A 2018-as központi költségvetésről tartott ma sajtótájékoztatót Sukorón Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. Az eseményen elhangzott, hogy a jövő esztendő költségvetése a munkából élők költségvetése lesz, amely megteremti azt a lehetőséget, hogy minden magyar ember a saját életében tudjon tenni egy lépést előre, köszönhetően a várható béremeléseknek és a tovább csökkenő adóterheknek. Ezen felül jelentős mértékben a családok költségvetése is lesz a 2018-as, ugyanis a családtámogatásnak is kiemelt szerepe lesz benne.

- A magyar kormány 2010 óta a segély világából a munka világába terelte gazdaságunkat. Azóta 700 ezerrel többen dolgoznak az országban. Itt már egyáltalán nem áll meg az az állítás, ami néhány éve még talán helytálló volt, hogy ez csak és kifejezetten a közmunkának köszönhető. Ez nem így van, a 700 ezer ember túlnyomó többsége a versenyszférában dolgozhat. Éppen ennek érdekében a 2018-as költségvetésben magyarország kormánya csökkenti a munkát terhelő adókat, a KIVA 13%-ra csökken, a társasági adó marad Európa legalacsonyabbja, azaz 9 %-os, miközben az EHO és a SZOCHO 20 %-ra csökken, és ez mind azt segíti, hogy ne csak a frázisokban, hanem a valós életben is legyen értéke a munkának. - mondta Tessely Zoltán, aki hozzátette: a cél ezzel az is, hogy mielőbb felzárkóztassák a hazai béreket az európai únió fejlettebb tagállamainak bérszintjéhez, amivel azt a negatív tendenciát is meg lehet állítani, sőt, meg lehet fordítani, hogy a magyar fiatalok egy része külföldön keresi megélhetését.

- A 2018-as központi költségvetéssel amellett, hogy megerősítjük hazánk biztonságát, további támogatásokat nyújtunk a családoknak és újabb lépést teszünk a teljes foglalkoztatottság felé, a stabilitásnak és az erősödő gazdaságnak köszönhetően arra is lehetősége nyílik választókerületemnek, hogy a gárdonyi rendőrkapitányság új épülete 2018-ban megépülhessen és reményeink szerint egy módosító indítványnak köszönhetően méltó helyet adhatunk a Vörösmarty emlékháznak is, Kápolnásnyéken. A köznevelési infrastruktúra fejlesztési program keretein belül pedig szeretnénk, ha a már átadott gárdonyi, pázmándi és az éppen készülő zichyújfalui sportlétesítmény után Csákváron, Sukorón és Velencén is sportcsarnokot, tornacsarnokot építhetnénk. A keretek léteznek, tehát lesz tornaterem építési program. - foglalta össze a választókerületére vonatkozó lehetőségeket és terveket az országgyűlési képviselő, aki egyben Etyek, valamint a Szent László- és Váli-völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosa is.

(Fotó: Igari Balázs)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. január 21. hétfő 13:41,
Ágnes napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.