Lépésről-lépésre lehetett csak bejutni Székesfehérvár Belvárosába advent első vasárnapján. A város karácsonyfája alatt futó kisvonat, a fénybe öltözött Fő utca, az árusok színes portékákkal teli faházai, a Püspöki Palota Adventi udvara és a Városház téri színpad programjai ezreket invitáltak vasárnap késő délután. A Fehérvári Advent idei programjai már pénteken elkezdődtek, szombaton kinyílt az első ablak az élő adventi naptárban, vasárnap pedig fellobbant az első gyertya lángja a város adventi koszorúján.
 
Advent első vasárnapján, az élő adventi naptár, vagyis a Városháza második ablaka nyílt ki, amelyben Cserta Balázs meglepetésműsorral köszöntötte a Városház téren gyülekezőket, majd megszólalt a Kisangyalok kara. A város 11 iskolájának 425 kisdiákjából verbuválódott alkalmi kórus karácsonyi dalokat énekelt a Városház téren. Ezt követően dr. Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök közösen gyújtotta meg az első gyertyát a város adventi koszorúján.

„Az egyházi évnek nagyon kedves, várva várt időszaka az advent, a várakozás ideje. Várjuk a karácsonyt, Jézus születését. Várjuk, hogy a sötétséget legyőzze a fény; a bűnt és a rosszat győzze le a jó és az erény.” - kezdte ünnepi gondolatait Spányi Antal. „Ma fellobban az első gyertya lángja, amely arra hív bennünket, hogy vigyünk fényt a világba. Ha ezt meg tudjuk tenni advent idején, az ünnepek alatt és az azt követő hétköznapokon, nemcsak a magunk élete lesz gazdagabb, szebb, hanem olyanná tudjuk formálni, alakítani a világot amilyennek mi szeretnénk. Legyen jobb, legyen benne több a szeretet, a türelem. Jelentse az első gyertya fellobbanó lángja az erre szóló meghívást.” A megyés püspök ünnepi gondolatait zárva áldott, boldog és békességes adventet kívánt a jelenlévőknek.

Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott a Kisangyalok karát alkotó 425 gyermeknek és felkészítő tanáraiknak. „Jó látni a gyermekek örömén keresztül azt, hogy az őszinte öröm a szeretet ünnepére készülve mekkora hatással van ránk. Lélekben és a szívekben is érdemes magunkat, családunkat, kisebb-nagyobb közösségünket és a város egészét is felkészíteni szent karácsony ünnepére. Biztos vagyok benne, hogy a következő hetekben is sokan jönnek majd el a Belvárosba beszélgetni, barátokkal, ismerősökkel találkozni.”, mondta dr. Cser-Palkovics András.

Az ünnepi gondolatokat követően meggyújtották az adventi koszorún az első gyertya lángját, majd dr. Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök a IV. Adventi Jótékonysági Futás két első helyezettjével, Bese Mirtillel és Trenka Ádámmal közösen kapcsolta fel a város díszvilágítását.

A Fehérvári Advent hétfőn délelőtt folytatódik. Hosszú évek óta szép hagyomány, hogy hétköznap délelőttökön gyerekhangok zengik be a Városház teret, kisiskolások és óvodások mutatják be karácsonyi műsoraikat az Adventi színpadon. Ezúttal mintegy 40 csoport szerepel zenés, verses összeállításokkal, kis jelenetekkel, betlehemes műsorral. A Fehérvári Advent részletes programja az alábbi linken található: http://fehervariprogram.hu/event/fehervari-advent-2018/?instance_id=38

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. december 10. kedd 14:44,
Judit napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.