Sokan el sem hiszik, pedig bizony igaz: befejeződött a Sóstói Stadion újjáépítése, vele együtt pedig az egész városrészt érintően sok minden más fejlesztés is történt, illetve még történni fog a közeljövőben. Székesfehérvár önkormányzata a környékbeli lakók türelmét megköszönve, számukra szervezett először bejárást az impozáns, nem csak a labdarúgást és a Vidi csapatát kiszolgáló létesítményben. Az érdeklődők az új stadionkomplexum minden apró szegletét láthatták, a mínusz egyedik szinttől a skyboxokig. A fejépület mellett a nyitott kerengőrészt, a Sóstói Természetvédelmi Terület látogatóközpontját, magát a pályát valamint a lelátókat is megnézhették a vendégek.

Bővebben: Elkészült az új Sóstói Stadion

Székesfehérvár katonaváros, a magyar honvédelem legfőbb gyakorlati bázisa, ahol a legfrissebb hírek szerint 2019. januárjától minden eddiginél erősebb katonai központ létesülhet. Nem véletlenül, hiszen 1962-től itt működött az 5. Hadsereg Parancsnokság, amely a legendás katonai vezető, későbbi országgyűlési képviselő, államtitkár, dr. Gyuricza Béla irányításával 1991-től már a Magyar Honvédség Szárazföldi Csapatok Parancsnoksága néven a teljes szárazföldi haderő irányító bázisa lett. Kisebb névváltoztatások után, 2007-től MH Összhaderőnemi Parancsnokság a neve, gyakorlatilag a teljes katonai apparátust irányítva, a Honvédelmi Minisztérium utáni legfontosabb szervezetként.

Bővebben: Új katonai központ lesz Fehérváron

Jelentős eredményekkel zárult a székesfehérvári Szent István király-székesegyházban a tavaly augusztus közepén kezdődött, tudományos szempontból országos jelentőségű régészeti ásatás, amely a legnagyobb felületű, épületen belüli városi feltárás volt Magyarországon. Az ásatást, amely a székesegyház körül végzett, nagyobb feltárási projekt részét képezte, Spányi Antal megyés püspök engedélyezte és Székesfehérvár Önkormányzata finanszírozta. A feltárást Reich Szabina, a Szent István Király Múzeum régésze vezette, a konzulensek dr. Biczó Piroska régész és Bartos György művészettörténész voltak.

Bővebben: 800 éves korpusz a bazilika alatt

Csapatzászló-adományozási ünnepséget tartanak szombaton délelőtt a Városház téren: az októberben megalakult új székesfehérvári katonai szervezet 300 katonája sorakozik fel a rendezvényen. A lebonyolítás céljából péntek estétől lezárják a Mátyás király körút parkolóhelyeit, rossz időjárás esetén pedig az Alba Regia Sportcsarnok előtti külső forgalmi sávot.

Bővebben: Lezárt parkolók Fehérváron

A közelmúltban átadott új tornacsarnoka falainak díszítésére írt ki falfestő versenyt a Széna Téri Általános Iskola. Az idén 80 éves intézmény vezetőinek már a jubileum alkalmából megépített tornacsarnok tervezésekor is megfordult a fejében az ötlet, hogy az épület falát a diákok festményei díszítsék, ugyanúgy, ahogy az az udvar szélén lévő garázsok falán is látható. A 2013-as „Kőbezárt emlékek” festőverseny után idén az iskola stílusosan a „Székesfehérvár, a sportok városa” címet adta idei megmérettetésének, amelyre a városi általános iskolákból várták a vállalkozó kedvű csapatok jelentkezését.

Bővebben: Tornacsarnok falára pingáltak

1. oldal / 285

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2018. október 17. szerda 16:41,
Hedvig napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.