Újév hajnalán született meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban Székesfehérvár első 2019-es kisbabája, Bokor Roland. Bokor-Kónya Krisztina és Bokor Balázs kisfiát testvére, a kétéves Szabolcs is nagyon várta már. Roland 51 cm-rel és 2940 grammal jött a világra. Ahogy a boldog szülők mesélik, gyorsan zajlottak az újévi események, a kisbaba nem sokkal a kórházba érkezést követően megszületett. Az új esztendő első helyi újszülöttjét és édesanyját január 2-án - dr. Hagymásy László osztályvezető főorvos társaságában - a hagyományoknak megfelelően dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte, és adta át a város ajándékát.
 
A városvezető - akit Horváth-Tancsa Ágnes családügyi és Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok is elkísért a "babarandira" - az első újszülöttnek járó 200 000 forint értékű babakötvénnyel ajándékozta meg a kicsit, illetve szüleit. Ehhez a kötvényhez a kamatokkal kiegészülve Roland 18 éves korában juthat hozzá. Dr. Cser-Palkovics András boldog új évet, egészséget és boldogságot kívánt a kicsinek és a családnak. Az újszülött – a kórház valamennyi székesfehérvári kisbabájához hasonlóan – a „Székesfehérvári Születési Támogatási Program” ajándékát is megkapta.
 
A méltán nemzetközi elismertségű főorvos, dr. Hagymásy László tájékoztatójából kiderül, hogy az általa vezetett szülészeti-nőgyógyászati osztályon 2018-ban 2466, idén pedig szerda reggelig már négy kisbaba jött a világra. A családok közül szinte mindegyik azt választja, hogy az apukák vagy egy hozzátartozó jelen legyen, és szerepet vállaljon a szülésben. Az osztályvezető főorvos hangsúlyozta, hogy a fehérvári szülészet is pályázott a családbarát szülészet megvalósítására: a kórház a természetes szülészeti szemlélet gyakorlati megvalósítását támogatja mind a szülőszobákban, mind pedig gyerekágyas osztályokon, és minél családiasabb légkört szeretne kialakítani. Cél, hogy a szülőszobában legyen alternatív szülési lehetőség, lehessen akár vízben szülni. A gyerekágyas osztályon is szeretnénk olyan szobákat kialakítani, ahol az édesanyák és az újszülöttek mellett az édesapák is bent lehetnek.
 
(Fotó: Simon Erika)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. augusztus 22. csütörtök 05:31,
Menyhért és Mirjam napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.