A vereséget méltósággal viselni nagy erény, még akkor is, ha a "meccsen" a pálya egyik térfelén úgy kalkuláltak, hogy sikeresek lehetnek, mégis kiütötte őket a rivális. A vasárnapi komoly választási kudarc után az MSZP elnöke, Molnár Gyula és teljes elnöksége lemondott, Vona Gábor Jobbik elnök pedig bejelentette: nemcsak lemond, a listás mandátumát is visszaadja és teljes mértékben visszavonul a politikától. Ezek indokolt és korrekt magatartásként értékelhetők, ám az kevésbé, hogy az ellenzék több további vezetője - tisztelet a kivételnek -  sértődött, sarokba állított óvodásként hordanak össze hetet-havat, próbálják magyarázni a magyarázhatatlant, bűnbakot keresnek a vereségre és a győztes ellen hangolják szimpatizánsaikat.

A 70 %-os soha nem tapasztalt részvételi arány mellett aratott fölényes Fidesz győzelem után is akadnak olyanok, akik úgy gondolják, a győztes a rossz, a gonosz, maga a sátán, miközben egymás között is összevesznek. Rossz ezt látni, mint ahogy a kampány ideje alatt azt, hogy testvérek, közeli családtagok és régi barátok vesztek össze politikai nézeteiken, s kifejezetten erőszakosan próbálták meggyőzni a másikat saját igazukról. Nagyon sokan fenyegetőztek a közösségi oldalakon, alpári stílusban bántották egymást vadidegen emberek, de közeli ismerősök, régi barátok is törölték egymást csak azért, mert egyikük Fideszes, a másikuk nem.

Érdekes dolog ez, ám inkább mélységesen elszomorító. Az ország közel 70 %-a döntött, nem egy elenyésző kisebbség, mégis sokan képtelenek emelt fővel veszíteni. A "dögöljön meg a szomszéd lova" hozzáállás, a gyűlölködés erősen nyomja a vállukat...

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. április 9. csütörtök 05:08,
Erhard napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com