A Pedagógus Szakszervezet helyi szervezete és Székesfehérvár Önkormányzata évek óta megemlékezik a megyeszékhelyen hosszú ideje tevékenykedő nevelőkről, óvónőkről, tanítókról és tanárokról. A Városháza Dísztermében adta át dr. Cser-Palkovics András polgármester az idei emlékdiplomákat Székesfehérvár 50, 60, 65, 70 és 75 éve diplomázott pedagógusainak, összesen 46 főnek. Az ünnepelteket, egykori munkahelyük vezetőit, valamint a megjelent családtagokat Jámbor Ferencné, a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezetének elnöke köszöntötte. Mint mondta, az ünnepség lehetőséget ad arra, hogy köszönetet mondjanak a „színes” diplomásoknak a pedagógus szolgálatban eltöltött évekért.
 
A Felsővárosi Általános Iskola diákjai népi énekekből összeállított dalcsokorral, Kassák Lajos, Füst Milán és Somlyó György ünnepi gondolataival köszöntötték a szüleiket, nagyszüleiket egykor nevelő-oktató pedagógusokat. - Ünnepelni és köszönteni jöttünk ma a Városháza Dísztermébe. A hely, ahol vagyunk, szimbolikus. A város közösségének legfontosabb tere, ahol a falakról visszaköszön Székesfehérvár több mint ezeréves történelme. Azt azonban nem szabad elfeledni, hogy mindez az elmúlt évtizedekben írt történelemmel együtt teszi olyanná Fehérvárt, amilyennek mi szeretjük. Közös otthonunkért együtt teszünk azért, hogy még szebb, még élhetőbb, még szerethetőbb legyen. Az egyre erősödő közösségépítésben az intézményrendszernek és annak lelkeként az abban dolgozóknak mindig is kiemelt szerepük volt. Ma mindannyiunk nevében köszönjük azt az elhivatott oktató-nevelő munkát, amelyet értünk és városunkért tettek. – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András polgármester.
 
Ezt követően a város első embere és a szakszervezet vezetője adta át az arany-, gyémánt-, vas-, rubin- és gránitokleveleket a közel félszáz ünnepeltnek, köztük az egyetlen Gránitokleveles pedagógusnak, Szabó Lászlónénak, aki 75 esztendeje szerzett diplomát! A rendezvény résztvevőit Dr. Cseh Sándor, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának tanára köszöntötte, majd az ünnepség zárásaként Földi Zoltán, a Székesfehérvári Önkormányzat Humán Közszolgálati Szakbizottságának elnöke mondott pohárköszöntőt.
 
(Fotó: Simon Erika)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. március 23. szombat 07:48,
Emőke napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.