Vidám farsangfarki felvonulással űzték el a telet Székesfehérváron az újrahasznosítás jegyében. Külön díjazták azokat, akik olyan, saját készítésű jelmezben érkeztek az Igézőhöz, amelyek újrahasznosított anyagokból készültek. Ennek megfelelően nem lepődhetett meg senki, hogy láthatott újságpapírból, kócból vagy éppen eredetileg csomagok bélelésre használt buborékfóliából készült szoknyát, övet, fátylat. A Szabad Színház társulata által életre hívott és vezetett felvonuláson a Fő utcán vonult végig a vidám maskarás tömeg az Országalmáig, ahol aztán közös tánccal igyekeztek a tél tudtára hozni, hogy már nemkívánatos a jelenléte, adja át mielőbb helyét a tavasznak.

Bővebben: Vonulva űzték a telet a Belvárosban

Ezüstérmet nyert a 25. IKA CulinaryOlympics konyhaművészeti olimpián (más néven szakácsolimpián) cukrászművészeti kategóriában, 70 centiméter magas, hindu istenséget ábrázoló kompozíciójával a székesfehérvári Szántó Éva.  A vetélkedésen több, mint 2000 induló vett részt. A február 14—19. között Stuttgartban megrendezett versenyen nemzeti és regionális csapatok, továbbá egyéni versenyzők álltak rajthoz, a világ minden tájáról. Szántó Éva egyéni indulóként vett részt a szakácsolimpián, cukrászművészeti kategóriában.

Bővebben: Fehérvári siker a szakácsolimpián

Február 25-én, kedden fasorfenntartási munkálatokat végez a Városgondnokság Székesfehérváron a Kossuth utcában: az itt élő védett, idős hegyi szilfa koronaalakítása és szárazgallyazása történik. A munkavégzés idején lezárják a Kossuth utcát a Petőfi utcától a Fő utca irányába. Az utcában nagyméretű kosaras gépjármű fog mozogni, a fa megközelíthetősége miatt a teljes területet szabaddá kell tenni. Kérik a gépjármű-tulajdonosokat, hogy reggel 7 óráig hagyják el járműveikkel az utcát. A Kossuth és a Táncsics utcára kiadott parkolási bérleteket ezen a napon a Petőfi utcában, valamint a Szent István téren is elfogadják. (A kép illusztráció)
A Palotai úton, az Alba házzal szemben lévő kis murvás parkolóban régészeti próbafeltárást végeznek jövő héttől: a február 25-én kezdődő munkálatok idejére a parkolót lezárják.  A Palotai út 201. helyrajzi számú ingatlanra tervezett parkolóház területén a jogszabályoknak megfelelően régészeti próbafeltárást kell végezni. A geofizikai kutatás a tavalyi év végén megtörtént, a soron következő, jövő héten induló feltárással a régészeti érintettséget tudják meghatározni. A munkálatokat február 25-én, kedden kezdik el, és a tervek szerint két hétig – maximum egy hónapig – folyhat a feltárás. Ebben az időintervallumban lezárják a parkolót. Felhívják a lakosok figyelmét, hogy a feltárás kezdetére a területen parkoló gépjárműveikkel álljanak el.
A pénteki ülésén tárgyalta a város 2020-es költségvetését Székesfehérvár Közgyűlése. A 67,4 milliárd forintos összbevétel optimális és stabil működésre, fenntartható fejlesztések megvalósítására ad lehetőséget, mindezt úgy, hogy továbbra is hitel felvétele nélkül gazdálkodik az önkormányzat. A legfontosabb saját bevétel pedig a 20,1 milliárd forintos iparűzési adó. Végül 16 igen és 4 nem szavazat mellett fogadta el a költségvetést a testület, ami a közel 33 milliárdnyi fejlesztés mellett több mint 660 milliós béremelést is tartalmaz.

Bővebben: Elfogadták Fehérvár költségvetését

1. oldal / 312

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. február 23. vasárnap 09:10,
Alfréd napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com