Névtelenségbe burkolózó provokátorok terjesztenek kamuhíreket és hazugságokat Székesfehérvárról a közösségi oldalakon. Dr. Cser-Palkovics András rendkívüli sajtótájékoztatón kérte az ellenzéki politikusokat, hogy határolódjanak el az egész várost lejárató kampánytól. A városvezető jogi lépésekre készül az ügy kapcsán.

Rövid idő alatt már a sokadik kamuoldal és álhír jelent meg a városban, ezért itt az ideje megszólalni, nyíltan, egyenesen véleményt formálni és a fehérváriakhoz fordulni. – fogalmazott rendkívüli sajtótájékoztatóján Székesfehérvár polgármestere.
Azt mondta: „2010-ben, amikor megkaptam a bizalmat Székesfehérvár vezetésére, az volt a legfontosabb célom, hogy közösséget tudjunk építeni. Vélekedhetünk a világ különböző dolgairól eltérő módon, de mégis van egy dolog, amely összeköt minket: ez pedig a közös otthonunk, Székesfehérvár. Közéleti szereplőként soha nem felejthetjük el, hogy nekünk szolgálnunk és építenünk kell a város közösségét! Azok a hazugságokkal teli kamuoldalak és álhírek, melyek az elmúlt hetekben sorozatosan, hirdetésként megjelentek a Facebook és az Instagram felületein, mindenről szólnak, csak nem a közösségépítésről! Ezzel elsősorban nem a személyemet, hanem fontos, közös ügyeinket és magát a várost támadják és veszélyeztetik!

A városvezető példaként említette, hogy pár napja egy gyermekotthonból érkezett Mikulással készült fotót használtak fel a rosszindulatú kamuhírek terjesztői. Ugyancsak hazugság volt, hogy csaknem éhen halt egy idős asszony a Palotavárosban és az Önkormányzat nem segített. A nem létező nyugdíjasszervezet nevében terjesztett álhírről rögtön kiderült, hogy hazugság, hiszen ez ügyben sem az Önkormányzat, sem a családsegítő szolgálat közbenjárását senki sem kérte. Egy, a mai napon megjelent, a polgármestert ábrázoló fotóval, gyalázatos módon azt sugalmazzák, hogy a Damniczki cukrászda az ő tulajdonában van. Ezzel a hazuggal azonban egy köztiszteletben álló, országosan is elismert fehérvári családot támadtak meg.
 
Dr. Cser-Palkovics András  gusztustalannak nevezte, hogy éppen az adventi időszakot választották az álhírterjesztők a közösség szétverésére. „A szomorú tapasztalat, hogy a lejárató kampányt folytató, ismeretlen személyeknek a politikai küzdőtéren nincs ötletük és érdemi javaslatuk Székesfehérvár közösségének építésére, szolgálatára. Itt az ideje a hazugságoknak megálljt parancsolni! Székesfehérvárra eddig az volt a jellemző, hogy a  helyi közélet tisztességesen tette a dolgát a politikai, jogállami keretek között, egymás személyiségének tiszteletben tartásával, hazugságok terjesztése nélkül! Érdemes lenne megvizsgálni, hogy a történteknek van-e köze Fekete-Győr Andráshoz, aki egyre többet tartózkodik a városban.” - mondta.
 
A városvezető felszólította az ellenzéki politikusokat - Ráczné Földi Juditot, Márton Rolandot, Fazakas Attilát, ifjabb Balsay Istvánt és Barlabás Andrást - hogy nyilatkozzanak, ők állnak-e a provokációk mögött. A polgármester egyértelműen elvárja, hogy a nevezett személyek határolódjanak el a történtektől. Ennek ellenében beigazolódik az a gyanú, hogy az őt tudtukkal, beleegyezésükkel és háttértámogatásukkal születtek meg az álhírek.
 
Dr. Cser-Palkovics András minden lehetséges politikai és jogi eszközt megragad az aljas hírgyártás megállítására és a felelősök nyílt megnevezésére. A személyét ért rágalmazások kapcsán büntetőfeljelentést tesz, Székesfehérvár Önkormányzata esetében pedig megvizsgálják a lehetséges jogi eljárásokat.  Ezen túlmenően a polgármester felszólította a Facebook közösségi oldalt, hogy törölje felületeiről a hazugságokat sugalmazó hirdetéseket.
 
(Fotó: Molnár Artúr)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. augusztus 12. szerda 08:46,
Klára napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com