A viszonylag enyhe időjárás kedvez a különböző építési munkálatoknak, s mivel az előrejelzések szerint már csak rövid időszakokban, néhány napra keményíthet be "tél tábornok" a tavasz tényleges beköszöntéig, több helyszínen folytatódnak az út- és parkolófelújítások, illetve építések Székesfehérváron. Ennek megfelelően a város öt pontján adtak át az elmúlt napokban munkaterületeket a kivitelezőknek: a Béla úton, a Királysoron, valamint a Palotavárosban a Cserepes közben, a Kelemen Béla és a Jankovich utcában.
 
A Béla úton folytatják a vízelvezetés problémáinak a megoldását: az 57. számnál átépítik a kapubejárót, felújítják az átereszt. Östör Annamária önkormányzati képviselő elmondta, hogy a beruházás az itt lakóknak azért fontos, mert a járda és a csapadékcsatorna rendbehozatalával a csapadékelvezetés újabb kihívásokat jelent, amit átereszek megépítésével oldanak meg. Parkolókat újítanak fel a Királysor 41-45. számú épületeknél a két társasház között: megújul a burkolat, a szegélyek, valamint kicserélik az aknák fedlapjait is. A területen korábban voltak fák, de a megfelelő védelem hiányában kipusztultak; egy fát most is ki kell vágni – azonban a felújítással négyet ültetnek a parkoló területén. A munkálatokat az időjárás függvényében március második felében kezdik el. Ezt követi majd az összes négyemeletes járdáinak a felújítása, helyreállítják az 59. számú ház előtt teljesen megdőlt támfalat is, valamint 100 milliós központi forrásból elkezdődik idén a Vizivárosi Általános Iskola udvarának felújításának az első üteme, ami magában foglalja a Budai út 94. előtti belső járda felújítását is. Dr. Horváth Miklósné, a terület önkormányzati képviselője arról tájékoztatott, hogy 2019-ben összesen 160 millió forint értékben mennek végbe beruházások a városrészben.
 
Három komoly beruházás érinti a Palotavárost: 17 új parkolóhely épül a Cserepes köz 2. szám mellett, a salakos futballpálya helyére. A parkolók kialakítása mellett bővítik a közvilágítási hálózatot is, és megszépül a környezet, összesen 22 millió forint értékben, szintén az ÚT 2017-19 program keretében. Farkas László önkormányzati képviselő elmondta, hogy a lakosság körében felmért igények alapján kezdeményezték a beruházást, ami nagymértékben javít majd az igények kielégítését illetően. A sportpályát a ’90-es évek elején alakították ki az itt élők, a sorsáról a közös képviselő lakossági kérdőíve alapján hoztak döntést. A parkolóépítést követően a városrészben megújulnak a járdák a Sütő, a Sziget és a Jancsár utcában.
 
Megújul az aszfaltburkolat Palotaváros több parkolójában is. A Kelemen Béla utca 14-18. és 26-30. szám előtti parkolók esetében szegélyépítésre és szegélykorrekcióra kerül sor, a felújítás során szintre emelik és kicserélik az aknafedlapokat, feszültségmentesítik a betonburkolatot, valamint burkolati jeleket festenek fel. A Jankovich utca 20-26. számú társasházak előtti parkoló esetében ugyanezeket a munkákat végzi majd el a kivitelező – számolt be Viza Attila, a városrész másik körzetének önkormányzati képviselője –, azonban a hiányos szegélyezés miatt itt járdafelújításra is számíthatnak az itt élők. Lakossági kezdeményezésre, a könnyebb megközelíthetőség érdekében a parkolóban új helyre kerülnek majd a hulladékgyűjtők is.
 
(Fotó: Molnár Artúr)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. szeptember 23. hétfő 15:05,
Tekla és Líviusz napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.