Elhunyt katonák és díszpolgárok emléke előtt hajtottak fejet halottak napja alkalmából Székesfehérvár több emlékhelyén a város és a megye önkormányzatának képviselői, valamint a Magyar Honvédség katonái október 31-én. A megemlékezések a Hosszútemetőben kezdődtek, ahol Szigli István önkormányzati képviselő, Pálffy Károly, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke és Solymosi Ferenc ezredes helyeztek el koszorút. A Szentlélek katonatemetőben Mészáros Attila alpolgármester, Pálffy Károly alelnök és Erdődi Zsolt ezredes rótták le tiszteletüket, majd a Béke téri orosz katonatemetőben Molnár Tamás önkormányzati képviselő, Bihácsi István, a Fejér Megyei Közgyűlés társadalmi alelnöke, valamint Márkus Ferenc ezredes tisztelegtek a hősi halottak emléke előtt.
 
Az egykori Budai úti laktanyánál dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő, Bihácsi István alelnök, dr. Torma Géza Ágoston ezredes és vitéz Smohay Ferenc magyar királyi zászlós helyeztek el koszorút. A Helyőrségi Művelődési Otthon udvarán álló Katona-emlékoszlopnál dr. Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő és dr. Torma Géza Ágoston ezredes adózott a hősök emléke előtt. A megemlékezések a Városház téri II. világháborús emlékműnél értek véget: dr. Cser-Palkovics András polgármester, Pálffy Károly megyei alelnök, valamint Törő Gábor országgyűlési képviselő és Schmidt Zoltán dandártábornok emlékeztek a város katonáira.
 
A székesfehérvári izraelita, rác és evangélikus sírkertekben, valamint a csalai katonasíroknál és a Gyergyó Emlékparkban is koszorút, illetve sírcsokrokat helyeztek el az elhunyt katonák, valamint eltemetett díszpolgárok tiszteletére.
 
(Fotó: Simon Erika)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. május 29. péntek 03:12,
Magdolna napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com