2020. április 6-tól, hétfőtől továbbra is a szabadnapi menetrend lesz érvényben a közösségi közlekedésben Székesfehérváron, ugyanakkor munkanapi menetrend szerint közlekednek a 13G, 13Y, 15, 15Y és 16-os járatok, sőt, a 15-ös vonalán több járt is indul, mint az megszokott, és a márciusi bérletekkel április közepéig lehet utazni. A 06.00, 14.00 és 22.00 órai műszakváltásokhoz igazodva rásegítő járatokkal egészül ki a 26A jelű járat. A Jancsár utcából 5:25, 13:25 és 21:25 órakor kettő autóbusz indul, a Kassai út/Nagyszombati út megállóból pedig 6:10-kor, 14:10-kor egy-egy és 22:10-kor kettő autóbusz indul. A 13A járat kiegészül a Babér utcából a Csapó utca felé 14:05  órakor induló rásegítő járattal.

Bővebben: Tovább érvényes a márciusi bérlet

A koronavírus okozta járványhelyzet idején a tavasz beköszöntével - a kijárási korlátozások ellenére - egyre többen keresik fel a nyugalmasabb, természetközeli helyeket, vagy akár a természetvédelmi területeket Fejér megyében is. A Velencei-tónál és annak környéként, a Vértesben, a Pannónia Szívében és természetesen Székesfehérváron nagyon sokan töltik az időt a szabadban. Megnövekedett a Sóstó Természetvédelmi Területre és tanösvényre látogatók létszáma is. Ezzel egyidőben azonban sajnálatos módon megnőtt a szemetelők és rongálások száma is. A terület fenntartásáért felelős Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. azt kéri a látogatóktól, hogy fokozottan figyeljenek környezetük tisztaságára és tartsák be a tanösvény szabályait!

Bővebben: Csak lábnyomot hagyj az erdőben!

Székesfehérvár idén is csatlakozott a „Ragyogj kéken” figyelemfelhívó, szemléletformáló kezdeményezéshez az autizmus világnapján. A MOL Aréna Sóstó 18 órától kék kivilágítást kapott, és a közösségi oldalakon nagyon sok székesfehérvári osztotta meg kék szíves, kék ruhás, kék lufis fotóját.

Bővebben: Kékbe öltözött a MOL Aréna Sóstó

Naponta ad ki pontos, mindenre kiterjedő helyi tájékoztatót a koronavírus-helyzet alakulásáról, az önkormányzat intézkedéseiről, a civil felajánlásokról Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András. A Városvezető mai lakossági tájékoztatójából - egyebek mellett - kiderül, hogy a rendelőkben örömteli módon csökken a betegforgalom, a helyi háziorvosok védőfelszereléseket kapnak az önkormányzattól, a háztartások zömébe eljutott már a két db védőmaszk és a papír alapú tájékoztató, s hogy közel félezren jelentkeztek már önkéntes segítőnek. Íme a napi polgármesteri tájékoztató:

Bővebben: Védőfelszerelés-csomagot kaptak a fehérvári háziorvosok

Az Operatív Törzs szombati sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy ingyenessé teszik a helyközi járatok igénybevételét az egészségügyben dolgozóknak. Ehhez kapcsolódva Vargha Tamás országgyűlési képviselő, aki államtitkári megbízatása révén az Operatív Törzs tagja is, javaslatot tett közzé hivatalos Facebook-oldalán: bejegyzésében azt kérte, hogy Székesfehérvár is csatlakozzon a kezdeményezéshez. Dr. Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán megerősítette, hogy a város is megteszi a maga vállalását. „Székesfehérvár örömmel csatlakozik a kezdeményezéshez, és április 1-től ingyenessé tesszük a közösségi közlekedést az egészségügyben dolgozók számára, ezzel is kifejezve tiszteletünket, hálánkat és köszönetünket előttük!”

1. oldal / 317

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. április 8. szerda 14:30,
Dénes napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com