Családi, baráti kiruccanások kedvelt programja a városnéző kisvonat, amely ismét várja a különleges élményre vágyókat Székesfehérváron. Hétvégén délelőtt 10 és 18 óra között minden egész órakor indul a Városház térről, az Országalmától és ugyanide tér vissza. 40-45 perces útján idegenvezetéssel, audioguide segítségével kalauzolja el az utasokat a város nevezetességeihez, érdekességeihez. A programokon jelenleg kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a velük érkező 18 év alattiak vehetnek részt, a városnéző kisvonaton kötelező a maszkhasználat. Jegyet a vezetőnél lehet vásárolni 1.300 forintért, közvetlenül az utazás előtt.

Bővebben: Ismét jár a városnéző kisvonat

Speciális időszakban speciális fényjelzéssel, a látható biztonságért! Fehérvári fejlesztésű intelligens zebra épül május végén, június elején a kórház előtt a Seregélyesi úti gyalogos-átkelőhelynél, illetve a Horvát István út Hosszúsétatéri csomópontjában. A SafeXOne rendszer érzékeli az átkelési szándékot, sárga villogó fénnyel jelez a járművezetőknek, illetve lézerfénnyel teszi láthatóvá a gyalogos mozgását. A rendszer feltalálóját, Nagy László informatikust, a Visible Crossing Kft. ügyvezetőjét a közlekedési kultúra napján kérdeztük a fejlesztésről.

Bővebben: Intelligens zebra épül a kórháznál és a Horvát István úton

Tavaly július óta több lépcsőben tárgyalt már az Európai Unió és a WHO által támogatott és bevizsgált biológiai szúnyogirtó szert gyártó vállalat, a Lokímica Laboratories képviselőivel Székesfehérvár Önkormányzata. A találkozók alkalmával a város természet- és környezetvédelmi szakemberei megismerhették a cég által kifejlesztett védekező technológiát, sőt további képzési együttműködésekről is szó esett. Mára biztossá vált, hogy közép-kelet-európai cégközpontját Székesfehérváron alapítja meg a vállalat. A mai napon pedig a Bregyó közben szemléltette technológiáját a Lokímica.

Bővebben: Drónokkal is irtana szúnyogot a Lokímica Fehérváron

Ma érkezett meg az a 26 darab Hill-Rom elektromos kórtermi ágy, ami a székesfehérvári Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény három telephelyén segíti majd az ellátást. A használt, de nagyon jó állapotú eszközökből 16 a Rákóczi utcába, 8 Feketehegy-Szárazrétre, 2 pedig Maroshegyre került. A beszerzés összesen 3,302 millió forintból valósult meg. A teljes felszereltségű, infúziós állvánnyal és akkumulátorral is ellátott, gurítható ágyak több funkcióval bírnak. Többek között elektromosan lehet emelni a magasságot, felültetni a benne fekvő személyt, fotelszerű testhelyzetbe állítani, lábat emelni. A korszerű, ergonomikus kialakítású, magas fokú higiéniai előírások betartásával fejlesztett ápolási eszköz komfortos az ellátottak számára, és jelentősen megkönnyíti az ápolószemélyzet munkáját. (Fotó: Molnár Artúr)
Április 30-án lezárult az új székesfehérvári autóbusz-menetrenddel kapcsolatos háromhetes véleményezési időszak. A három hét alatt több mint húszezren keresték fel a városi honlapon létrehozott aloldalt, nézték meg a tervezetet. A Közlekedési Iroda munkatársaihoz több mint 350 észrevétel érkezett levélben, e-mailen és az utazástervezőn keresztül, melyeket a napokban rendszereznek, és megvizsgálják az abban foglaltak megvalósíthatóságát a Volánbusszal kötött közszolgáltatási szerződésben foglalt éves teljesítménykeret, illetve a város költségvetése és a rendelkezésre álló járműszám tükrében.

Bővebben: Új fehérvári menetrend: a lakossági javaslatokat is figyelembe veszik

1. oldal / 348

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. május 13. csütörtök 15:19,
Szervác és Imola napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com