Alaposan kiverte a biztosítékot az időskorúak - de minden jóérzésű ember - körében a Jobbik elnöke, Vona Gábor júliusi Facebook-bejegyzése, amelyben nem éppen szépirodalmi stílusban gúnyolta a Fidesszel szimpatizáló nyugdíjasokat. Ahogy az várható volt, tiltakozók sokaságának hozzászólásaival telítődött a politikus oldala, aki más fórumokon is rengeteg kritikát kap, ennek ellenére csak magyarázatok vannak, bocsánatkérés nincs. A Fidesz és több nyugdíjas szervezet ezért felszólította Vona Gábort és pártját, hogy kérjenek bocsánatot a megsértett nyugdíjasoktól. A részleteket ma Székesfehérváron, a Megyeházán sajtótájékoztatón ismertette Fejér megye három országgyűlési képviselője, Tessely Zoltán, Törő Gábor és Varga Gábor.

A honatyák egybehangzóan elítélték a pártelnök megdöbbentő szavait, egyben felszólították a Jobbik helyi választókerületi elnökeit, hogy, ha Vona Gábor nem teszi meg, legalább ők kövessék meg az időskorúakat.

- Vona Gábor nyilatkozatainak köszönhetően bepillantást nyerhettünk abba, hogy a Jobbik elnöke valójában miként vélekedik, hogyan beszél és gondolkodik a nyugdíjasokról. Gúnyolódik remegő kezükön, bevásárlókocsijukon, fejükre olvassa az öregedést, a 20. század gyötrelmeit és veszteségeit, valamint azt is, hogy véleményük van a világról. A Fidesz és több nyugdíjas szervezet (Idősek Tanácsa, Nyugdíjasok Szociális Fóruma) ezért felszólítja Vona Gábort és a Jobbikot, hogy kérjenek bocsánatot a nyugdíjasoktól. Egy hónapja várunk erre a bocsánatkérésre, azonban nem várhatunk tovább. Az a véleményünk, hogy tájékoztatni kell az embereket arról, mi hangzott el, miket mondott a Jobbik elnöke. Ezért ezekben a napokban telefonon és e-mailben keressük meg azokat, akik írásban felhatalmazták a pártot a kapcsolattartásra, hogy informáljuk a nyugdíjasokat, miket mondott a Jobbik elnöke. - foglalta össze a lényeget Tessely Zoltán, Fejér megye 3. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos.

(Fotó: Igari Balázs)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. január 21. hétfő 12:32,
Ágnes napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.