Árgyelán János Jobbikos Fejér megyei önkormányzati képviselő mai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy pártjának Fejér Megyei Választmánya szerint a Fejér Megyei Közgyűlés egyre inkább megyei fideszes országgyűlési képviselők kirakatintézményévé válik. A 2017. április 29-én tartott megyenapon - ők legalábbis így gondolják - a megye által adományozott díjakat néhány kivétellel olyanok kapták meg, akiket a fideszes országgyűlési képviselők javasoltak, és nem a megyei képviselők. A TOP-os pályázatok esetében is volt kritikai észrevételük. A Jobbikos állításokra az alábbi közleményben reagált dr. Molnár Krisztián, a megyei közgyűlési elnöke.

- Saját magam és képviselőtársaim nevében kikérem, hogy a Megyei Közgyűlést bárki kirakatintézménnyé alacsonyítsa.

A megyei kitüntető díjak, címek kapcsán megjegyzem, hogy Árgyelán János frakcióvezető részt sem vett azon a közgyűlésen, amely az általa sérelmezett döntéseket meghozta. A 26 díjazott személyére több, mint 70 jelölés érkezett, ebből mindösszesen csak 2 volt a Jobbiké. Rendkívül sajnálatosnak tartom, hogy a Megyenapon a Jobbik frakció egyetlenegy tagja sem ért rá megjelenni. A megye legfontosabb közjogi eseményén rajtuk kívül minden frakció képviseltette magát. Megjegyzem, hogy a Megyenap nem a Megyei Közgyűlés napja, hanem a megyében élő emberek ünnepe.

A TOP pályázatos megállapítás nem más, mint figyelemelterelés arról a tényről, hogy az általam vezetett Megyei Közgyűlés csak eddig 18 milliárd Ft fejlesztési pénzről döntött. Értetlenül állok az ezzel kapcsolatos kritika előtt, hiszen a megyei közgyűléseken Árgyelán János frakcióvezető és a Jobbik folyamatosan ezen kritikával szöges ellentétben álló véleményének adott hangot, elismerve a döntéshozatali mechanizmus szakmaiságát és korrektségét. Az elkövetkező időszakban további mintegy 20 milliárd Ft fejlesztési forrást fogunk juttatni a településekre. A számok magukért beszélnek, ezen fejlesztési forrásoknak köszönhetően nagy arányban fejlődhetnek a települések, megyénk falvai. Köszönet a megye országgyűlési képviselőinek, akik a tervezéstől kezdve folyamatosan azért fáradoznak, hogy a megyénkbe az általuk képviselt emberekhez minél több fejlesztési forrás érkezzen."