutatót, Kongattack, LeslieDavidson Acoustic, valamint Molnár Ferenc "Caramel" koncertet, de volt katonai toborzás, illetve ólomkatona öntés és vetélkedő is. A programsorozat zárásaként adták át az "Ilyennek látom..." rajzpályázat, valamint a Szakmák Utcája - Szakmák Éjszakája nyereményjáték eredményhirdetését és díjátadóját. A több tucat nyertesnek és különdíjasnak a Székesfehérvári Szakképzési Centrum kancellárja, Dominó Csaba, valamint a fő támogató VT Metal Kft. ügyvezető igazgatója, Király Imre adta át.
 
A fő támogató képviselője a díjátadó után elmondta, hogy az ilyen programok nagyon fontosak számukra, hiszen közvetlen tapasztalatok által segítik a fiatalokat eligazodni a szakmák tengerében, segítik őket az érdeklődésüknek, tehetségüknek megfelelő szakirányba orientálódni, ezért álltak ők is a rendezvény mellé. Király Imre hozzátette: reméli, hogy a VT Metal Kft. részéről felajánlott, általa átadott nyereményeket jól ki tudják használni a díjazottak, s jövőre - egy kicsit kedvezőbb időjárás mellett - még többen érkeznek majd a Szakmák Éjszakájára.
 
(Fotó: Media24 / ÖKK - Simon Erika)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. augusztus 10. hétfő 01:47,
Lőrinc napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com