A bőség zavarával küzdhettek a székesfehérvári gyerekek december 6-án és 7-én, ugyanis mindkét napon találkozhattak a Belvárosban a Mikulással, miközben a Szabad Színház társulata több rövid utcai előadásában is Szent Miklós legendáját állította fókuszba, többnyire vidám, a gyermekek és felnőttek számára egyaránt jól fogyasztható módon. A helyszínen tiszteletét tette a finnországi Lappföldön, Rovaniemi városa mellett, az északi sarkkörön élő "igazi" Télapó, Joulupukki is, aki ezúttal saját bevallása szerint rénszarvasok repítette szánja helyett repülővel érkezett, s immár 14. alkalommal járt hazánkban "szolgálaton" kívül, vagy éppen azzal összekötve. Bő egyhetes "haknija" során Budapest és Fehérvár mellett Veszprémbe, Ajkára, Visegrádra, Debrecenbe, valamint Tiszafüredre is ellátogatott.

Bővebben: Mikulásdömping és manóinvázió

Már december 18-án, szerdától egészen január 1-jéig díjmentes lesz a parkolás Székesfehérváron. Erről mindenki értesül, aki parkolójegyet szeretne váltani, hiszen ebben az időszakban nem működnek majd a parkolóautomaták a városban. A történelmi belvárosba – ami kiemelt parkolási zóna – ezen időszak alatt is csak engedéllyel lehet behajtani! A december 7-i és 14-i szombati munkanapokon szintén ingyenes lesz a parkolás a városban, és ezeken a napokon ügyfélfogadás sem lesz a Városgondnokság Szent Vendel utca 17/a szám alatt található ügyfélszolgálatán. Az ünnepek előtt a parkolási csoport ügyfélszolgálata december 23-án még nyitva lesz, majd december 30-án és 31-én lesz idén utoljára ügyfélfogadás. A 2019-es éves bérletek 2020. január 31-ig érvényesek, a december havi bérleteket pedig 2020 január 5-ig fogadják el.
A klímaváltozásra adott válaszok a különböző szakterületeken címmel rendezett konferenciát Székesfehérváron a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség Egyesület és a város önkormányzata. A Sóstó Látogatóközpontban Kirrné Feicht Ágnes országos főkertész köszöntőjét követően Fehérvár zöld beruházásai mellett a sikeres faültetésről, faápolásról, vízáteresztő burkolatokról és a növényvédelmi problémákról is hallhattak el előadásokat a szimpózium résztvevői.

Bővebben: Klímaváltozásról tanácskoztak

December 1-jén, vasárnap rendezik meg az ötödik Adventi Jótékonysági Futást. Emiatt 9 és 13 óra között lezárások, forgalomkorlátozások lesznek a Várkörúton és a Rákóczi úton. Több helyijáratos autóbusz terelőútvonalon fog közlekedni. A Várkörutat lezárják a Petőfi Sándor utcai csatlakozásban, a kijelölt gyalogos-átkelőhelynél, emiatt a Petőfi utcából csak jobbra lehet kikanyarodni. Ugyancsak lezárják az utcát a Lakatos utcai csatlakozásban, azt csak a Wathay Ferenc utca irányába lehet elhagyni. Zárás lesz a Várkörút 4. szám és a múzeum között is.

Bővebben: Vasárnapi lezárások Fehérváron

Immár csaknem két évtizede hagyományosan Katalin-napi rendezvénnyel emlékeznek Kati néni szobránál annak ihletőjére, az egykori felsővárosi fertályos asszonyra, Molnár Imréné Boda Katalinra és a Székesfehérváron élő Katalinokra a Liszt Ferenc utcában. A Kocsis Balázs szobrász-restaurátor szerencsehozónak is tartott kultikus alkotása körül november 25-én megrendezett hagyományos városi névnapi rendezvény a Szabad Színház és gyermekcsoportja, a Prikulicsok Kati nénit idéző utcajátékával kezdődött, majd dr. Cser-Palkovics András polgármester szólt az egybegyűltekhez.

Bővebben: Kati néninél ünnepelték a Katalinokat

1. oldal / 307

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. december 9. hétfő 09:20,
Natália napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.