Az előzetesen ismertetett főbb számok és elemek tükrében nem csoda, hogy elsöprő többséggel – 17 igen, 2 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett – megszavazta Székesfehérvár 2019. évi költségvetését a város Közgyűlése. A csaknem 66 és félmilliárd forint főösszegű, saját bevételeket tekintve rekordösszegű büdzséről dr. Cser-Palkovics András polgármester számolt be.

Bővebben: Elfogadták az idei költségvetést

Arról már 2018-ban döntés született, hogy az idei évtől új honvédelmi stratégiai csúcsvezetőség jön létre Székesfehérváron. Ennek megfelelően január 1-jével a stratégiai irányítással és vezetés-irányítással foglalkozó Honvéd Vezérkar kivált a Honvédelmi Minisztérium egységéből és összeolvadt a műveleti feladatokért felelős - korábban is Fehérváron működő - MH Összhaderőnemi Parancsnokságával, így megalakult a Magyar Honvédség Parancsnoksága. Ezzel gyakorlatilag Székesfehérvárra összpontosul a Magyar Honvédség stratégiai és műveleti szintű vezetése.

Bővebben: Fehérvár a honvédség fellegvára

A Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata által létrehozott „Lánczos Kornél - Szekfű Gyula Ösztöndíj Közalapítvány” Kuratóriuma pályázatot hirdet a városban élő, dolgozó vagy a várossal szellemi kapcsolatban álló alkotók, kutatók, művészek számára. A Lánczos–Szekfű ösztöndíjra egyének, alkotók és alkotóközösségek is jelentkezhetnek bármilyen tudományághoz tartozó, még nem publikált művekkel, tervekkel vagy művészeti alkotásokkal. A Székesfehérvár Önkormányzata által létrehozott kuratórium az ösztöndíjjal elsősorban magát az alkotó tevékenységet szeretné segíteni. A díjakat az augusztus 20-i ünnepségekhez kapcsolódó nyilvános kuratóriumi ülésen adják át.

Bővebben: Idén is Lánczos-Szekfű ösztöndíj

A parkolók fejlesztésének témájában folytatta évértékelő, előretekintő tájékoztató-sorozatát Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András elmondta, hogy az elmúlt évben összesen 411 parkolót építettek a Városgondnokság ÚT 2017-19-es programjának keretében, júliustól egy órás parkolási kedvezményt vehetnek igénybe az NFC kártya tulajdonosai, valamint okosparkoló működik a Jávor Ottó téren. Ami a közeljövőt illeti: a Palotai úti (a murvás parkoló helyén) parkolóház tanulmánytervei elkészültek, ezt a következő ülésén tárgyalja a közgyűlés. Itt két ütemben 500 parkolóhely jön létre, ebből először 2020-ig - erre a forrás is megvan már - 300 parkolóhely valósul meg.

Bővebben: Fókuszban a parkolási helyzet

A környezetvédelem és faültetés témájában tartotta meg második évértékelő - egyben az idei esztendő tematikus terveit is felvázoló - tájékoztatóját Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András elmondta; a 2019-es év újabb zöldterület-növelő beruházásokat hoz majd, és folytatódik a fa- és növénytelepítési program is. Elhangzott, hogy a városnak az Under2 nemzetközi kezdeményezéshez való csatlakozása értelmében több környezetvédelmi és klímavédelmi vállalása van 2050-ig. Ezek fő célja a CO2 kibocsátás csökkentése.

Bővebben: Megújul a Palotavárosi tókörnyék

1. oldal / 292

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. február 19. kedd 00:26,
Zsuzsanna napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.