25 évvel ezelőtt, 1995. május 18-án - az országban első vidéki egységként - a helyi Tiszti Klubban (Helyőrségi Klub) alakult meg a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete. A méltán köztiszteletnek örvendő honvéd tábornok, későbbi országgyűlési képviselő, államtitkár, Dr. Gyuricza Béla vezetésével negyed évszázada kezdte meg tevékenységét az egyesület (ma már közhasznú szervezet), amely a honvédség és a társadalom közötti kapcsolat szorosabbá tételét, elmélyítését, a fiatalok honvédelmi ismeretanyagának szélesítését tűzte ki elsődleges céljául.
 
Az elmúlt két és fél évtized bizonyította, hogy a fehérvári HTBK nemhogy teljesítette, jócskán túl is teljesítette az alapításkor kitűzött célokat. Széles körben lett elismert, sőt, nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy ebben a tekintetben jelentősen felül is múlta a központi szervezetet. Manapság, ha az országban bárhol a HTBK szóba kerül, szinte mindenki a fehérvári szervezettel azonosítja azt. Nívós rendezvények és vállalások sora jellemezte az első 25 esztendőt, amelynek motorja titkárként, s más vezető pozíciókban komoly szakmai hozzáértéssel Dr. Görög István volt.
 
A jelenleg már a pákozdi katonai nemzeti emlékhely ügyvezetőjeként (is) tevékenykedő nyugállományú ezredesnek - miként a szintén alapító Kollár Endrének is - elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a közel 170 fős tagsághoz tartozni igazi rang, elismerés. Komoly vállalkozások tulajdonosai, a különböző egyenruhás szervezetek kötelékeibe tartozó tisztek, önkormányzati vezetők pedagógusok és számos szakma kiváló képviselői csatlakoztak a HTBK csapatához a magunk mögött hagyott első 25 évben. Legalább így, ezen az úton - Dr. Gyuricza Béla szellemi és szakmai hagyatékát méltó módon képviselve, ápolva - tovább haladva, jöhet a következő 25!

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. június 3. szerda 23:42,
Klotild és Cecília napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com