Az idén a Hiemer-ház Báltermében lepték meg ajándékokkal - immár kilencedik alkalommal - a helyi sajátos nevelési igényű gyerekeket Fehérvár Angyalai. A jelenlévő több, mint félszáz - a városi általános iskolákból, valamint a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálattól érkező -  kisgyermeknek a Szabad Színház tagjai meséltek Gingerli időmanóról, az órák magyar megmentőjéről, valamint a nagy templomórák és harangok varázslatos erejéről, ami visszaröpíthet bennünket az időben. Az ajándékokat dr. Cser-Palkovics András polgármester, a város egyéb elöljárói és önkormányzati képviselői közösen adták át a karácsonyfa mellett.
 
Köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András örömét fejezte ki, hogy a nagy hagyományú rendezvény a gyermekekről, a fiatalokról és nekik szól: - Itt a karácsonyfa előtt minden megérint bennünket, ami adventhez tartozik, és ami miatt azt mondjuk, hogy ez az év legszebb időszaka mindenki számára – ezt szeretnénk mi is még szebbé, még színesebbé, még mosolygósabbá tenni. - emelte ki a város polgármestere.
 
A köszöntőt követte a Szabad Színház társulatának gyermekműsor. A karácsonyi misztérium című mese története szerint az utolsó, ünnepet megelőző pillanatokban minden lelassul, és mire eljön a Szenteste, csak az eljövetelre figyelhetünk. A mese főhőse Gingerli, az időmanó, aki megelégelte a pihenést nem engedő folytonos tik-takolást, ezért tönkretette a világ összes óráját – egyet kivéve: a mesélő magyar dédapja megmentette az időben megállt országokat, és miután megjavították az elromlott szerkezeteket, újra működésbe lendült a világ. A kedves és tanulságos előadással a székesfehérvári virágóra és a történelmi órajáték egykori megalkotójára, Kovács Jenő órásmesterre is emlékeztek. A mese után a polgármester, az alpolgármesterek és a város önkormányzati képviselői közösen adták át az ajándékokat.
 
Fotó: Simon Erika

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. szeptember 23. hétfő 14:58,
Tekla és Líviusz napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.