Évről évre változik a Virágóra beültetése, és hagyomány Székesfehérváron, hogy a kertészek minden évben máshogy tervezik a virágágyásokat. Rab János, a Városgondnokság kertészmérnöke a jövő évi beültetésre nyolc tervet készített, amelyek közül idén is szavazással választhatták ki a fehérváriak, hogy melyik valósuljon meg 2021 tavaszán. Több mint ötezren szavaztak, a legtöbb voks a város nevét szívbe foglaló változatra érkezett. A jövő évi Virágóra beültetéséről azért ősszel kell dönteni, mert a virágok beszerzését - több mint kétszázezer tő egynyári palántával együtt - hamarosan indítja a Városgondnokság.
Székesfehérvár Önkormányzata a TOP-6.3.3-16 „Városi környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” felhívás keretében „Mártírok útja csapadékcsatorna felújítása II. szakasz” címmel nyert 456.473.000,- Ft támogatást. Ennek köszönhetően megújul a Mártírok útja fel nem újított szakasza a Raktár utcától a Seregélyesi útig. 2014-ben nem volt forrás az út alatti közművek cseréjére, most a mintegy 456 millió forintból, uniós forrásból megvalósuló fejlesztés ezt tartalmazni fogja. Így a teljes közműcserén túl az útburkolat szerkezete is megújul, emelte ki a város polgármestere a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Bővebben: Újabb szakaszába lép a csatornafelújítás a Mártírok útján

A Bartók Béla tér és a Jókai utca felújítása, továbbá az Oskola utcában felállítandó toronydaru miatt hétfőtől átalakul a Belváros környező utcáinak forgalmi rendje Székesfehérváron. Az alábbi változások lépnek életbe: Teljes keresztirányú zárás lesz a Jókai utcában szeptember 14-én, hétfőtől október 20-ig. Utána csak ideiglenes zárások várhatóak. Szintén hétfőtől 2021. április 30-ig lezárják az Oskola utcában a könyvtár épületének az Olvasóterem előtti útszakaszát, továbbá az Ady Endre utca Oskola utca és Fő utca közötti szakaszát.

Bővebben: Változik a forgalmi rend Fehérváron

Mint ismert, a Vörösmarty Színház társulatának egy tagjáról tegnap kiderült, hogy koronavírus-fertőzött. Még kedden megkezdődtek a járványügyi intézkedések, valamint a város is felajánlotta segítségét. Az Önkormányzat megbízásából, a város költségvetésének terhére a Városgondnokság munkatársai ma késő délután megkezdték az épület fertőtlenítését. A négy fős csapat körülbelül 1800 m2-nyi területen végezte el – megfelelő védőfelszerelésben – az ezüstkolloidos permetezést. A fertőtlenítést az esti órákban fejezték be, ezt követően 2-3 óra a száradási, illetve várakozási idő, amíg újra birtokba lehet venni a kezelt területeket.

Bővebben: Akciócsoport fertőtlenít Fehérváron

156 új parkolót alakítottak ki Székesfehérváron a Seregélyesi út és a Kikindai utca találkozásánál, ezzel harminc százalékkal bővült a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház körül található parkolók száma. A pénteki bejáráson Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő elmondta, hogy a kórház körül lévő parkolószám bővítése egy régi és jogos igény volt mind a betegek, mind a látogatók és a dolgozók részéről. A Seregélyesi úton, az Orvosok Házával szembeni területet a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltsége ingyenes használatba adta a kórház részére közparkoló építésére. A kormány támogatásának köszönhetően rövid idő alatt készült el az első ütemben tervezett 156 parkoló, amelyben négy mozgássérült parkolóhelyet is kialakítottak.

Bővebben: Új parkoló a kórháznál

1. oldal / 329

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2020. szeptember 21. hétfő 15:20,
Máté és Mirella napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com