A mezőgazdaság szempontjából fontos a trágyázás, de felháborító, hogy éppen az augusztus 20-i ünnep előtti napon került sor erre. Székesfehérvár Önkormányzata megvizsgálja, milyen jogszabályi lehetőségek vannak az ilyen típusú tevékenységek korlátozására Székesfehérvári Királyi Napok idején. Székesfehérvár Önkormányzatának közleménye az alábbiakban olvasható:

Bővebben: Ünnepi trágyastop jöhet Fehérváron

Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan augusztus 22-én, csütörtökön 8.00 és 16.00 óra között Székesfehérvár több utcájában áramszünet lesz. áramkimaradás az alábbi területeket érinti:

Bővebben: Áramszünet a Belvárosban

Immár hetedik alkalommal rendezik meg az ünnepi programokhoz fénypontjaként a Koronázási Szertartásjátékot a Székesfehérvári Királyi Napok keretében. Dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója, a darab írója és rendezője idén IV. Béla uralkodásának krónikáját viszi színpadra, IV. Béla – Az élet magja címmel augusztus 17-19. között a Nemzeti Emlékhelyen felállított szabadtéri színpadon. Ahogy minden évben, így idén is a próbafolyamat szerves része volt, hogy a darab alkotócsoportjának tagjai közösen emlékeztek a magyar királyokra, és tiszteletük jeléül egy-egy szál virágot helyeztek el az augusztus 20-ig, jövő keddig látogatható Osszáriumnál.

Bővebben: Nemes csontok előtt tisztelegtek

Az idei rendezvénysorozat legfőbb történelmi alakját, IV. Béla királyt megidéző zenés-táncos dramatikus játékkal és fényshow-val kezdődött el augusztus 8-án a Székesfehérvári Királyi Napok augusztus 20-ig tartó eseményáradata. A nyitány - immár hagyományosan - az Árpád-ház történelmi óriásbábjainak a felvonulásával indult: idén már a programok középpontjában álló uralkodó és Szent Margit is az ünnepi játékok szimbolikus figurái között szerepelt. A királyi menetet a Megadance táncosai kísérték a színpadon.

Bővebben: Muhi csata a Belvárosban

E héten zárul Székesfehérváron a Napraforgó Városi Napközis Tábor. Az elmúlt bő egy hónap alatt több, mint hatszáz fehérvári kisiskolás töltötte nyári szabadidejét a Bregyó-közi Sportcentrumban, szabadidőközpontban különféle izgalmas, érdekes és tartalmas elfoglaltságokkal. Külön lövész versenyt is rendeztek a táborlakóknak, akik - érthetően - rendkívül élvezték a sokuk számára még ismeretlen kihívást. Az első helyen Szilágyi Tamás, a második helyen Bihari Armand, míg a harmadik helyen Gergely Mia végzett, különdíjat kapott Németh Szabolcs és Süveges Vivien.

Bővebben: Több, mint hatszázan táboroztak

1. oldal / 301

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. augusztus 22. csütörtök 05:36,
Menyhért és Mirjam napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.