Amennyiben dr. Cser-Palkovics András polgármesteren múlik, a válasz egyértelmű igen! Székesfehérvár első embere közösségi oldalán adott hangot megdöbbenésének azért, mert a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén arról döntött, hogy felfüggeszti a Szent István-szobor felállítására vonatkozó korábbi határozatot, azaz egyelőre nem lesz Szent István szobor a Szent István parkban. A méltatlan helyzetre tekintettel a polgármester azt javasolja, hogy amíg ez a helyzet fennáll, addig augusztus 20-a hivatalos megemlékezései Szent István városaiban – évente felváltva – Esztergomban, valamint Székesfehérváron kerüljenek megrendezésre.
 
"...megdöbbentő, szomorú és érthetetlen, hogy az új fővárosi közgyűlés alakuló ülésének egyik első napirendje és döntése éppen az lett, hogy felfüggesztették a Szent István-szobor felállítására vonatkozó korábbi döntést. A nemzet fővárosának frissen megválasztott felelős vezetőinek tehát az önkormányzati ciklus legelején éppen az volt a legsürgősebb teendőjük, hogy az államalapító király előtt tisztelgő szobor – legalábbis egyelőre – ne kerüljön felállításra az egyébként Szent Istvánról elnevezett parkban. A Fővárosi Közgyűlés döntésének fájdalmas üzenete tehát az a nemzet felé, hogy a magyarok fővárosa szimbolikusan elutasítja a magyarok államát megalapító királyt. Székesfehérvár, mint Szent István városának polgármestereként megdöbbentőnek tartom ezt a döntést. Azt pedig mostantól kezdve hiteltelennek tartanám, ha Szent István ünnepén az állami megemlékezések a jövőben is Budapesten kerülnének megrendezésre. Az államalapító király többet érdemel annál, hogy az emlékét ápoló állami ünnep központi eseményei egy olyan városban kerüljenek megrendezésére, amely város vezetői így viszonyulnak történelmi személyiségéhez. Kezdeményezni fogom tehát, hogy amíg ez a méltatlan helyzet fennáll, addig augusztus 20-a hivatalos megemlékezései Szent István városaiban - évente felváltva - Esztergomban, valamint Székesfehérváron kerüljenek megrendezésre." - áll dr. Cser Palkovics András posztjában.
 
A polgármester hozzáteszi: "Székesfehérvár hosszú évek óta mindig augusztus 20-án - Szent István szarkofágjánál kezdve a megemlékezést, majd - Szent István lovas szobra előtt tartja ünnepi közgyűlését, ahol mindig pártállástól függetlenül, a nemzeti egység jegyében emlékeztünk Szent Istvánra. A jövő évben nagy szeretettel várjuk erre az ünnepségre az egész nemzetet!”
 
A történetnek aligha itt lesz vége...

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. május 29. péntek 02:58,
Magdolna napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com