Székesfehérvár ünnepváró hagyományainak fontos részei az adventi hétvégék a Belvárosban. Idén a járványhelyzet miatt sajnos a megszokott programok kimaradnak, de amit lehet – igazodva a rendkívüli körülményekhez -, megtartanak. Így került sor szombaton késő délután a Városház tér és a fehérváriak közös karácsonyfáján a fények felkapcsolására is. A Városháza erkélyén dr. Cser-Palkovics András polgármester és Balla Dávid, a Szóval győzni! kommunikációs bajnokság idei győztese nyomták meg a gombot, a téren sétálók pedig jól hallhatóan fejezték ki tetszésüket, ahogy minden „fénybe öltözött”.

Bővebben: Ünnepi fényben a Belváros

Forgalomkorlátozások várhatóak jövő hét elején három székesfehérvári vasúti átjáróban. A MÁV (MÁV FKG Kft.) a Batthyány utcai vasúti útátjáróban november 30-án, hétfőn 21-22 óra és 23:25-01:25 között félpályás, 22:00-23:25 között teljes útzárral, a Hargitai (Rádió) utcai vasúti útátjáróban 22:30-23:30 és 1:30-02:30 között félpályás útzárral, 23:30-01:30 között teljes útzárral, míg a Sóstó úti vasúti útátjáróban 19:00-22:30 és december 1-jén, kedden 3:00–7:00 között teljes útzárral vágányszabályozási munkálatokat végez. Arra kérik a gépjárművezetőket, hogy a bevezetett korlátozásokat, kihelyezett közúti jelzéseket fokozott figyelemmel kísérjék. (A fotó illusztráció)
Már csak néhány nap, és kezdődik az advent. A karácsonyt megelőző várakozás időszaka idén világszerte más lesz, mint amit megszoktunk: bensőségesebb, családiasabb. Székesfehérvár Önkormányzata ehhez most azzal járul hozzá, hogy ünnepi díszbe, fénybe öltözteti a Belvárost. De a megszokott programokat sem kell teljesen nélkülözni, ezek idén az online térben valósulnak meg: lesz gyertyagyújtás, naponta kinyílik az adventi naptár egy-egy ablaka, a virtuális adventi színpadon – a korábbi években készült felvételeknek köszönhetően – hétköznapokon gyermekcsoportok produkcióit, hétvégeken pedig ismert és kedvelt énekesek, zenekarok, kórusok műsorszámait láthatjuk majd.

Bővebben: Fehérvári Advent a virtuális térben

Idén tartották volna meg 15. alkalommal az Adventi Jótékonysági Estet Székesfehérváron, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A program sajnos elmarad, ám a pénzadományokat köszönettel fogadják a szervezők a párkányi Szent Imre Egyházi Óvoda és a bácskossuthfalvi Napsugár Református Óvoda megsegítésére.

Bővebben: Elmarad az Adventi Jótékonysági Est

Megkezdődnek a helyreállítási, aszfaltozási munkák Székesfehérváron a Mártírok útja – Seregélyesi út csomópontban a Mártírok útján zajló csapadékcsatorna-építési munkálatok kapcsán. Bár a csomópontban minden irányú ki- és beközlekedés biztosított marad, a sávmegszűnések és korlátozások miatt torlódásokra kell számítani. Az aszfaltozási munkák november 27-től, péntektől előreláthatóan december 2-ig, szerdáig tartanak.

Bővebben: Mártírok útja: péntektől aszfaltozás

1. oldal / 335

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2020. november 29. vasárnap 08:59,
Taksony napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com