Hiába volt az ellenzék magas részvételbe vetett hite, hogy az majd a Fidesz ellenfeleinek kedvez, nem jött be a várakozás. A részvétel magas volt, közel 70 %-os, ám ez sem segített a reménykedőknek, simán behúzta a 2018-as országgyűlési választásokat Orbán Viktor és az általa vezetett Fidesz-KDNP szövetség. Jelen írás zárásakor, éjjel 3.15 órakor közel 99 %-os feldolgozottságnál az ellenzék legsötétebb félelme látszik beigazolódni, azaz a Fidesznek meglesz a kétharmados parlamenti többsége a következő 4 évben, ráadásul korábban soha nem tapasztalt, erős választói felhatalmazással. Fejér megyében az öt választókerületből négy a Fidesz jelöltjének sikerével zárult. Nyert Vargha Tamás (01-es vk.), Törő Gábor (02. vk.), Tessely Zoltán (03. vk.) és Varga Gábor (05. vk.).

Mindössze a 04-es körzetben (Dunaújváros) Galambos Dénes maradt alul hajszállal, 3 százalékkal a JOBBIK jelöltje, Pintér Tamással szemben. Listáról - jelen állás szerint - L. Simon László is mandátumhoz jut, ő lesz az ötödik kormánypárti képviselő a következő parlamenti ciklusban, erősítve a megyét, ezen belül a 03-as választókörzethez tartozó velencei-tavi térséget.

"Győztünk!" - indította röviden, ám annál beszédesebben értékelését a miniszterelnök. Ezzel hivatalosan is megerősítette a 2018-as parlamenti választások eredményét. "Magyarország ma győzelmet aratott. Most kell szerénynek lenni, mert most van mire" - folytatta Orbán Viktor. Gratulált a választópolgároknak. "A magas részvétel minden kétséget zárójelbe tett" - mondta.

"Külön is szeretnék köszönetet mondani és elküldeni a hálánkat azoknak, akik a Fidesz-KDNP-re szavaztak és kitartottak mellettünk" - folytatta. "Szeretnék köszönetet mondani a külhoni magyaroknak, akik segítették megvédeni az anyaországot" - tette hozzá a Fidesz elnöke, aki ezt követően a lengyeleknek és a Fidesz segítőinek is köszönetet mondott: "Jó volt veletek harcolni. Köszönöm azoknak, akik imádkoztak értünk és értem. Sorsdöntő győzelmet arattunk, lehetőséget adtunk magunknak, hogy megvédjük, megvédhessük Magyarországot. Még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, de már elindult a saját maga által választott útján. Együtt fogunk ezen az úton végigmenni" - emelte ki Orbán Viktor.

Az ellenzéki vezetők közül Vona Gábor, a JOBBIK elnöke bejelentette, betartja előzetes ígéretét, s hétfőn benyújtja lemondását a tagságnak. Az MSZP-s Molnár Gyula ugyancsak lemondott, az egész pártelnökséggel együtt.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. május 24. péntek 15:24,
Eszter és Eliza napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.