Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára tartott lakossági fórumot február 27-én a Velence Korzón Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos meghívására. Az eseményen elhangzott: A 2010-es választási győzelemmel indult el az ország azon az úton, amely a pénzügyi autonómia megteremtéséhez vezetett, és az energiafüggőséget csökkentette. Elkezdődött a családtámogatási rendszer átalakítása, a gyermekvállalást és a családokat támogató intézmények felépítése. Ma már a GDP tartósan 4% fölött van.

A fórumon résztvevőket Velence polgármestere, Koszti András köszöntötte, aki kiemelte, hogy hogy országunk és családjaink jövőjét alapjaiban meghatározó, döntő fontosságú választások előtt állunk. Ezért sem lehet semleges számunkra a jövő vasárnapi részvétel, fontos, hogy felelős döntést hozzunk és éljünk választójogunkkal, menjünk el szavazni április 8-án.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő mutatta be az előadót a hallgatóságnak, majd maga is szólt az előttünk álló választások tétjéről, kiemelve a legfontosabb kérdéseket, hogy Magyarország bevándorlóország legyen-e, avagy megmaradjon magyar országnak, választókerületi, illetve helyi példát is felhozva, konkrétan arról, hogy újra nyissák-e a bicskei menekültállomást, s hogy a körzetben lévő egykori laktanyákba - így a velenceibe - bevándorlókat telepítsenek-e, ahogy az ellenzék azt tervezi? Ezt kell mérlegelniük elsősorban a választópolgároknak április 8-án.

Novák Katalin kiemelte, hogy amikor a miniszterelnök 2015-ben a népvándorlás veszélyeiről kezdett beszélni, sokan azt gondolták, csak belpolitikai figyelemelterelésről van szó. Ma látjuk, mi a valós kép. A népvándorlás egész Európát érinti, olyan új helyzetet teremt, amelyet komolyan kell vennünk. Nem mindegy, miképpen reagálunk rá. A globális népvándorlási folyamatokat szakértők elemzik, de az érintett országokban a probléma tényleges, nem pedig elméleti. Az otthonaink védelme érdekében nekünk is gyakorlati lépéseket kellett és kell tennünk. - hangsúlyozta az államtitkár.

A válságövezetekben élők iránt empátiával viseltetünk, erőnk szerint segítjük azokat, akiket üldöznek, de ha elszipkázzuk ezen országok elitjét, ha a tanult és munkaképes fiatalokat az otthonaik elhagyására buzdítjuk, akkor egy mozdulattal tesszük tönkre az ő hazájukat és a sajátunkat is. 2010 előtt a megszorítások logikája uralta a gazdaságpolitikát, ma a fejlesztések állnak a középpontban. Arról csak a történelem dönthet, hogy a 2010 óta bontakozó változások történelmiek-e, de ha önök úgy döntenek, hogy folytathatjuk a megkezdett munkát, akkor végre elkezdhetnek elmélyülni és meggyökeresedni. Optimizmust végre, bizakodást a régi pesszimizmus helyett! – foglalta össze a lényeget Novák Katalin.

(Fotó: Igari Balázs)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. május 25. szombat 12:50,
Orbán napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.