Templomöleléssel zárult az idei Szent Sebestyén-napok. A Felsővárosi Általános Iskola diákjai és tanárai a Szent Sebestyén templomot ölelték körbe, majd keresztet formázva emlékeztek a városrész védőszentjére. Ezzel zárták le az idén is a városrész búcsújához, Szent Sebestyén napjához kapcsolódó tematikus programjaikat. A Szent Sebestyén-napokkal a diákok városrész iránti elköteleződését szeretnék növelni - mondta el Földi Zoltán, a Felsővárosi Általános Iskola igazgatója, a városrész önkormányzati képviselője. A tanulóknak védőnők tartottak előadásokat a pestisjárványról, illetve a természetgyógyászattal, régi járványokkal és azok középkorból eredeztethető régi gyógymódjaival ismerkedtek. Az iskola tornatermében az elmúlt századokban játszott népi játékokat elvenítették fel, és idén sem maradt el a helytörténeti séta. (ÖKK, fotó: Simon Erika)

A tél ellenére enyhe időjárás lehetőséget ad a kivitelezőnek arra, hogy folyamatosan haladjon az Arany János utca felújítása Székesfehérváron. A beruházás keretében kicserélték a közművezetékeket és decemberben elkészült az ideiglenes, a gyalogos közlekedést már biztosító burkolat. Hétfőn megérkeztek az első – a korábban felszedett – bazalt nagykockaköveket szállító teherautók és megkezdődött a végleges burkolat visszaállítása. Három ütemben végzik el ezt a munkafázist: elsőként a Városház tér és a Szent István-székesegyház közötti, majd ezt követően a Petőfi utca felőli szakasz kerül sorra, végezetül pedig a bazilika előtti területen állítják helyre az Arany János utcát.

Bővebben: Jól halad az Arany J. utca felújítása

Országos mászóversenyt rendeznek január 21-én, vasárnap az István Király Általános Iskolában az ország legjobb falmászóival. A 4. Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny 9 órától este 20.30 óráig zajlik majd, délelőttől a selejtezőkkel hat kategóriában, majd este 18 órától a döntőkkel. Az eredményhirdetést 20 órára tervezik. Látványos és izgalmas showt ígér a verseny igazi pókemberekkel, mondja Abonyi Gábor, a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület elnöke. A megmérettetésre Budapestről, Győrből, Miskolcról, Balassagyarmatról is érkeznek. A legnagyobb nevek közül itt lesz többek között Ízer Bálint, Bobb Ferenc, Vajóczki Gábor, a fiatalabbak közül pedig Hegedüs-Krisó Dénes és Forgács Eszter. A belépés a rendezvényre ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

„Továbbtanulás Székesfehérváron? Kérdezd a polgármestert!” címmel diákfórumot rendeztek a BCE Székesfehérvári Campusán kedden este a Corvinus Beetető programsorozat részeként. A városi felsőoktatási lehetőségekről dr. Cser-Palkovics András polgármester beszélt a középiskolásoknak, szüleiknek és az érdeklődő tanároknak, szólva a teljes életet biztosító munkalehetőségek mellett a városnak arról a céljáról, hogy élhető város is legyen Székesfehérvár.

Bővebben: A polgármester válaszolt

A végéhez közeledik Székesfehérváron a Távírda utca felújítása, már csak egy kisebb járdaszakasz munkálatai folynak: teljes keresztmetszetében átépült az utca, szélesedtek a járdák és forgalomlassító szigeteket is beépítettek. Dr. Cser-Palkovics András polgármester helyszíni bejáráson ismertette a több mint 270 millió forint összköltségű beruházás főbb paramétereit, majd a lakókat meginvitálta a szombat délelőtti avatóünnepségre. A bejáráson részt vett Égi Tamás alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője is.

Bővebben: Napokon belül elkészül a Távirda

1. oldal / 269

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

VelcompGarage mini

KNyKK logo

Velence logó

2018. január 22. hétfő 06:52,
Vince és Artúr napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.