Székesfehérvár határában, az M7-es autópálya, illetve a 63-as út melletti földeken is zajlanak az évszakhoz kapcsolódó mezőgazdasági munkák. A szerves marhatrágya jellegzetes, erős szaga városszerte érezhető – ezzel kapcsolatban számos lakossági kérdés, bejelentés érkezett a Polgármesteri Hivatalba. A hatályos jogszabályok alapján november 15-től február 15-ig tilos a szerves trágya kihelyezése, így a gazdálkodók és mezőgazdasági tevékenységet folytató cégek – kihasználva a kedvező időjárást – ezekben a napokban végzik el a földeken a trágyázást, növelve a területek termőképességét, megalapozva a következő esztendő gazdálkodását.

Bővebben: A trágyának szaga van...

A fehérvári SZÉPHŐ Zrt. munkatársai a szakma legjobbjai között teszik próbára tudásukat november 7-én, Kecskeméten. Idén a Kalmár Zsolt, Oláh Tibor, Pethő Ferenc távfűtésszerelők és Prajda György művezető alkotta csapat mutatja meg tudását a mára hagyománnyá vált szakmai megmérettetés keretében. A TávHősök Viadala a fejlődést és az innovációt támogatja. Célja, hogy ösztönözze az összefogások általi fejlődést, a kapcsolatok mélyítését, a legjobb szakmai gyakorlatok bemutatását és elsajátítását, előtérbe helyezve a legkiválóbb kétkezi szakembereket.

Bővebben: TávHősök Viadalára készülnek

Két gépkocsi karambolozott ma este 20.00 óra után Székesfehérváron, a Budai út és a Lövölde utca kereszteződésében. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket. A helyszínre mentők is érkeztek. (Katasztrófavédelem,  fotó illusztráció)
A Városgondnokság szakemberei ma éjszaka kezdik el az adventi díszvilágítás felszerelését a székesfehérvári Belvárosban. A munkálatok hétköznap éjszakai időpontokat érintenek. Ma éjjel az utolsó busz után 23 órától kedden 4 óráig több ütemben dolgoznak a Várkörút egyes szakaszain. Kérik a közlekedők türelmét és megértését!

Bővebben: Éjjel szerelik a díszvilágítást

Székesfehérvár főkertésze, Spanyárné Halász Szilvia nyerte idén az "Év Főkertésze" díjat a Magyar Önkormányzati Főkertész Egyesület szavazásán. Az elismerést a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny - amelyen Fehérvár fődíjat kapott - budapesti gáláján a MÖFÖSZ elnökétől, Kirrné Feicht Ágnestől vette át a megyeszékhelyen 27 éve, 1992 óta főkertészként - és már évek óta városüzemeltetési igazgató-helyettesként is - tevékenykedő szakember. A kertészmérnök és környezetvédelmi szakmérnök a Virágos Magyarország alapítása óta részt vesz a versenyben, annak egyik országos, illetve regionális vezetője, zsűritagja.

Bővebben: Fehérvári az Év Főkertésze

1. oldal / 304

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. október 18. péntek 19:26,
Lukács napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.