Földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Székesfehérváron. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, június 30-án, jövő kedden, a napnyugta utáni időszakban kerül sor a beavatkozásra, a kezelés pótnapjai: 2020. július 1-2., szerda-csütörtök. A szakemberek a Deltasect Plus 1,2 ULV nevű szert alkalmazzák. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag a rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, a környezetet sem károsítja. Felhívják a méhészek figyelmét, hogy tegyék meg az ilyenkor szükséges óvintézkedéseket, a méheket zárják be!
Mit érdemes tudni a tőkebefektetésről? – erre kaphatnak választ az érdeklődők. A kis- és középvállalkozások finanszírozásának támogatására létrejött Székesfehérvár Városi Tőkealapról tartanak tájékoztató workshopot június 24-én, szerdán a Városháza Dísztermében. A Székesfehérvár Városi Tőkealapról egy workshop keretében tájékozódhatnak a kis- és középvállalkozások. Az eseményt olyan jól prosperáló, Székesfehérváron vagy környékén fejleszteni szándékozó vállalkozásoknak ajánlják, amelyeknek 100 millió és 1 milliárd forint közötti tőkeemelésre van szükségük további dinamikus fejlődésükhöz.

Bővebben: Workshop a Városi Tőkealapról

A közösségi médiában megjelent egy felvétel, ami Székesfehérvár belvárosában készült és egy, az embereket jogosan megbotránkoztató jelenetet rögzít. Az Önkormányzat ismeretlen tettes ellen garázdaság miatt feljelentést tesz, és amennyiben a rendőrség szükségesnek tartja, a nyomozáshoz a közterület-felügyelet is segítséget nyújt. Kérjük, hogy aki ilyet észlel, az ne csak felvételt készítsen róla, hanem azonnal értesítse a rendőrséget és a közterület-felügyeletet is, segítve az ilyen esetek eredményes felderítését. Fontos hangsúlyozni, hogy eddig a hasonló ügyekben, döntő részben sikerült megtalálni az elkövetőket, és megtörtént a felelősségre vonásuk. Úgy tudjuk, hogy a rendőrség már most, ebben az ügyben is ismeri az elkövetőt. Székesfehérvár az egyik legbiztonságosabb város, tegyünk meg közösen mindent azért, hogy ez továbbra is így maradjon! (A fotó illusztráció)
Elkészült Székesfehérvár első mindenki számára igénybe vehető parkolóháza a Távirda utca és Várkörút közötti területen, melyet mától vehetnek birtokba az autósok, jelentősen enyhítve ezzel a városrész régóta fennálló parkolási gondjain. A nyitás első hetében kedvezményes, 100 Ft-os óránkénti parkolási díj mellett lehet kipróbálni az új létesítményt.

Bővebben: Mától üzemel az új parkolóház

A szerdai sajtótájékoztatón elhangzott: Azonnali beavatkozásra van szükség a Balatoni út felüljáró-szakaszán Székesfehérváron. A szakemberek az elmúlt napokban – a geotechnikai felmérés eredménye alapján – összeállították a felújítás műszaki tartalmát, ez alapján az Önkormányzat azonnal elindítja a közbeszerzési eljárást a kivitelező kiválasztására. A Vásártéri úti felüljáró megerősítése viszont elkészült, ezt délutántól újra használhatják a közlekedők.

Bővebben: Be kell avatkozni mielőbb, nyáron lezárják a Balatoni úti felüljárót

1. oldal / 324

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. július 3. péntek 00:45,
Kornél és Soma napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com