A nemzeti konzultációról szóló fórum-sorozat legutóbbi állomásán, Bicskén Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója volt Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, a Fejér megyei 3. választókerület országgyűlési képviselőjének vendége. Ő volt az, aki ezúttal részletes tájékoztatást adott a nemzeti konzultáció kérdéseivel, Soros György Európát tulajdonképpen iszlamizálni szándékozó, józannak és földönjárónak aligha minősíthető tervével kapcsolatban.

A déli határvidékek után Bicske nevezhető az ország egyik legérzékenyebb településének a menekült kérdéssel kapcsolatban, hiszen hosszú évekig volt menekülttábor a városban, amit a közelmúltban szerencsére bezártak. A második legnagyobb befogadóállomáson 2013 szeptemberében még ezer menekült kapott ideiglenes szállást. Bicskén néztek farkasszemet a menekültek a rendőrökkel a legnagyobb terhelést jelentő időszakban, akik vízzel, élelemmel látták - volna - őket el, ám nem kellett nekik az élelem, csak Németországot tudták elfogadni, oda akartak mindenáron eljutni, miközben országunkat - ahol jártak - szinte feldúlták maguk mögött.

Tessely Zoltán hangsúlyozta; nem a menekülttábor volt a probléma Bicskén, hanem ahogy a bezáratása előtti években viselkedtek azok, akik akkor ott tartózkodtak. Ők ugyanis már nem azok voltak, akik a kezdeti időszakban oda érkeztek, valóban segítségre szoruló, hazájukban üldözött, háborúviselt országokból félelmükben idáig menekülő emberek.

- A bicskeiek büszkék voltak arra, hogy 1989-ben és az azt követő években olyan embereket fogadhattak be, akiket életveszély fenyegetett hazájukban, és bizony sokan közöttük magyar volt. 2012-ben megfordult a világ, akik Bicskére érkeztek, nem örültek a segítségnek, nem örültek annak, hogy a bicskei emberek nyitott szívvel fogadják őket, hanem követelőztek. Ezt azzal egyidőben tették, hogy az EU-ban megszüntették a zárt befogadótáborokat. Attól a pillanattól kezdve bárhova mehettek a menekültek, és azt tettek, amit akartak. A város vezetői – egykor magam is -, a bicskeiek is kínosan vigyáztak arra, hogy senkit ne bántsunk meg, de Bicske ezt nem kapta vissza sem a migránsoktól, sem az EU-tól. Kaptunk viszont sátortábort és veszélyes fenyegetéseket. - mondta az országgyűlési képviselő.

Bakondi György hozzátette: az igazán nagy veszély éppen az európai Unió felől érkezik, mivel Brüsszel teljes mértékben támogatja a Soros-tervet, amellyel megágyaznának az állandó félelemnek, terrorfenyegetettségnek, miközben sokan elkezdték belekeverni a  történetbe a határon túli magyarokat is, akik - a kritizálók szerint - legalább akkor veszélyt jelentenek ránk, mint az illegális bevándolrók.

-  A migráció jelenségeit figyelve nem kell nagy szakértelem, hogy lássa benne az ember a terrorveszélyt, a köztörvényes bűncselekményeket vagy a kulturális hagyományok, a nemzet szétfeszítését. Az újonnan magyar állampolgárságot kapó emberek egyszerűen magyarok, akik a határokon átívelő nemzetegyesítésnek olyan elemeit képviselik, amire Trianon óta nem volt példa. Aki a magyar honosítást támadja, netán a terroristák oldalára áll, vagy azzal összehasonlítja a magyarokat, az súlyos tévedésben van... - vélekedett a belbiztonsági főtanácsadó.

A kormánypártok vezető politikusai kormányzati tisztségviselői „Védjük meg Magyarországot!” címmel országszerte tartanak lakossági fórumokat, november 19-ig közel kétszáz településen találkoznak az emberekkel a választókerületi elnökök társaságában.

(Fotó: Igari Balázs)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. január 21. hétfő 12:31,
Ágnes napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.