Lakossági fórumra invitálta a környékbelieket a Nemzeti Konzultáció kapcsán Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztosa, valamint Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár. Az alcsútdobozi sportcsarnokban a kezdés előtt már fél órával ki lehetett volna tenni a "telt ház" táblát, így a széksorok mellett padokat is "szolgálatba állítottak" a szervezők, hogy minél többen helyet tudjanak foglalni.

Az eseményen és az azt megelőző sajtótájékoztatón Tessely Zoltán kiemelte, azért jöttek ezen alkalommal össze, hogy arra ösztönözzék a polgárokat, töltsék ki a konzultációs kérdőívet. Ezzel kapcsolatban egy fontos üzenetet is megfogalmazott: "A mi választókerületünk speciális helyzetben van, hiszen annak központja Bicske, ahol 2016 decemberében úgy döntött Magyarország kormánya, hogy bezárja azt a tábort, amely migrációs táborrá züllött, de még 1989-ben menekülteket befogadó állomásként jött létre. Én azt tapasztaltam a népszavazáskor, hogy valamiért a bicskeiek fejében is az a tévelképzelés alakult ki, hogyha bezárt a migrációs tábor, akkor megszűnt a probléma. Egy párhuzammal élve azt látom az egész országban is, hogy azok az ellenzéki törekvések, amelyek elbagatellizálják a nemzeti konzultáció kérdését, azért is táptalajra hullnak, mert jelen pillanatban a déli határzár működik, s az emberek úgy gondolják, hogy a megerősített fizikai és jogi védelem megoldást jelent. így nincs már probléma. Szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy igenis, van probléma! Az Európai Bizottság eltökélt abban, hogy kötelező jelleggel felső korlátozás nélkül döntsön arról, hogy azokat az embereket, akiknek csak 10 százalékuk valóban menekült, miközben 90 százalékuk - már van ilyen szó Európában - illegális migráns, szétossza a tagállamok között. Ez nem egy álprobléma, igenis létezik ez a szándék! Ez ellen úgy tudunk fellépni, úgy tudunk országunk és nemzeti értékeink védelmében cselekedni, ha összefogunk, és ennek szellemében kitöltjük a konzultációs kérdőívet."

Tessely Zoltánhoz kapcsolódva Soltész Miklós elmondta: vannak olyan sorsfordító időszakok - a mostani pontosan ilyen -, amikor meg kell kérdezni az embereket, konzultálni kell velük az ország egészét, nemzetünk jövőjét érintő kérdésekben. A migráció kérdése a legfontosabb a nemzeti konzultációban, mert a magyar álláspontot csak a többség legitimálhatja. A legfontosabb kérdések, az adórendszerünk megvédése mellett – amely a családi támogatási rendszer megváltoztatását tette lehetővé -, a rezsicsökkentés megvédése mellett, a betelepítés leállítása, mert az olyan folyamatokat indíthat el, amelyek visszafordíthatatlanok.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a migráció nem csak délkeletről érkezik, nem csak fiatal életerős muszlim tömegeket jelent. Migráció érkezhet keletről, vagyis Ukrajnából is. Ott ugyancsak háború van, ott is bajba jutott több százezer család. Idén harmadik alkalommal kerül megszervezésre olyan tábor a Velencei-tó partján, ahol elhunyt vagy sérült katonák gyermekei táboroznak, de több mint száz millió forint értékben szállítottunk eddig élelmiszert, gyógyszereket, ruházatot Ukrajnába és nem csak Kárpátaljára, nem csak magyar, hanem ukrán embereknek is.

A konzultációs kérdésekre a leggyorsabban itt lehet választ adni: https://nemzetikonzultacio.kormany.hu/

(Fotó: Igari Balázs)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. december 10. kedd 14:59,
Judit napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.